Що таке Міні КАСКО: які ризики воно покриває?

Pavlo
Pavlo N 17.11.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Дуже шкода бути винним в ДТП. Адже потерпілий може розраховувати на покриття збитків страховою компанією за ОСАГО, а винуватець без КАСКО не отримає нічого. Ось і виходить: і відповідальність перед 3-ми особами неси, й штрафи плати, й своє авто сам ремонтуй ... Благо, на українському ринку з'явився спеціальний продукт - міні КАСКО. Він відшкодовує збиток авто винуватця по ДТП.

Image Description

Міні КАСКО є економічною альтернативою повноцінному добровільному страхуванню. Йдеться про відносно нову програму, якій вдалося довести свою практичність і стати затребуваною у економних автовласників, яким не хочеться оплачувати повне КАСКО.

Що являє собою міні-КАСКО?

Міні КАСКО - це поліс, який захищає автомобіль від ризику ДТП. Не плутайте з ОСАГО! Оскільки ОСАГО покриває збитки перед 3-ми особами, але не авто винуватця. Але ліміт страхування з міні КАСКО все ж фіксований і визначається страховиком. Особливості та переваги КАСКО міні в наступному:

  • Вартість річного поліса набагато нижче класичного повного КАСКО.
  • Ціна річного страхування зафіксована в гривнях, а не як відсоток від вартості авто.
  • Сума покриття також фіксована й не перевищує 130000 грн., як за ОСАГО.
  • Найчастіше можливість придбати міні КАСКО є тільки у власників автомобілів, якщо термін експлуатації їх машин не перевищує 10-20 років.
  • Міні КАСКО покриває як правило один з двох ризиків: або ДТП з вини, або ДТП без вини. Або обидва ризика.
  • Деякі страховики пропонують разом з ДТП застрахувати авто також і від угону (але всього до 130000 грн.).
  • Не можна придбати поліс на машини, які були взяті в оренду, знаходяться в лізингу або працюють в таксі, з технічними несправностями або якщо тимчасово перебувають на території України.

Страховка міні КАСКО супроводжується меншою кількістю вимог, ніж повний добровільний поліс. Все завдяки обмеженню за сумою і ризикам,що покриваются. На відміну від повного КАСКО фотосесію робити не обов'язково. Також головним плюсом страхування даного поліса є доступність (міні КАСКО ціна цілком прийнятна), яка дозволяє практично кожному автолюбителю придбати міні КАСКО як доповнення до ОСАГО. Дізнатися про інші переваги ви зможете в статті "Переваги Міні КАСКО".

Оформлення міні-КАСКО в найкращих українських страхових компаніях

Ми є першим агрегатором міні-каско, який дозволяє заздалегідь подивитися варіанти страхування міні КАСКО онлайн і порівняти різні схеми страхування. Це набагато зручніше, ніж дзвонити в кожну окрему компанію або тим більше відвідувати кожен офіс окремо. Ви зможете за кілька хвилин підібрати найкращий поліс страхування міні КАСКО онлайн, не залишаючи дому в зручній обстановці!

Пропонуємо прямо зараз подивитися на нашому страховому агрегаторі всі поліси й придбати найбільш оптимальне страхування. Пам'ятайте, що страховка дозволить убезпечити себе від можливих фінансових втрат на дорозі.

ПОДІЛИТИСЯ: