Як правильно оформити КАСКО?

Pavlo
Pavlo N 03.11.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Під час покупки автомобіля необхідно заздалегідь підготувати себе до того, що транспорт в будь-який момент може потрапити в аварію або бути викраденим - це спричинить за собою солідні витрати. Деякі помилково покладаються на удачу, проте куди краще оформити КАСКО на авто й бути впевненим у фінансовому захисті.

Image Description

Що потрібно знати про КАСКО страхування?

Страхування автомобіля КАСКО - це не обов'язковий поліс, який водій купує за власним бажанням. Дана страховка гарантує компенсацію коштів, якщо сталося ДТП, викрадення або розкрадання транспорту. Також з її допомогою можна буде заощадити на ремонті, якщо відбудуться:

  • Стихійні лиха та природні катаклізми.
  • Непередбачені зовнішні умови.
  • Протиправні дії третіх осіб.
  • Аварії, які спровокували ви або інші учасники дорожнього руху.

Такий вид автострахування значно відрізняється від ОСАГО, адже КАСКО передбачає виплату компенсації власнику авто, а не третім особам. Основна перевага даного поліса полягає в отриманні автовласником відшкодування навіть у тому випадку, якщо він винен у шкоді. Є і мінус, пов'язаний з тим, що тарифи на цей поліс встановлюються не на законодавчому рівні, а страховими компаніями. Ознайомитися з факторами, що впливають на вартість КАСКО можна в статті "Від чого залежить вартість КАСКО".

Вищеописаний поліс може бути повним, частковим і міні. Основна відмінність полягає в кількості обставин, від яких страхується транспортний засіб. Повний пакет - це гарантія компенсації збитку при всіх можливих страхових випадках. Частковий і міні, в свою чергу, дозволяють розраховувати на компенсацію лише при настанні певних страхових випадків, обраних автовласником і зазначених в договорі.

Особливості оформлення КАСКО

Для оформлення КАСКО потрібно підготувати:

  • Паспорт (ID карта) та ІПН.
  • Техпаспорт на авто.
  • Посвідчення водія.

Далі потрібно провести порівняння страхових компаній КАСКО, дізнатися умови в кожній з них, після чого визначитися з оптимальним варіантом і приїхати в офіс на автомобілі, який буде застрахований. Спеціаліст огляне й зробить фотосесію автомобіля, при наявності дефектів зафіксує їх і складе підсумковий акт.

Потім необхідно буде визначитися з відповідною програмою страхування, після чого менеджер приступить до оформлення договору, з яким перед підписанням потрібно уважно ознайомитися.

Якщо ви згодні з усіма умовами, залишиться підписати договір і здійснити оплату вартості страховки. Ви отримаєте поліс КАСКО та квитанцію про оплату, після чого з наступного дня набере чинності страхове покриття по КАСКО.

Автострахування онлайн - це більш зручний спосіб пошуку кращого КАСКО, ніж похід в офіс. В даному випадку набагато легше вибрати відповідну страхову компанію, неупереджено визначитися з оптимальним продуктом, а також виконати розрахунок вартості КАСКО.

Як швидко й вигідно оформити КАСКО?

Сервіс Rinokstrahovka - це агрегатор, на якому всі бажаючі зможуть ознайомитися з умовами оформлення КАСКО серед безлічі ліцензованих страхових компаній. Порівнявши програми й умови укладення договорів, вам буде простіше визначитися з оптимальним варіантом і приступити до оформлення документа.

ПОДІЛИТИСЯ: