Як обрати найкраще ОСАГО страхування в Україні

Pavlo
Pavlo N 28.11.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

ОСАГО – це обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності. Оформити страховий поліс має кожен автовласник, який керує зареєстрованим на території України транспортним засобом. Поліси ОСАГО страхування в Україні оформляються з 2004 року після прийняття ЗУ «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Якщо ви не знаєте, де придбати ОСАГО страхування, ознайомтеся зі списком ліцензованих страхових компаній, який представлений на сайті МТСБУ, і оберіть найкращі за умовами варіанти ОСАГО в Україні. На даний момент на ринку працює 48 компаній, кожна з яких пропонує різні ціни та умови. Перш, ніж буде обрана найкраща страхова компанія ОСАГО в Україні, варто розібратися з усіма особливостями й нюансами страхування автоцивільної відповідальності.

Image Description

Навіщо потрібне страхування ОСАГО

ОСАГО – це страховий поліс, що покриває збитки потерпілої сторони при настанні страхового випадку. Це означає, що поліси ОСАГО страхування в Україні спрямовані не на страхування автомобіля власника, а на відшкодування збитків особам, які постраждали в дорожньо-транспортній пригоді, що сталася з його вини. Особи, які виступають потерпілою стороною в аварії, мають право на компенсацію від страхової компанії. Страхування ОСАГО не передбачає виплат винуватцю ДТП.

Обов'язковий поліс страхує відповідальність свого власника в разі ДТП. Виділяють два типи страхових випадків:

  • Нанесення шкоди автотранспортом чужому майну. В такому випадку максимальний розмір компенсації становить 130000 грн.
  • Нанесення шкоди здоров'ю і життю учасникам ДТП. За погіршення здоров'я і заподіяння шкоди життю постраждала особа має право на компенсацію в розмірі до 260000 грн.

ДЦВ – договір добровільного страхування відповідальності, що дозволяє збільшити розмір виплати при настанні страхового випадку до 500000 грн. Договір виступає як механізм захисту, якщо сума заподіяної третім особам в результаті ДТП шкоди перевищує встановлені обов'язковим страхуванням ОСАГО ліміти.

Вибираючи варіанти ОСАГО в Україні, зверніть увагу, що страховка діє на сам автомобіль, незалежно від того, чи перебував за кермом власник машини або інший водій. При цьому інваліди війни, учасники бойових дій, а також інваліди I групи, особи, які керують ТЗ, що належить інваліду I групи, законом звільняються від необхідності придбання страховки. 

Де придбати ОСАГО страхування в Україні

Якщо ви ще не визначилися, де придбати ОСАГО страхування, у вас є кілька варіантів на вибір:

  • в офісі страхової компанії;
  • у страхового агента;
  • онлайн, не виходячи з дому.

При придбанні поліса в офісі необхідно знайти страхову компанію або агента, визначившись з якістю, ціною та іншими важливими параметрами. Для початку слід перевірити рейтинг компаній на сайті МТСБУ. Після того, як буде обрана найкраща страхова компанія ОСАГО в Україні на підставі рейтингу і відгуків, потрібно зателефонувати в офіс, щоб дізнатися про умови. Якщо запропоновані умови влаштовують, можна вирушати в офіс компанії з документами для оформлення страховки.

Є й інший варіант, де придбати ОСАГО страхування, завдяки вибору якого ви заощадите не тільки час, але і гроші. На сайті страхового агрегатора https://rinokstrahovka.ua/osago ви отримаєте об'єктивну і неупереджену інформацію про кожного страхувальника з можливістю порівняння запропонованих умов у зручному і зрозумілому форматі.

Завдяки впровадженню пункту 2.1 ПДР від 27.03.2019 страховий поліс ОСАГО можна пред'являти не тільки в паперовому, а й в електронному форматі. Тому послуга оформлення страховки ОСАГО онлайн стала доступною поряд з отриманням поліса в офісі.

Електронний поліс можна оформити на сайті страхової компанії, що продає тільки свої послуги. Агенти пропонують варіанти від декількох компаній, з якими вони співпрацюють. Страховий агрегатор «Rinokstrahovka» надає об'єктивну думку про кожну компанію, а також додаткові знижки від сервісу. Використовуючи онлайн сервіс, ви легко визначитеся, яка найкраща страхова компанія ОСАГО в Україні пропонує більш вигідні умови на ваш погляд.

Як розраховується вартість страховки ОСАГО в Україні

При розрахунку вартості ОСАГО використовується базовий тариф, який регулюється Кабінетом Міністрів України і становить на даний момент 180 грн. На вартість обов'язкової страховки автоцивільної відповідальності впливає декілька критеріїв, які в розрахунковій формулі представлені у вигляді коефіцієнтів, що зменшують або збільшують суму:

  • Тип транспортного засобу. Чим більше об'єм двигуна, тим вище сума страховки.
  • Місце реєстрації власника автомобіля, яке вказано у техпаспорті. У великих містах з інтенсивним рухом поліс коштуватиме дорожче, ніж в невеликих населених пунктах.
  • Вік і водійський стаж. Для водіїв зі стажем 10 більше років ціна вигідніша, ніж для новачків. При цьому за кожен рік перебування за кермом без аварій надається знижка в розмірі 5%, максимальний розмір якої може досягати 20% від суми.
  • Наявність пільг. Знижка в розмірі 50% передбачена для пенсіонерів, учасників війни, чорнобильців 1 та 2 категорії, а також інвалідів I і II групи.
  • Страхова франшиза. Це розмір збитку, який відшкодовується власними коштами страховика при настанні страхового випадку. Кожна страхова компанія пропонує різні варіанти ОСАГО в Україні, розмір франшизи в яких значно відрізняється. Чим вище франшиза, тим нижче вартість поліса.

Електронний поліс коштує дешевше, ніж бланковий, який оформлюється в офісі страхової компанії. Поліс в електронному вигляді при необхідності завжди можна роздрукувати.

Дізнатися вартість Обов'язкового Страхування Автоцивільної Відповідальності на сайті «Ринокстраховка» дуже легко. Для цього скористайтеся зручним калькулятором: введіть у форму свої дані і натисніть кнопку «Розрахувати».

Переваги оформлення страховки ОСАГО онлайн

Оформлення страховки ОСАГО має бути в інтересах кожного автовласника не тільки через наявність штрафу за її відсутність, а й для власного спокою на випадок ДТП. Для зручності автовласників страховка ОСАГО оформлюється онлайн.

Rinokstrahovka - зручний сервіс, спеціально призначений для автомобілістів, які цінують свій час. За допомогою нашого онлайн агрегатора ви легко і швидко оформите страховку онлайн, витративши мінімум часу на заповнення заявки.

Переваги оформлення страховки ОСАЦВ онлайн на нашому сервісі очевидні:

  • На сайті присутній зручний калькулятор, в який необхідно внести основні дані про тип транспортного засобу, адресу реєстрації, щоб точно розрахувати вартість страховки від різних страхувальників, порівняти умови і підібрати гідний варіант.
  • Для оформлення страховки ОСАГО онлайн потрібен тільки паспорт, ідентифікаційний код власника, технічний паспорт на автомобіль та платіжна карта будь-якого банку для здійснення оплати.
  • Електронна страховка ОСАГО діє так само, як і документ, оформлений в паперовому вигляді. Страховка може бути пред'явлена ​​інспектору на електронному носії, а для перевірки її справжності запитується онлайн-підтвердження в центральній базі МТСБУ.
  • При оформленні страховки ОСАГО онлайн наш сервіс надає додаткові вигідні знижки, завдяки яким оформити обов'язковий поліс можна за максимально доступною ціною.

Онлайн агрегатор для оформлення електронного поліса ОСАГО – найкращий вибір для кожного автомобіліста. Все, що потрібно зробити після оформлення заявки, це ознайомитися з кінцевою версією страхового поліса, перевірити правильність введеної інформації, оплатити страховку. Після оплати готові поліси ОСАГО страхування в Україні приходять на вказану адресу електронної пошти. Якщо у вас залишилися питання, ви можете звернутися в цілодобову онлайн службу підтримки клієнтів для отримання професійної консультації.

ПОДІЛИТИСЯ: