Як обрати міні-КАСКО

Pavlo
Pavlo N 03.05.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Як вибрати міні-КАСКО

Як відомо, КАСКО є полісом добровільного автострахування, який захищає власника транспортного засобу від самих різних ризиків. Він позбавить від фінансових витрат навіть в тому випадку, якщо водій сам спровокував подію. Однак вартість оформлення даного поліса доступна далеко не для кожного автомобіліста. Страхові компанії усвідомили це, тому для залучення більшої кількості клієнтів випустили обмежений продукт - міні КАСКО в Україні.

Image Description

Що являє собою міні-КАСКО?

Йдеться про бюджетний варіант страхування вашого ТЗ. Ключова особливість даної програми полягає в частковому страхуванні автомобіля на певну суму, яка прописується в договорі. Найчастіше неповне КАСКО покриває один страховий випадок і перестає діяти після того як клієнтові виплачується страхове відшкодування, тобто, коли настає страховий випадок.

Існує декілька варіантів страхування машини по вищеописаній схемі:

  • Повна загибель ТЗ або його викрадення.
  • Пошкодження в ДТП з франшизою, коли в разі серйозних аварій можна отримати компенсацію, а оплату дрібного ремонту водій бере на себе.
  • Будь-яке пошкодження в ДТП, яке сталося не з вини водія, а у винної сторони є страховка.
  • Пошкодження певної частини транспортного засобу.
  • Є й інші варіанти, але вони є менш поширеними.

Кожен водій самостійно вирішує, які з варіантів для нього краще.

Таким чином, відмінність міні КАСКО від повного полягає в компенсації при настанні лише певних ризиків, зазначених в договорі. Однак це нівелюється перевагами у вигляді:

  1. Доступної ціни.
  2. Функціональності - водій може «викреслити» непотрібні послуги й залишити ті,  яких він дійсно потребує.
  3. Швидкого оформлення.

На що звернути увагу при виборі міні-КАСКО

Перш ніж купувати поліс потрібно розібратися, як вибрати міні КАСКО й на чому робити акцент. В першу чергу необхідно звернути увагу на:

  • Величину страхової премії і суму відшкодування збитку. Бажано співвіднести два цих показника, оскільки вони багато в чому залежать один від одного, наприклад, підвищення страхової виплати призводить до підвищення вартості поліса.
  • Список ризиків, що потрапляють під страхові випадки. Клієнту необхідно визначитися з оптимальними страховими випадками й переконатися, що вони будуть вказані в договорі.
  • Період, через який страховий договір починає діяти. Деякі поліси починають діяти лише в разі проходження повного технічного обслуговування.
  • Порядок дій, який необхідно зробити, коли настає страховий випадок. Бажано попросити менеджера поетапно озвучити всі кроки.

Не менш важливо правильно вибрати страховика міні-КАСКО. Для цього потрібно переконатися в:

  • Надійності СК. Необхідно ознайомитися з рейтингами різних агентств і звертатися в компанії, що займають лідируючі позиції в списку.
  • Лояльності. Варто ознайомитися з відгуками діючих клієнтів і проаналізувати, наскільки своєчасно компанія здійснює страхові виплати.
  • Наявності у страховика домовленостей з кількома СТОА. В такому випадку можна бути впевненим, що компанії довіряють і вона виконує свої зобов'язання.

Де краще вибирати страхові компанії для оформлення міні-КАСКО?

Серед величезного різноманіття страхових компаній складно зрозуміти, міні КАСКО де вигідніше купувати. Саме тому краще користуватися послугами онлайн сервісу Rinokstrahovka, де можна оформити поліс за кілька хвилин не виходячи з дому.

На сайті пропонується порівняти кілька страхових компаній і вибрати оптимальний варіант, отримавши при цьому додаткову знижку. Для покупки поліса необхідно вказати ряд параметрів і натиснути кнопку розрахунку. Після цього перед користувачем з'явиться список перевірених страховиків з діючими ліцензіями. Залишиться лише визначитися з відповідною компанією і натиснути «Купити», після чого відкриється форма, в якій потрібно ввести необхідні дані та зробити оплату.

ПОДІЛИТИСЯ: