Види (типи) Зеленої Картки

Umesh
Umesh K 25.07.2019
ПОДІЛИТИСЯ:
Види (типи) Зеленої Картка
Image Description

Зелена карта (Green card) - поліс міжнародного зразка, який діє на території країн-учасниць міжнародного договору страхування автоцивільної відповідальності. Для українських автомобілів поліс не діє в Україні.

Залежно від кількості країн, на території яких діє Зелена карта, буває 2-х видів: мала і велика.

У малу (або коротку) входять 4 країни: Азербайджан, Білорусія, Молдавія, Росія.

У велику Зелену карту (або довгу) входять 46 країн в т.ч. і вищевказані: Австрія, Бельгія, Болгарія, Кіпр, Чехія, Німеччина, Данія, Іспанія, Естонія, Франція, Фінляндія, Великобританія, Греція, Угорщина, Хорватія, Італія, Ірландія, Ісландія, Люксембург, Литва, Латвія, Мальта, Норвегія, Нідерланди , Португалія, Польща, Румунія, Швеція, Словаччина, Словенія, Швейцарія, Албанія, Андорра, Азербайджан, Боснія і Герцеговина, Білорусь, Ізраїль, Іран, Марокко, Молдова, Македонія, Чорногорія, Росія, Сербія, Туніс, Туреччина.

Роздруковувати поліси «Зелена карта» мають право тільки ті страхові компанії (і їх представники), які мають статус повного члена Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ). На сьогодні таких компаній 10. З їх списком можна ознайомитись на офіційному сайті МТСБУ. Також, згідно із законодавством, поліс не може бути роздрукований на автомобіль з іноземною реєстрацією, тільки з української.

Поліс оформляється на термін: 15 днів, 1 місяць, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 місяців і рік. Ціни залежать від курсу євро.

Маємо декілька порад, як перевірити Green card на справжність. Перше - це наявність згенерованого коду, який на полісі - в правому нижньому кутку і складається з 6 знаків (набір англ.букв і цифр). Друге - відразу після видачі Зеленої карти, перевірити її по QR коду на бланку. Інформація про укладений договір повинна бути внесена і відображена на сайті МТСБУ.

Поліс Зеленої карти тепер можна оформити швидко, надійно і вигідно за посиланням за допомогою сервісу РИНОКСТРАХОВКА GREEN CARD.

Зелена картка онлайн знижки до 20%                 
ПОДІЛИТИСЯ: