Чи покривається коронавірус covid-19 страховими полісами?

Umesh
Umesh K 26.03.2020
ПОДІЛИТИСЯ:
Чи покривається коронавірус covid-19 страховими полісами?
Image Description

Види страхових послуг

Винятки в страхуванні

Що подивитися в договорі або уточнити у страхової компанії?

Покривається чи медстраховкою коронавірус?

Страхування від коронавирусу

 

Види страхових послуг

Необхідно розрізняти: медичне страхування, страхування від нещасних випадків, накопичувальне страхування життя, туристичне страхування і страхування від захворювання.

Медичне страхування передбачає надання медичної допомоги (консультація лікарів, невідкладна допомога, стаціонарне обслуговування, амбулаторне обслуговування, медикаментозне забезпечення) при настанні різних нездужань, травм або захворювань. Як правило в договорі вказані нездужання, травми і захворювання які покриваються і / або вказуються виключення і форс-мажорні обставини , що не покриваються. 

Страхування від нещасних випадків - це страхування, при якому відповідальність страхової компанії настає якщо у страхувальника настане нещасний випадок, в результаті якого настане травма, тимчасова непрацездатність, постійна непрацездатність (інвалідність) або смерть. Як правило, нещасні випадки, обумовлені в договорі, не пов'язані із захворюваннями. Але існують змішані договори: так звані договори страхування від нещасних випадків і захворювань. 

Накопичувальне страхування життя - це комплексне страхування і накопичення. Суть полягає в накопиченні коштів на протязі тривалого часу і одночасному страхуванні від нещасних випадків на всю суму майбутніх накопичень. Іноді до страхування від нещасних випадків додають страхування від різних захворювань. Іноді додають медичне страхування - але всі ці - додаткові страхові послуги "зменшують" суму майбутніх накопичень, оскільки страхування від нещасних випадків і страхування від захворювань - це ризикові страховки, тому вони обмежені в часі одним роком. Після закінчення року платежі по ним "згорають" і на майбутній рік необхідно знову вносити "ризиковий" платіж за цими додатковими страховками.

А от страхування від захворювань і передбачає ризик "захворювання" цим недугом. Договори бувають комплексні (коли ризик не обмежується тільки одним захворюванням) і конкретно від одного захворювання.

Винятки в страхуванні

У всіх без винятку договорах страхування існує пункт договору "виключення із страхових подій" та "коли страхова компанія не несе відповідальності". Уважно ознайомившись з їх редакцією, ви зможете зрозуміти за яких обставин компанія не виплатить страхове відшкодування. Крім загальних, так званих форс-мажорних обставин, таких як військових дій, терористичних актів, страйків, масових заворушень, повстань та інших, існують конкретні винятки у вигляді певних дій, подій, захворювань, при яких страховая компанія не буде платити страхове відшкодування.

Також страхові компанії часто вказують пункт "в інших випадках відповідно до законодавства України". Або "інші випадки передбачені законодавством України." У цих випадках, компанія побічно посилається на інші законодавчі акти, таких як Цивільний кодекс України та інші законні та підзаконні акти. 

 

Що подивитисяв договорі або уточнити в страховій компанії?

Для того, щоб зрозуміти коли страхова компанія може відмовити в страховому відшкодуванні, необхідно уважно ознайомиться з усіма пунктами договору. При можливості перегляньте договір у присутності (можна онлайн) страховика (консультанта, агента) - щоб він міг роз'яснити спірні моменти і / або уточнити їх у уповноваженої в компанії особи. У деяких випадках деякі винятки можна прибрати за погодженням зі страховою компанією. Спробуйте із порозумінням поставитися до винятків: страхова компанія для виконання своїх зобов'язань повинна прорахувати свої ризики. Пам'ятайте: в кризових ситуаціях всі без винятку пильно стежать за своїми витратами, тому якщо виключення є, на них не потрібно розраховувати. Якщо ж компанія має високу фінансову стійкість і платоспроможність, в деяких спірних моментах вона може піти назустріч, але про це краще домовитися відразу на березі (щоб зрозуміти як страхова компанія інтерпретує і виконує ті чи інші пункти договору).

Страхування від коронавірусу онлайн                                       

Чи покривається медстраховкою коронавірус?

У випадку з коронавірусом існують деякі особливості. Як правило, страхові компанії, при медстрахуванні, не відмовляють у виплаті при ГРВІ, вірусах і застудах. Так, якщо застрахований звернеться в страхову компанію, компанія організує консультацію та при необхідності візит до лікаря (або лікаря додому в залежності від конкретної ситуації). Якщо ж у лікаря виникнуть підозри на коронавірус covid-19, то лікар відповідно до інструкції Міністерства охорони здоров'я викличе державну невідкладну допомогу, яка відвезе страхувальника в одну зі спеціалізованих державних інфекційних клінік. У цьому випадку відповідальність на себе бере вже держава, яка майже безкоштовно проведе експрес-тест на коронавірус, і в разі позитивного результату, безкоштовно проведе лікування в стаціонарі в умовах повної ізоляції. 

 

Страхування від коронавірусу

Як ми вже писали раніше, існують страхові послуги від конкретного захворювання. Страховим випадком є підтвердження захворювання при певних умовах. На сьогодні в Україні вже з'явився страховий продукт під назвою "Стоп-коронавірус" страхової групи "Оберіг". Ризиком цього продукту є підтвердження коронавірусу covid-19, але за певних умов. Так, доказом захворювання згідно цього страхування, є тільки лабораторне підтвердження в державній клініці. Компанія буде нести відповідальність у розмірі до 1000 грн. за добу, за умови лікування застрахованого в стаціонарі спеціалізованої державної лікарні. При цьому договором передбачена максимальна виплата (50 000 грн.) в разі смерті застрахованого від коронавірусу. Придбати страховку від коронавірусу"Стоп-коронавірус" страхової компанії "Оберіг", ви можете прямо на нашому сайті онлайн. У зв'язку з актуальністю даного захворювання, ми застосовуємо максимально можливі знижки у період карантину.

Страхування від коронавірусу онлайн                           

 

ПОДІЛИТИСЯ: