Онлайн автоцивілка ОСАГО на 15 днів

Pavlo
Pavlo N 13.02.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Онлайн автоцивілка ОСАГО на 15 днів

За замовчуванням, українська автоцивілка ОСАГО робиться на 1 рік. Тому що так простіше і вигідніше. Навіщо по кілька разів на рік робити страховку авто ОСАГО, витрачати на це час і переплачувати? Але існують ситуації, коли можна і потрібно робити страховку на 15 днів. Давайте їх розглянемо.

Страхування ОСАГО на іноземні номери

В Україні дуже багато автомобілів на євро номерах. Це можуть бути ті, що тимчасово перебувають в Україні, іноземні громадяни на своїх іноземних автомобілях. Але найчастіше - це просто нерозмитнені автомобілі на єврономерах. Фактичними їх власниками є українці, але оскільки ці автомобілі не розмитнені (вони як і раніше поставлені на облік за кордоном), то вони вважаються автомобілями на іноземних номерах.

В Законі України про ОСАГО всі автомобілі на іноземній реєстрації (на іноземних номерах) відносяться до так званої зони 6. Зона 6 - це всі населені пункти які знаходяться за межами України, отже, всі авто на іноземних номерах відносяться до Зони 6. А поліс ОСАГО на іноземні номери можна робити від 15 днів до року.

Image Description

Але навіщо власникам евроблях робити страховки на мінімальний термін, адже на рік виходить вигідніше?

Це відбувається через нестабільність законодавства і побоювання нових штрафів. У зв'язку з цим власники авто на єврономерах думають найближчим часом все-таки поставити авто на український облік. Тому то вони і страхують на мінімальний термін, щоб під час поїздки в реєстраційний центр не отримати ще штраф за відсутність страховки авто ОСАГО на іноземних номерах.

З точки зору ціни, осаго на 15 днів - це 15% від вартості річного платежу за автоцивілку. На практиці виходить всі 20%, тому що при страхуванні на 15 днів мало хто робить додаткові знижки для клієнтів.

Якщо авто не тимчасових номерах

Якщо авто на тимчасових номерах то за українським законодавством страховку авто ОСАГО можна також робити на термін від 15 днів (до постійної постановки на облік). Те ж стосується й  автомобілів на транзитних номерах. Поліс ОСАГО на авто на червоних номерах також можна робити на термін від 15 днів. Логіка цього кроку наступна: страховка робиться на пару поїздок, щоб в цей момент в разі ДТП відповідальність автомобіля на тимчасовій (або транзитної) реєстрації була застрахована.

До наступного ОТК 15 днів

Деякі транспортні засоби за законодавством України зобов'язані проходити ОТК. ОТК - це обов'язковий технічний контроль транспортного засобу на спеціалізованих станціях технічного обслуговування. Наприклад ОТК для вантажних автомобілів потрібно проходити раз на рік (для автомобілів з вантажопідйомністю понад 2 тонн) або один раз на два роки (для автомобілів з вантажопідйомністю менше 2 тонн). Автобуси повинні проходити ОТК кожні 6 місяців. Відповідно, обов'язкову страховку авто можна робити тільки до наступного ОТК, для таких автомобілів. Якщо дата наступного ОТК 15 днів або менше, то доведеться робити страховку виключно на 15 днів за українським законодавством.

У всіх інших випадках - тільки від 6 місяців

Якщо немає однієї з перерахованих вище ситуацій, то доведеться робити авто страховку від 6 місяців до року. На 6 місяців зазвичай роблять страховку власники мотоциклів або причепів, де експлуатація транспортного засобу носить сезонний характер. У всіх інших випадках і надійніше і вигідніше купувати обов'язкову автоцивілку страховку на авто на рік.

Якщо ви купите страховку ОСАГО онлайн на страховому сервісі rinokstrahovka.ua, то отримаєте її ще й гарантовано з додатковою знижкою, незалежно від того, поліс ОСАГО в якій страховій компанії ви оформляєте.

Якщо ж вам необхідна автоцивілка страховка онлайн на 15 днів, то ви зможете її отримати, звернувшись в онлайн підтримку страхового агрегатора. Все що потрібно - це відправити потрібні дані по чату, вайберу, телеграму або email, і наші фахівці самостійно оформлять і вишлють на електронну пошту вам обов'язкову страховку на авто на 15 днів.

ПОДІЛИТИСЯ: