Яке страхування потрібне для поїздки в Крим на власному автомобілі

Pavlo
Pavlo N 09.04.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Зелена картка під час подорожі в Крим на своєму автомобілі.

Які документи потрібні для спокійного подорожі з материкової частини України через кордон Кримського півострова на своєму авто.

Хочете провести відпустку в Криму, відвідати там родичів або підтвердити статус нерухомості? Незалежно від мети поїздки на тимчасово окуповану територію, вам необхідно максимально точно дотримуватися як Українського законодавства, так і вимог кримської влади, щоб уникнути можливих неприємностей.

Однією з вимог російської сторони для перетину кордону є наявність автомобільної страховки цивільної відповідальності, що діє на її території. Це може бути міжнародний страховий поліс міжнародного договору страхування автоцивільної відповідальності "Зелена картка" або російська внутрішня автостраховка.

Image Description

На жаль, віддалено російське ОСАГО можна оформити тільки якщо ви до цього хоч раз укладали договір в офісі страховика і ваші дані внесені в базу даних РСА. В іншому випадку, ви повністю залежите від того, хто швидше досягне мети після перетину кордону: ви дістанетеся до страхового агента, або вас затримають місцеві правоохоронні органи.

Зате Картку міжнародного автомобільного страхування, так звану Зелену картку, можна оформити в будь-який момент не виходячи з дому: майже моментально ви отримаєте електронну копію, а оригінал вам доставлять поштою протягом доби.

Чинність договору Зелена картка можна перевірити он-лайн в базі МТСБУ.

Поліс Зеленої картки можна замовити і оформити заздалегідь на потрібні Вам дати поїздки, що дуже зручно - адже вартість страховки безпосередньо залежить від тривалості поїздки. Мінімальний термін оформлення Зеленої карти - 15 днів, максимальний - рік. І якщо ви часто перетинаєте кордон, можливо, оформлення річної страховки виявиться вигіднішим, ніж разові поліси.

Важливо пам'ятати, що купити страховку Зеленої карти можна тільки коли ви знаходитесь в країні, де зареєстрований автомобіль. Тому при оформленні є сенс передбачити деякий резервний період. Якщо ж вам все-таки довелося затриматися за кордоном і Ваша страховка закінчується, є можливість замовити поліс Зеленої карти з міжнародною доставкою, хоч це і не бюджетний варіант.

Повна дія Зеленої карти поширюється на 48 країн, які підписали Угоди страхового поліса зі страхування відповідальності власників засобів автотранспорту. Але якщо ваше місце призначення Крим, то можна придбати обмежений варіант Зеленої карти, дія якої поширюється на Росію. Цей поліс також буде дійсний в Молдові, Білорусі і Азербайджані.

NOTA BENE! Слід зазначити, що оскільки страховка Зелена карта не діє в країні оформлення, Ви не зможете отримати виплату за страховими випадками на території Криму. Однак поліс дозволяє в'їхати на півострів і пересуватися по ньому, не побоюючись санкцій місцевої влади за відсутність автоцивільного страхування.

ПОДІЛИТИСЯ: