Всі що потрібно знати про зимову гуму

Pavlo
Pavlo N 18.02.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Перший сніг дарує гарний настрій, але для автовласників це - особливий час, який вимагає від них підвищеної уважності, адже в будь-який момент може знадобитися екстрене гальмування.

Особливості експлуатації авто взимку

Гарна зимова гума - обов'язкова умова для виїзду автомобіля на дорогу в зимовий період. Її наявність убезпечить життя й здоров'я водія, пішоходів та інших учасників дорожнього руху. Зимові колеса візуально відрізняються від літніх і всесезонних малюнком протектора, який допомагає долати снігові замети й лід. Відрізняються вони й за хімічним складом й твердістю, так як більш м'які зимові шини не замерзають навіть у сильні морози й добре тримають дорогу.

Image Description

Особливості зимового водіння на літній гумі

Головною особливістю літніх шин є тверда гума, яка прекрасно тримає дорогу, стикаючись з гарячим асфальтом. Якщо не змінити її в зимовий період, то катастрофа неминуча. Найкраще, що може трапитися - це примерзання коліс за ніч до місця стоянки авто. У цей день ви залишитеся вдома, або доведеться знайти інший спосіб пересування. Виїжджати на засніжену трасу на літній гумі строго заборонено правилами дорожнього руху. На будь-якому повороті машина може не впоратися з заносом, що призведе до непоправних наслідків. Майже так само погано себе веде  й всесезонка.

Чотири відмінності шипованої, літньої й зимової гуми

Глибина протектора. Зимова гума має глибокий протектор 9-17 мм, в цьому вона схожа з шиповану. Гума для літа відрізняється глибоким протектором 7-10 мм, який не дозволить безперешкодно пересуватися взимку.

Малюнок протектора. Літні колеса мають відводи для води й відповідний малюнок, а шипована й зимова гуми доповнені великою кількістю великих ламелей й мають великий малюнок протектора.

Особливості матеріалу. М'яка і пориста зимова гума - повна протилежність твердої літньої. Шиповані шини відрізняє наявність шипів для кращого зчеплення.

Шум і вібрація. Зимова гума більш галаслива, особливо шипована. Літні колеса видають мінімальні шуми при стиканні з дорогою.

Недоліки та переваги шипованих коліс

Шиповані шини забезпечують кращу прохідність автомобіля взимку. Через добре зчеплення з дорогою вони показують вагому перевагу при розгоні авто й не дерев'яніють в сильні морози. Якщо переваги шипів такі великі, чому ж від них відмовляються автомобілісти?

Все просто: шипована гума має високу вартість й швидко зношується. Шипи губляться, а гума переживає тільки один експлуатаційний сезон. З метою економії від неї можна відмовитися, замінивши на добротні зимові шини перевіреної торгової марки.

Автоцивілка платить за Вас

Страховка авто - ще одне важливе правило зими, яким ні в якому разі не варто нехтувати. За офіційними даними державної автомобільної інспекції, кількість ДТП взимку збільшується від 30% до 50%. Статистика показує, що більшість ДТП відбувається через перевищення швидкості й недостатньою дистанції. Однак можна підбадьоритися! Адже зараз для оформлення поліса ОСАГО навіть не потрібно виходити з дому! Щоб оформити страховку онлайн, буде потрібно всього 15 хвилин вашого часу. Але питання, чому автомобілісти бажають платити за чужі розбиті авто замість того, щоб купити ОСАГО, залишається без відповіді.

Страховка авто і оформлення полісу ОСАГО

Поліс ОСАГО є страхуванням автоцивільної відповідальності і гарантує виплату грошової компенсації особам, які фінансово або фізично постраждали в ДТП з вини страхувальника.

В Україні працюють понад 40 страхових компаній, що пропонують купити ОСАГО. І зараз можна оформити страховку онлайн прямо зараз в інтернеті, і дуже вигідно!

Де купити ОСАГО дешево?

Онлайн-сервіс rinokstrahovka.ua дозволить вам знайти найвигідніші умови страхування для вашого авто. Онлайн-сервіс не співпрацює з посередниками, зекономить ваш час і гроші. Ринокстраховка порівнює ціни страхових компаній, щоб ви могли оформити автоцивілку з максимальною знижкою. У будь-який час дня і ночі сервіс Ринокстраховка надає послуги страхування онлайн з турботою про безпеку своїх клієнтів!

ПОДІЛИТИСЯ: