Чому вартість ОСАГО відрізняється в різних страхових компаніях?

27.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Розмір базового платежу (зараз 180 грн.) І поправочних коефіцієнтів регулюється Законом № 1961-IV "Про ОСЦПВ" і МТСБУ. Але розбіг варіації допустимих поправочних коефіцієнтів настільки великий, що можна з упевненістю говорити що кожна страхова компанія регулює і встановлює вартість автоцивілки залежно від своєї тарифної політики, рівня збитковості, конкурентного середовища та інших важливих факторів.

Також, законодавством визначено максимальну франшиза в розмірі 2600 грн. Але на ринку існують й інші варіанти ОСАГО в залежності від франшизи: 2600 грн., 2500 грн., 2000 грн., 1500 грн., 1300 грн., 1000 грн., і НУЛЬ. Чим менше франшиза - тим вище ризик, тому вище страховий платіж. Навіть одна страхова компанія може запропонувати 3 (три) різних ціни на один і той же автомобіль в залежності від розміру франшизи.

Крім тарифної політики, рівня збитковості та франшизи, ціна може відрізнятись якщо компанія пропонує додаткові опції: технічна допомога в дорозі, пряме врегулювання і т.д.

Ось наприклад, на сьогодні, мінімальна ціна з урахуванням знижки від RinokStrahovka, для легкового автомобіля з об'ємом двигуна до 1600 куб.см. якщо адреса реєстрації власника м. Київ - 890 грн. А максимальна ціна - 2281 грн. Як бачимо різниця в ціні на обов'язкове страхування ОСАГО - більш ніж в 2 (два) рази.

ПОДІЛИТИСЯ: