Як купити зелену картку на кордоні

Pavlo
Pavlo N 26.03.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Як купити Зелену картку на кордоні

Багато громадян України, які планують поїхати до Росії або країни Європи, приймають рішення відправитися на особистому автомобілі. Для перетину кордону і пересування по території інших країн необхідно купити зелену картку, під якою мається на увазі міжнародне страхування ОСЦПВ. Оформлення green card є обов'язковою умовою для перетину кордону на особистому транспорті. 

Image Description

Що таке Зелена картка й навіщо вона потрібна 

Поліс зелена картка – обов'язковий вид страхування автоцивільної відповідальності при експлуатації транспорту в разі заподіяння шкоди майну або життю третіх осіб. Необхідність оформлення поліса прописана в ЗУ «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів». 

Страхування, яка діє в 48 країнах світу, потрібне для врегулювання конфліктів, що виникають за участю іноземних автомобілів. Без зеленої картки може бути відмовлено при в'їзді в державу. На випадок аварії за кордоном при відсутності green card передбачені штрафи й більш серйозні наслідки у вигляді арешту транспорту і заборони на в'їзд у майбутньому. 

Слід купити зелену картку для захисту власних інтересів і компенсації збитків потерпілим при дорожньо-транспортній пригоді. Ліміт по green card згідно з українським законодавством визначається страховими лімітами тієї держави, в якій сталася аварія. 

Купити страхування зеленої картки в Україні можна як на кордоні, так і онлайн або в офісах страхових компаній. Вартість залежить від декількох факторів: 

  • тип транспорту, на якому запланована поїздка за кордон (легковий або вантажний автомобіль, причіп, автобус або мотоцикл);
  • країна, в яку здійснюється поїздка; 
  • термін дії страхування, який може становити від 15 днів до 1 року. 

Виділяють два види зелених карток, які відрізняються в залежності від країн, на які поширюється дія поліса: 

  • поліс, що діє на території всіх країн, що беруть участь в міжнародній страховій системі зеленої картки; 
  • поліс, яким можна скористатися тільки в державах Східної Європи – Молдова, Росія, Білорусь та Азербайджан. 

Вартість страхових сертифікатів різна. Це пов'язано з тим, що страхова компенсація в державах Європейського союзу вище, ніж в країнах Східної Європи. Але слід зазначити що Зелена Карта всієї Європи включає й ці чотири країни.

Як купити Зелену картку заздалегідь

Якщо ви плануєте вирушити за межі України на особистому транспорті, можна  купити зелену картку на кордоні. Для оформлення поліса потрібно надати тільки паспорт громадянина України або інший документ для посвідчення особи, а також технічний паспорт автомобіля та ідентифікаційний код. При оформленні поліса на юридичну особу окрім техпаспорта транспортного засобу знадобляться статутні документи підприємства. 

Якщо ви плануєте купити зелену картку на кордоні, щоб заощадити час на пошуки страхової компанії, обов'язково переконайтеся, що в пункті пропуску працюють точки продажів. Але пам'ятайте що на кордоні ціни вище. В іншому випадку про оформлення міжнародного страхового поліса слід подбати заздалегідь, щоб уникнути зайвих незручностей у дорозі. 

Купити страхування зеленої картки в Україні пропонують численні надійні страхові компанії. Продавати зелені картки мають право тільки страховики, які є повними членами МТСБУ. Перевагою оформлення в страховій компанії стане професійне обслуговування. Фахівці детально пояснять умови придбання та використання страховки. 

Як купити Зелену картку онлайн 

Зелена картка онлайн для виїзду за кордон може бути оформлена в будь-якій страховій компанії, яка є повним членом МТСБУ. Для оформлення поліса необхідно:

  • відправити документи в електронному вигляді в страхову компанію; 
  • вказати бажаний термін дії страхового поліса і країни, в які заплановано виїзд;
  • сплатити поліс будь-яким зручним способом (готівкою, банківським переказом за реквізитами або на картку);
  • отримати готовий поліс в офісі страхової компанії або замовити адресну доставку. 

Зверніть увагу, що green card визнається дійсною тільки в тому випадку, якщо: 

  • поліс представлений в друкованому вигляді; 
  • присутній в єдиній базі МТСБУ; 
  • має QR-код і унікальний буквений код. 

При перетині кордону зелена картка повинна бути обов'язково роздрукована на спеціальному бланку, що складається з 3 частин, дві з яких залишаються клієнтові, а остання - страховій компанії. Поки що поліс в електронному вигляді не має повної юридичної сили. Хоча в деяких країнах вже зараз достатньо демонструвати його в електронному вигляді. Але щоб не ризикувати, потрібно мати паперову "зелено-білу" версію поліса.

Процес оформлення страхування в онлайн режимі займає не більше 10-15 хвилин. Нема потреби витрачати свій час на відвідування офісу страхової компанії для надання документів. 

Ми рекомендуємо вам придбати Зелену карту онлайн на страховому агрегаторі rinokstrahovka.ua: так ви зможете порівняти страхові компанії в одному місці й отримати додаткову знижку на зелену карту.

Зелена картка онлайн для виїзду за кордон після оформлення поліса відразу з'являється в єдиній базі страхових полісів МТСБУ. Справжність поліса можна перевірити на офіційному сайті МТСБУ.

ПОДІЛИТИСЯ: