ОСАГО для автомобілів на іноземній реєстрації

Pavlo
Pavlo N 21.01.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

ОСАГО для автомобілів на іноземній реєстрації

Страховка відповідальності водіїв перед третіми особами (страховка ОСАГО) - обов'язкова в Україні для всіх наземних транспортних засобів, що мають реєстрацію. Ціна даної авто страховки залежить від місця реєстрації власника в технічному паспорті. Оскільки автомобілі на іноземній реєстрації (евробляхи) також мають техпаспорт, вони також підлягають обов'язковому страхуванню за ОСАГО.

Найдорожче ОСАГО в Україні для автомобілів на київській реєстрації власника по так званій першій зоні. Так зване ОСАГО Київ. Друга зона - це міста супутники столиці: Бориспіль, Бровари, Буча, Боярка, Васильків, Вишневе, Вишгород, Ірпінь, Обухів, а також 4 найбільших міста в Україні: Харків, Дніпро, Одеса і Львів. Зона 3 - це Кривий Ріг, Запоріжжя та Донецьк. Зона 4 - це міста з населенням від 100 000 до 500 000 жителів. Зона 5 - це всі інші населені пункти. А як же бути з автомобілями на іноземній реєстрації? До якої зони вони відносяться?

Image Description

Для іноземних автомобілів законодавчо була визначена Зона 6, в яку входять всі населені пункти за межами України. Тому авто на іноземній реєстрації (евробляхи) - не виняток для ОСАГО, вони також підлягають обов'язковому страхуванню відповідальності перед третіми особами.

Як визначити "евробляху"

Якщо транспортний засіб не зареєстровано в Україні, не має свідоцтва про реєстрацію українського зразка, не має українських номерів, а є техпаспорт - свідоцтво про реєстрацію іноземного зразка з відповідним номерним знаком, значить це авто на іноземній реєстрації, воно підлягає в Україні страхування з української ОСАГО по зоні 6.

На який термін можна страхувати ОСАГО на евробляху

Згідно з українським законодавством ОСАГО на іноземний авто за зоною 6 можна робити від 15 днів до року, на відміну від ОСАГО на українське авто, яке робиться від 6 місяців до року. Це зроблено для того щоб іноземні громадяни не переплачували на страхуванні в разі тимчасового перебування на авто в Україні. Дана норма скопійована зі страхування Зелена карта для виїзду за кордон, де страхувати відповідальність за кордоном можна від 15 днів до року.

Вартість страхування ОСАГО на іноземній реєстрації

Страховка ОСАГО на авто на іноземній реєстрації найдорожча. Вартість полісу залежно від місця реєстрації визначає коефіцієнт зони. Наприклад ОСАГО Київ має коефіцієнт зони 1 рівний “4,8”. А зона 6, що визначає місце реєстрації за межами України - стартує від “5”, в залежності від страхової компанії і франшизи. Тому страховка ОСАГО Київ на рік виходить навіть дешевше самої неякісної страховки зони 6, з максимально можливою франшизою.

Наприклад, на сервісі Ринокстраховка на сьогодні ціни на рік для авто з іноземною реєстрацією для авто з об'ємом двигуна до 1600 куб.см. варіюються від 1150 грн. до 3200 грн., в залежності від страхової компанії франшизи в полісі й інших опцій. Мінімальна ціна з франшизою нуль - 1400 грн. Порівняти, вибрати і купити поліс ОСАГО онлайн на евробляху ви завжди зможете на єдиному сервісі ОСАГО онлайн Ринокстраховка.

Переваги придбання ОСАГО онлайн

Поліс ОСАГО в режимі онлайн не просто зручно, але й вигідно. Не потрібно обходити всі офіси страхових компаній щоб вибрати найбільш підходящу для страхування ОСАГО, не потрібно придивлятися і порівнювати, витрачаючи на це свій дорогоцінний час. Все це і багато іншого є на єдиному сервісі ОСАГО онлайн https://rinokstrahovka.ua/osago

Страховка ОСАГО онлайн - це швидко. Потрібно всього 5 хвилин вільного часу. Страховка ОСАГО онлайн - це зручно. Потрібен тільки доступ в інтернет. Поліс ОСАГО онлайн - це надійно. Миттєва перевірка відразу ж після отримання полісу. Ну і нарешті, страховка ОСАГО онлайн - це дешевше. В одному місці ви порівнюєте 28 страхових компаній за ціною і якістю і обираєте найбільш підходящий поліс ОСАГО.

Як перевірити чи дійсний страховий поліс ОСАГО на іноземній реєстрації?

Поліс ОСАГО онлайн - це електронний PDF-файл, в якому вказані всі дані (як і в паперовому полісі), і на якому є QR-код, просканувавши який ви переконаєтеся в достовірності полісу. Ви можете перевірити страховий поліс ще двома способами: за номером авто та за номером полісу. Причому ви зможете перевірити справжність полісу відразу ж після оформлення полісу, на відміну від класичного паперового полісу з печаткою. Перевірити електронний страховий поліс ОСАГО - простіше.

Придбати ОСАГО на авто з іноземною реєстрацією

Ви можете придбати ОСАГО на евробляху прямо за посиланням. В автоматичному режимі ви можете придбати поліс на рік. А якщо вам потрібно ОСАГО на менший термін - просто зверніться до наших менеджерів - вони випустять вам поліс онлайн від 15 днів до року.

ПОДІЛИТИСЯ: