Як медична страховка може допомогти

Pavlo
Pavlo N 24.11.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

У всіх європейських країнах медична страховка є обов’язковою. Наявність страхового полісу дозволяє кожній людині своєчасно отримувати якісне медичне обслуговування. За кордоном існують варіанти медичного страхування, що здатні в повній мірі покрити, та навіть в кілька разів перевищити вкладені у страховку витрати. До повного пакету послуг входять приїзд невідкладної швидкої допомоги, госпіталізація, відвідування вузьких фахівців, плановий щорічний огляд, відвідування стоматолога, проведення планових та позапланових операцій. Найдивнішою перевагою страхування вважається проведення пластичних операцій та позапланова невідкладна трансплантологія, які в повній мірі покривають страховий поліс.

Image Description

 В Україні існує кілька варіантів медичного страхування, що набирають популярність з кожним роком. Радянські часи не могли не позначитися на відношенні сучасних людей до медицини. Багато хто й зараз не може в повній мірі усвідомити усю важливість медичного страхування, продовжуючи дотримуватися стереотипу, що наша країна надає безкоштовну медичну допомогу кожному. Але ті, хто хоч раз стикався з чергою на планові операції в міських лікарнях та тримав в руках рахунки за надані приватними клініками послуги, давно змінили свою думку.

Варіанти медичного страхування в Україні

Питання обов’язкового медичного страхування в Україні не раз розглядалося МОЗ. Поки що такий закон прийнятий не був, але кілька законопроектів на цю тему вже було запропоновано. Бюрократичні та політичні особливості нашої країни говорять про те, що можуть пройти десятиліття, допоки законопроект буде схвалений та остаточно вступить в силу.

Види медичного страхування

Сподіватися, що ви молоді, та хвороба вас не торкнеться чи торкнеться нескоро, дуже неправильно. Така безпечність може коштувати вам життя, зберегти яке здатна добровільна медична страховка.

Існують чотири види поширеного страхування, якими користуються українці:

1.   Добровільне медичне страхування;

2.   Корпоративне страхування;

3.   Медичне страхування для виїзду за кордон;

4.   Страхування життя.

Кожен з видів страхування має свої особливості, переваги та різницю в ціні. Два останні види страховки можна віднести до першого пункту – добровільного медичного страхування – кращого медичного страхування в Україні.

ДМС в Україні та його особливості

Добровільне медичне страхування передбачає повне чи часткове покриття витрат на лікування. Все залежить від обраної вами програми страхування та безпосередньо страхової компанії, що надає послугу. Страхові пакети преміум-класу включають великий перелік послуг, в який входить безкоштовне обслуговування в кращих приватних клініках країни та навіть найскладніші нейрохірургічні операції.

  

Скільки коштує ДМС в Україні, та який перелік послуг надають страхові компанії?

Згідно із зібраними Міністерством охорони здоров’я України даними на 2020 рік, тільки 8% жителів України щорічно оформляють страховий поліс. З них тільки 0,03% страхують власне життя. Програма ДМС складається індивідуально, виходячи з особистих потреб фізичної особи та стану її здоров’я. Страховка, подібно до дитячого конструктора, підбирається з урахуванням вікових потреб та фінансових можливостей людини.

Повний пакет ДМС включає:

•     приїзд швидкої допомоги та термінову госпіталізацію;

•     лікування в стаціонарі, включаючи оплату всіх необхідних лікарських засобів та процедур;

•     амбулаторне лікування та відвідування вузьких спеціалістів;

•     послуги стоматолога;

•     проведення планових та позапланових операцій.

Такий пакет послуг дозволяє в повній мірі убезпечити своє здоров’я від надзвичайних випадків та хвороб. Вам більше не доведеться по кілька годин стояти в черзі під кабінетами лікарів чи чекати, допоки до вас доїде швидка. Страхова компанія бере на себе відповідальність за ваше здоров’я та життя.

Вартість повного пакету послуг коштує недешево, іноді доходячи до 50 тис. грн. на рік. Проте, якщо таке страхування вам не по кишені, ви можете скласти індивідуальний перелік послуг, необхідних особисто вам. Найпростіша страховка може обійтися вам всього в 1 тис. грн.

Що впливає на ціну страховки?

•     Стан здоров’я застрахованого клієнта та його вік;

•     Рівень медичних установ, узгоджений сторонами та зафіксований договором;

•     Регіон проживання клієнта;

•     Врахована кількість можливих ризиків;

•     Індивідуальні побажання клієнта.

Краще медичне страхування в Україні представляють кілька топових компаній. Це провідні страховики з високим рівнем виплат клієнтам, подивитися рейтинг яких може будь-хто. Вся інформація щодо страхових фірм знаходиться у відкритому доступі. Це робить страхування більш прозорим та зрозумілим для простих громадян.

Кому можуть відмовити в оформленні ДМС?

Навіть найкраще медичне страхування в Україні (добровільне) має вади у власній системі. Компанії не бажають страхувати людей віком старше 65 років, так як їм це невигідно. В страховці можуть відмовити онкологічно хворим громадянам та тим, за чиє лікування несе відповідальність держава.

Обов’язкова страховка в Україні та її перспективи

У 2019 року в парламенті активно обговорювалося обов’язкове страхування. Це особливий вид страховки, який би надавався роботодавцем його співробітникам. У неї входить мінімальний пакет послуг, де обов’язковим пунктом є страхування від нещасних випадків. Вартість мінімальна, від 400 грн. Для непрацюючих громадян держава повинна була зобов’язана брати витрати на себе. Але недосконала система медицини країни була не готова до різких змін, яким повинна була б бути піддана. Наразі даний законопроект потребує подальших змін та доопрацювань.

Введення обов’язкового медичного страхування в Україні передбачає:

•     Наявність декількох пакетів страхування з різним переліком послуг, що надаються;

•     До списку стандартних захворювань хочуть додати СНІД, онкологічні захворювання та цукровий діабет. Треба сказати, що на даний час мало страхових компаній беруть на себе витрати по захворюваннях даного типу;

•     Можливість підвищення якості надаваних медичних послуг;

•     Зростання рівня медичних установ;

•     Створення здорової конкуренції між приватними та державними клініками.

Особливості страховки, що покриває Коронавірус

У зв’язку зі стрімким поширенням інфекції COVID-19 з 12 червня 2020 Україна ввела обов’язкове страхування від коронавірусної інфекції для іноземних громадян. Це стосується мешканців інших країн, що бажають відвідати територію України та осіб, які не мають громадянства. Винятком є біженці, які постійно проживають на українській території. Термін дії страхового полісу обумовлюється строком перебування іноземної особи на території України.

Страхування з покриттям коронавірусу для українців

Провідні страхові компанії України включають COVID-19 до списку страхових випадків, в повній мірі покриваючи усі витрати на його лікування. Однак недобросовісні фірми наживаються на тому, що відбувається. Вони включають в послуги пункт «Покриття лікування COVID-19», збільшуючи вартість страховки у кілька разів.

Особливості медичного страхування онлайн

Медичне страхування онлайн ідеальне для всіх мандрівників та бажаючих відвідати Україну. Для громадян України медична страховка онлайн передбачає страхування від усіх ризиків, що виникають під час поїздки за кордон, включаючи покриття коронавірусної інфекції. Для іноземних громадян оформлення медичної страховки онлайн є обов’язковою умовою перетину кордону з Україною.

Оформлення медичної страховки онлайн для виїзду за кордон

Медичне страхування онлайн – це простий та надійний спосіб убезпечити себе та власну сім’ю під час подорожі до відкритих для туристів країн. Для цього вам необхідно визначитися з надійною компанією-страховиком та оформити електронну страховку – всього за декілька кліків!

На вашу електронну пошту прийде електронний варіант документу з усіма необхідними контактами та телефонами, за якими ви зможете зв’язатися з компанією в разі виникнення страхового випадку.

Медична страховка мандрівника передбачає:

  • покриття витрат на стаціонарне та амбулаторне лікування;
  • транспортування до клініки та надання невідкладної допомоги;
  • екстрену стоматологічну допомогу;
  • оплату транспортних витрат близьким у разі, якщо застрахований клієнт втратив дієздатність під час поїздки (мова йде про аварії та форс-мажорні випадки);
  • покриття лікування COVID-19;
  • репатріація тіла на батьківщину в разі летального результату для особи, що застрахувала себе.
ПОДІЛИТИСЯ: