Автостраховка на слизькій дорозі

Pavlo
Pavlo N 22.01.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Якщо за вікном справжня сніжна зима, за кермом потрібно бути напоготові.

Якщо за вікном справжня сніжна зима, за кермом потрібно бути напоготові. Ожеледь і сніг на дорозі - це серйозна біль і проблема для учасників дорожнього руху. Потрібно бути гранично акуратними на дорозі, щоб не потрапити в занос (або знос).

Звичайно, страховка відповідальності ОСАГО покриє базові збиток постраждалим в разі чого, але краще не доводити до цього. Краща страховка авто в цьому випадку зовсім не сідати за кермо автомобіля в ожеледь. Але постійні турботи не дають нам спокою, тому озброїмося знаннями!

Image Description

Керування в сніг і ожеледь

Перш за все дотримуйтесь превентивних заходів на дорозі. На снігу ми повинні мати на увазі, що гальмівний шлях значно більше ніж на сухому асфальті. Потрібно його збільшити в 3 (три) рази. Не сподівайтеся на вашу страховку ОСАГО, а тримайте велику дистанцію і не перевищуйте швидкість, а краще знизити швидкість до 20-40 км / год. У поворот заходьте плавно, попередньо знизивши швидкість до мінімуму. Ніяких різких гальм і поворотів. Керуємо плавно й акуратно, обома руками.

Заноси задньої осі

Занос - річ непередбачувана й важко керована. Найчастіше вони виникають на мокрій, слизькій або засніженій дорозі. Головний засіб від заносів - не робіть різких натискань педалі газу (гальма) і поворотів керма. Заноси найчастіше відбуваються через зміну швидкісного режиму в результаті занесення задньої осі автомобіля. Навіть якщо ви їдете зі швидкістю 60 км / год але гальмуєте різкіше звичайного перед поворотом - занос неминучий за законами фізики на слизькій дорозі. А ще він неминучий якщо ви вирішили додати газу перед поворотом на слизькій дорозі. Не робіть цього - і це ваша найкраща страховка авто.

Щоб не вступила в дію страховка ОСАГО, виходимо з положення за допомогою тієї ж педалі газу (але тільки на передньому приводі) і рульового колеса (на всіх приводах). Як то кажуть вибиваємо клин клином.

Якщо попереду немає перешкоди у вигляді автомобіля на дорозі - працюємо за допомогою педалі газу (але тільки якщо авто на передньому приводі). Під час заносу натискаємо сильніше на педаль газу і крутимо кермо в бік заносу, з подальшим плавним вирівнюванням керма, щоб не переборщити і не потрапити в хлист (тоді точно працює план В і страховка авто).

Якщо ж перед вами попереду автомобіль - працюємо тільки з допомогою керма за таким же принципом: спочатку крутимо в бік заносу а потім вирівнюємо рульове колесо.

Наша головна мета - сприятливий вихід із заносу. Тому під час заносу дивимося виключно на дорогу, туди, куди б ми хотіли потрапити після заносу, а не туди куди може привести занос.

Зноси передньої осі

Знос - це вже ковзання передніх коліс автомобіля. Це коли передню вісь несе прямо, а не в поворот. Головна причина зносів - це перевищення допустимої швидкості на дузі повороту. Не допускайте цього та слідуйте наступним рекомендаціям.

Під час зносу заспокойтеся і зрозумійте, що поворот "буде", але з радіусом трохи-більшим звичайного. Тому не крутить кермо в сторону повороту до упору, так ви або ввійдете в хлист або будете їхати прямо в кювет. Просто уявіть, що ваш радіус просто збільшився і ви зайдете в поворот по зовнішньому краю дороги. Тому рухайте рульове колесо плавно в сторону повороту не до упору, а так, як ніби зносу і не було, але по більшому радіусу. Під таким кутом колеса будуть більш слухняні і ви зробите ваш маневр і повернете в поворот. Будьте впевнені все буде добре, а ваш поліс ОСАГО нехай і далі припадає пилом в бардачку або зберігається в смартфоні.

Страховка пасажирів, себе й авто

Звичайно ж головна ваша страховка ОСАГО - це дотримання ПДР і знання того як діяти в непередбачених обставинах. Але перш ніж сісти за кермо автомобіля, переконайтеся що ви повністю укомплектовані всіма необхідними документами (техпаспорт, посвідчення водія і поліс ОСАГО). Поліс ОСАГО офлайн або онлайн - це обов'язкове страхування відповідальності водія за якою страхова компанія замість водія (якщо він винен) несе відповідальність перед постраждалими (але в рамках певних лімітів).

Ми ж рекомендуємо придбати поліс ОСАГО в режимі онлайн завчасно. Завдяки онлайн сервісу "Ринокстраховка" ви можете це зробити не виходячи з дому за 5 хвилин якщо у вас є доступ в інтернет. Сервіс "Ринокстраховка" дозволяє в режимі реального часу порівняти, вибрати й придбати поліс ОСАГО онлайн і отримати додаткову знижку від команди "Ринокстраховка".

Придбати поліс ОСАГО онлайн простіше і вигідніше на страховому агрегаторі Rinokstrahovka.ua. Для цього перейдіть в блок ОСАГО. Виберіть параметри вашого авто і місце реєстрації власника згідно техпаспорту. Натисніть "розрахувати" (або придбати поліс ОСАГО). Серед усіх варіантів ОСАГО в залежності від страхової компанії, франшизи та інших опцій виберіть найбільш підходящу для страхування. На сервісі ви її отримаєте з додатковою знижкою.

ПОДІЛИТИСЯ: