Ціноутворення по Автоцивілці

Umesh
Umesh K 24.06.2019
ПОДІЛИТИСЯ:
Image Description

Як формується ціна по Автоцивілці? Вільний ринок або державне регулювання?

Автоцивілка (ОСАГО, ОСЦПВ, ГО, Автоцивілка) - це обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності водія перед третіми особами, діяльність якого регламентується Законом України "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів". Страховка ОСАГО онлайн детальныше тут.

Згідно із цим страхуванням, якщо водій буде винен в ДТП, то страхова компанія замість нього відшкодує збитки постраждалим. В Україні дана страховка ОСАГО є обов'язковою для всіх водіїв А, В, С, D, E і F категорій транспортних засобів (за винятком тих водіїв, хто звільняється за Законом від сплати даної страховки, а це Учасники бойових дій та інваліди 1-ї групи).

На сьогодні (25.06.2019), 51 страхових компаній мають ліцензію на укладення полісів Автоцивілки. Вони ж і є членами МТСБУ (Моторно-транспортне страхове бюро України, список компаній мають право оформляти поліси Автоцивілки ОСГО вказано на сайті МТСБУ, список ліцензованих страхових компаній, або див. мал.1):

Мал.1

 

Згідно однойменного Закону України, ціна Автоцивілки - це страховий платіж, який визначається добутком (множенням) базового страхового платежу (180 грн.) на 8 (вісім) коефіцієнтів. тобто якщо Ви хочете дізнатися вартість обов'язкової страховки ОСАГО Автоцивілки вам необхідно знати відповідь на 8 питань.

Також існує 50% знижка. Вона застосовується для пенсіонерів. Але поліс ОСАГО для пільговиків діє тільки на одну людину (на пільговика).

І крім цього існує знижка за парк автомобілів. Якщо у Вас 5 і більше автомобілів - ви претендуєте на цю знижку. Страховка ОСАГО для парку автомобілів - коштуватиме дешевше.

Щоб визначити остаточну вартість страхової послуги необхідно базовий платіж 180 грн. помножити на всі ці коефіцієнти.

Всі ці коефіцієнти вказуються в майбутньому полісі, тому можна заздалегідь визначити вартість (див. мал 2):

Мал. 2

 

Як видно на мал.2, K1=1.14 (це легковий авто з об'ємом до 2000 куб.см., К2=3.4 (це місто з населенням більше 1 млн. в даному випадку це Дніпро), К3=1 (фізична особа), К4=1.6 (стаж керування більше 3-х років), К5=1 (період страхування дорівнює строку страхування дорівнює 1 безперервному року), К6=1 (не було раніше шахрайства), К7=1 (дорівнює 1 року), К8=0.8 (Коефіцієнт Бонус-Малус дорівнює 0.8, це означає що у клієнта 4-х річний безаварійний стаж керування), знижки за парк нема, пільг також нема.

Помноживши 180 на всі вищевказані коефіцієнти - отримуємо остаточний річний страховий платіж в розмірі 893 гривні на страховку ОСАГО. За цю суму власник і всі водії даного автомобіля застрахували свою відповідальність на 200 000 грн. по життю і здоров'ю і на 100 000 грн. по майну. Це означає що, якщо з вини водія який за кермом автомобіля зазначеного в полісі відбудеться ДТП - страхова компанія відшкодує збитки постраждалим замість винного водія до цих граничних сум. Ці суми встановлені Законодавчо, тому вони не можуть бути меншими (в кожному обов'язковому полісі вони повинні бути чітко вказані). Страховка ОСАГО онлайн доступна на онглайн сервісі Ринокстраховка.

У наступній статті ми покажемо як виглядають обов'язкові поліси ОСАГО, і в чому візуальні відмінності між Паперовим бланком і Електронним полісом.

Автоцивілка онлайн в одному місці знижки до 25%                                    

ПОДІЛИТИСЯ: