Які бувають види КАСКО

Pavlo
Pavlo N 25.10.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

КАСКО - це добровільне страхування, яке забезпечує фінансовий захист транспортного засобу від різних ризиків у вигляді викрадення, підпалу, псування третіми особами й так далі. Плануючи придбати КАСКО страхування, багато водіїв стикаються з труднощами, оскільки не розуміють, який з варіантів поліса їм краще оформити. Пропонуємо детальніше ознайомитися з кожним з видів КАСКО і їх ключовими особливостями.

Варіанти КАСКО для оформлення

Для тих, хто підбирає відповідний варіант страхування КАСКО в Україні, страхові агенти запропонують кілька типів полісів:

  • Повне КАСКО на авто.
  • КАСКО за півціни 50/50.
  • Часткове або неповне КАСКО.
  • Міні КАСКО.

Перший варіант КАСКО передбачає повне страхове відшкодування, яке покриває всі витрати, пов'язані з ремонтом і відновленням автомобіля, що постраждав при настанні страхового випадку. Ця програма включає в себе фінансовий захист (покривається повна реальна вартість авто) від усіх ризиків у вигляді ДТП, незаконного заволодіння, протиправних дій третіх осіб, стихійних явищ, пожеж і вибухів, падіння об'єктів та інших випадкових подій.

За системою повне КАСКО можна застрахувати будь-який автомобіль, автобус, мотоцикл, причіп, сільськогосподарську техніку й додаткове обладнання без обмежень по типу транспортного засобу й часу експлуатації. Повне КАСКО вартість буде вище, ніж ціна неповного або міні-поліса.

Image Description

Найновіше в КАСКО - це пропозиція оформити поліс за півціни, що покриває ті ж ризики, що й повна страховка. Основна різниця полягає в оплаті половини вартості поліса при укладенні договору. Якщо протягом терміну дії нічого не відбувається, власник заощаджує 50% вартості страховки. При настанні страхового випадку клієнт оплачує другу половину вартості поліса, щоб отримати відшкодування збитку за частковими ушкодженнями. При отриманні великих збитків відшкодування відбувається без необхідності доплати другої частини.

Часткова (або неповна) КАСКО автостраховка Україна є більш доступним варіантом, що захищає транспортний засіб від одного або певних ризиків. Клієнт обирає їх в залежності від особистих потреб. Досить часто клієнти зупиняють свій вибір на відшкодування збитку від викрадення і псування при ДТП. Необхідно розуміти, що даний варіант має на увазі обмеження виключно за ризиками, але не за покриттям. Покриття також діє на всю вартість авто 24 на 7, але тільки з обмеженим набором ризиків. До слова, неповне КАСКО не на багато дешевше повного КАСКО, а найчастіше навіть дорожче, тому популярним рішенням є придбання КАСКО оптом, а саме, за системою повного КАСКО.

Для максимальної економії варто звернути увагу на страхову програму під назвою міні-КАСКО, що захищає максимум від двох ризиків і найчастіше розповсюджується тільки на ДТП. Сума покриття є фіксованою і не перевищує 130 000 гривень. Як правило, оформити міні-КАСКО можуть тільки власники легкових автомобілів. Основний недолік цього поліса - страхування з урахуванням амортизаційного зносу. Не можна застрахувати лізингові автомобілі, машини, що використовуються для таксі, а також ТЗ у несправному технічному стані або ті, що тимчасово перебувають на території України. Детальніше про міні КАСКО див. в статті "Що таке Міні-КАСКО: які ризики воно покриває"

Швидке й вигідне оформлення КАСКО на Rinokstrahovka

Страхування авто онлайн на сервісі Rinokstrahovka - це правильне рішення, яке дозволить розраховувати на економію й отримання знижки під час оформлення поліса. Тут можна знайти ліцензовані страхові компанії та купити справжній документ. Для цього буде достатньо лише вказати ряд параметрів, ознайомитися з пропозиціями й визначитися з оптимальним варіантом.

ПОДІЛИТИСЯ: