Який варіант КАСКО обрати

Pavlo
Pavlo N 01.06.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Який варіант КАСКО обрати

Рівень аварійності в Україні вважається одним з найвищих в Європі. Ось чому повне страхування автомобіля є таким актуальним саме в Україні. Придбання страхового поліса дозволить захистити ваш автомобіль на випадок аварії, а також крадіжки або будь-яких інших варіантів заподіяння шкоди. Застрахувати автомобіль і пасажирів можна від різних видів ризику. Не є обов'язковим, але має великий попит серед водіїв страхування КАСКО. Це популярна абревіатура, використовувана страховими агентами, під якою мається на увазі комплексне автомобільне страхування транспортних засобів від ризиків, що можуть виникнути у процесі експлуатації.

Image Description

Які ризики покриває КАСКО 

Добровільний вид автомобільного страхування покриває компенсацію витрат власнику при пошкодженні або викраденні автомобіля. Наявність поліса значно полегшує життя автомобіліста, навіть в разі заподіяння шкоди автомобілю з його власної вини. Винятком є ​​лише випадки навмисного пошкодження ТЗ, наприклад водіння нетверезим й інші грубі порушення. 

Для тих, хто сумнівається, чи варто вибрати КАСКО, слід перерахувати список випадків, в яких можна скористатися полісом: 

  • незаконне заволодіння транспортним засобом шляхом розбою або викрадення;
  • пошкодження транспорту в результаті стихійних лих і катаклізмів; 
  • вибух ТЗ або пожежа; 
  • заподіяння шкоди ТЗ третіми особами, в т.ч. при дорожньо-транспортних пригодах. 


Як розраховується вартість КАСКО 

Вартість КАСКО в Україні залежить від багатьох факторів. Перш ніж вибрати КАСКО, перерахуємо основні фактори, що впливають на вартість: 

  • кількість страхових ризиків, включених в програму страхування; 
  • модель і марка автомобіля, комплектація, а також ціна транспортного засобу;
  • рівень зносу автомобіля; 
  • вік і водійський стаж осіб, що керують ТЗ; 
  • місце зберігання транспорту; 
  • територія, в межах якої експлуатується транспорт; 
  • СТО для ремонту авто (гарантійне або запропоноване страховиком). 

Варіанти КАСКО в Україні 

Для тих, хто бажає обрати найкращий варіант КАСКО в Україні, страхові агенти запропонують кілька типів полісів: 

  • повне КАСКО; 
  • КАСКО за пів ціни 50/50; 
  • часткове або неповне КАСКО
  • міні КАСКО. 

Перший варіант КАСКО передбачає повне страхове відшкодування, яке покриває всі витрати, пов'язані з ремонтом і відновленням автомобіля, що постраждав при настанні страхового випадку. За системою повне КАСКО можна застрахувати будь-який автомобіль, автобус, мотоцикл, причіп, сільськогосподарську техніку й додаткове обладнання без обмежень по типу транспортного засобу і часу експлуатації. 

Нове в КАСКО – це пропозиція оформити поліс за пів ціни, що покриває ті ж ризики, що й повне страхування. Основна різниця полягає в оплаті половини вартості поліса при укладенні договору. Якщо протягом терміну дії нічого не відбувається, власник заощаджує 50% вартості страхування. У разі настання страхового випадку клієнт оплачує другу половину вартості поліса, щоб отримати відшкодування збитку по часткових ушкодженнях. При отриманні великих збитків відшкодування відбувається без необхідності доплати другої частини, за вирахуванням 50% платежу. 

Часткове або неповне КАСКО передбачає страхування транспортного засобу від обраних власником ризиків. Такий вид страхування підходить досвідченим водіям, які впевнені у своїй манері водіння й можуть заздалегідь прорахувати можливі варіанти подій. Страхові ризики розподіляються на кілька груп: дорожньо-транспортна пригода, протиправні дії третіх осіб, викрадення, стихійні лиха. При оформленні часткового КАСКО власник може вибрати будь-які із запропонованих ризиків, з урахуванням яких формується ціна страхування. 

З метою економії коштів можна скористатися такою страховою програмою, як міні КАСКО, що дозволяє захистити автомобіль від ДТП. Страховка спрацює при пошкодженні автомобіля, в разі якщо збиток не перевищує 100 000 грн. (130 000 грн.). Важливо звернути увагу що ДТП буває з вини і без вини страхувальника. Страхуйте міні КАСКО від двох ризиків або від одного, головне знайдіть підтвердження цьому в договорі.

Міні КАСКО накладає деякі обмеження не тільки на страхові випадки, а й на сам застрахований автомобіль. Програмою можна скористатися тільки в тому випадку, якщо вік автомобіля не перевищує 20 років. На страхування не приймаються автомобілі, що використовуються для таксі, а також ТЗ в не справному технічному стані, з пошкодженим кузовом.

Як оформити страховку КАСКО 

Щоб оформити повне або неповне КАСКО, потрібен мінімальний пакет документів: 

  • технічний паспорт застрахованого автомобіля; 
  • паспорт особи, що страхує автомобіль; 
  • ідентифікаційний код страхувальника; 
  • водійські посвідчення осіб, які будуть керувати ТЗ. 

Оформлення страхування КАСКО передбачає обов'язкове фотографування автомобіля страховим агентом. Щоб заощадити час і вибрати найвигідніші умови страхування, можна скористатися калькулятором КАСКО онлайн, який дозволить розрахувати точну вартість страхування від різних страхових компаній, в одному місці.

ПОДІЛИТИСЯ: