Чому ОСАГО страхування таке важливе?

Pavlo
Pavlo N 10.12.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Для того, щоб відповісти на питання: «Чому ОСАГО (ОСЦПВ) так важливо?» треба спочатку  поставити питання: « Що ж воно таке – ото (ОСЦПВ)? Та, як кажуть: « з чим його їдять»? В цій статті ми спробуємо розглянути  та « пролити світло» на саме цій різновид страховки автівки.

Image Description

Є така думка фахівців, що якщо під час читання або розмови, Ви чогось не зрозуміли – скоріш за все було не зрозуміло одне слово або декілька. Тобто, якщо під час прочитання будь якого тексту, Ви не зрозуміли декілька абзаців, а може навіть і декілька сторінок, то треба знайти в цих абзацах усі незрозумілі Вам слова та роз’яснити, а потім решта інформації збереться докупи та зрештою відтвориться правильною концепцією.

Абревіатура ОСЦПВ сама по собі розшифровується як «обов’язкове страхування цивільно правової відповідальності» ( як ОСАГО з рос. мови). Авжеж формулювання: обов’язкове тобто – важливе постає не в кожного в думках. Але це - хибне враження. І тому, далі ми з вами розглянемо чому.

Страховка авто ОСАГО (ОСЦПВ), так звана на теренах України: «автоцивілка», за законом з’явилася у 2004 р. Щодо законів інших держав, то в кожній країні за її, авжеж, законами вже давно існує своя місцева «автоцивілка» та, авжеж значно довше аніж на території нашої держави. Так, називатиметься така страховка авто, яка є обов’язковою для резидентів тієї чи іншої країни, по різному – в залежності від держави, але суть її залишиться одна для всього світу.

«Автоцивілка» (ОСЦПВ) це – страховий поліс для авто, який страхує відповідальність кожного водія відносно третіх осіб. Що це означає? Це страхування транспортного засобу ( це може бути звичайне легкове авто, автобус, вантажівка, або причеп), як засобу підвищеного ризику під час руху на дорозі. Тобто по своїй суті - страхування  кожного! водія, а саме його відповідальності, у разі ДТП (дорожньо – транспортної пригоди).

В розумінні «ідеального соціуму» як однієї держави так і всесвіту в цілому, при умовах, що кожен дотримується закону цього соціуму який є, власне єдиним для всіх і кожного та не залежить від статусу, заможності чи інших чинників, -  вирішення будь яких питань пов’язаних із тим самим законом буде також  «ідеально соціальним».

Тобто, мається на увазі, що якщо в Україні кожен водій би мав такий обов’язковий поліс як осцпв страховка авто, як це передбачено законом держави, то розв’язання питань наслідків ДТП було б легшим для кожного учасника дорожнього руху. Маються на увазі наслідки, які пов’язані з відшкодуванням коштів на ремонт автівки постраждалої сторони і, авжеж відшкодування на лікування тієї ж самої постраждалої сторони.

Якщо кожен водій матиме обов’язковий страховий поліс в першу чергу для себе, а не «від поліції» або «щоб не виписали штраф» чи «щоб не чіплялися..» та подібні цим висловам формулювання, то питання вирішення ситуації перекладається  вже на страхові компанії, тобто інші інститути авторизовані задля врегулювання та  відшкодування наслідків ДТП.

Кожен водій, авжеж впевнений, що він – гарний, «слухняний» щодо ПДР (правил дорожнього руху). Але це – дуже далеко від правди. Немає заперечень, що такі дійсно існують, навіть в якості «єдинорогів» на дорозі, тобто за теорією: «десь вони все ж таки існують». Крім «водія-єдинорога», існують інші учасники дорожньо-транспортного руху. І тут вже працює єдине правило дорожнього руху: «Дай дорогу дуракові!» Але міфом є й ідея, що ваш страховий поліс потрібен комусь іншому, але не вам особисто.

Тому, як результат - маємо змінити розуміння наявності автоцивілки: для себе, в першу чергу. Забезпечити та застрахувати себе від коштовних наслідків відшкодування та врегулювання у разі ДТП.

І якщо в минулому, не дуже далекому авжеж, але це відносно для кожного окремо, до 2019 року оформлення страховки являло собою якийсь «подвиг», тому, що потрібно було викраяти час для цього заходу, щоб поїхати до страхових компаній. Але час, як відомо, не стоїть на місці – все рухається тільки вперед і дуже швидко неначе рух на швидкісній трасі. 21 сторіччя диктує свої правила і задає свій темп в кожній сфері діяльності.

Так само цей темп не оминув і послуг страхування. Тому із березня 2019 з’явилися страховка онлайн. Це - такий самий, з юридичної точки зору, страховий поліс автоцивілки, який оформлюється онлайн. Оформити такий поліс страховка онлайн може кожний при доступі до мережі Інтернету. І тут нічого не треба боятися, якщо звучить «самостійно» та «дистанційно». Авжеж працівники страхових компаній будуть напоготові вам допомогти із оформленням такого полісу осцпв страховка онлайн.

Переваги такого полісу страховка авто онлайн дуже значні і їх, переваг, досить багато. Ми в цій статті не будемо, звісно, нумерувати ці переваги, бо кожен із читачів може знайти їх ще більше і відокремити для себе ще щось особисто.

Але кого може не порадувати факт пов’язаний з економією коштів, та, як ми вже зазначали, часу. Кожен може побачити що – це вигідніше в контексті розрахунку за параметрами окремого водія та окремого транспортного засобу. Так, мабуть, ще деякі люди сприймають за ідеєю, що не все що дешево – якісно, або взагалі не шахрайство. Нажаль, через велику кількість підступності й омани нечесних шахраїв, покупцеві будь якого іншого продукту, не тільки полісу страхування, все важче наважитися на спробу чогось нового. Але тут мабуть доречне народне висловлювання: « Хто не ризикує, той не п’є шампанського». В числовому вимірі це може означати, що за рахунок економії на страховці ОСАГО онлайн вам має вистачити на пляшку хорошого шампанського.

Щодо заощадження такої дорогоцінної на сьогодні одиниці як час, годі й казати. У кожного окремо, не залежно від роду професії чи сфери діяльності, час вимірюється різним відсотковим виміром та сумою грошей, але для всіх нас час, безперечно, - дорогоцінний. І тут слід зазначити, що страховики завжди раді вам допомогти з оформленням ОСАГО, чи автоцивілки, і зробити це за вас. А також надати консультацію чи відповісти на ваші запитання, які у вас можуть постати щодо страхування, покриття тощо.

Кожний водій в результаті матиме свої особисті переконання щодо факторів важливості страхування автівки, як і інструменти впливу на вирішення ситуації в цілому. Але звісно треба мати на увазі, що закони соціуму, які б вони не були: будь то кримінальні, адміністративні чи ПДР існують явно не для того, щоб їх порушували. Хоч і як, хто не трактує це в своєму власному розумінні та сприйнятті. Таким чином , кажучи про дорожній рух і учасників цього доволі швидкісного процесу, прості невиконання правил дорожнього руху вже призводять та стають чинником чи то адміністративної, а подекуди і кримінальної відповідальності. Тому, аби забезпечити та попередити наслідки таких ситуацій і виникла необхідність обов’язкового страхування транспортних засобів та учасників дорожнього руху.

ПОДІЛИТИСЯ: