Топ-10 страхових послуг Зелена Картка

Pavlo
Pavlo N 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Топ-10 страхових продуктів Зелена Карта

Після Другої Світової Війни автомобільна галузь стрімко пішла вгору. Зростання дорожньо-транспортних пригод спонукав шукати нові рішення зменшення наслідків від ДТП. Тому більше 70 років тому і була впроваджена система Зелена карта, яка об'єднала європейські країни в пориві застрахувати відповідальність виїжджають за кордон водіїв.

Суть колективного міжнародного договору страхування наступна: якщо припустимо українець придбав зелену карту в Україні, цей поліс діє у всіх країнах системи крім України. Якщо цей українець виїжджає на автомобілі за кордон до Польщі, і в Польщі у нього настає за його ж вини ДТП з поляком, то українська страхова компанія повинна відшкодувати збиток поляку.

За ці роки схеми страхування зелена картка практично не змінилися: звичні поліси зелена картка оффлайн а тепер вже і онлайн звичного біло-зеленого кольору - є з одного боку і пропуском за кордон і рятувальним кругом в разі винновності. Звичайно придбати зелену картку онлайн в 1949 році не було можливості, але основні принципи залишилися і понині. Звичайно з розвитком інфраструктури та автомобільної галузі мінялися процедури і суми відшкодування. Але традиції взагалі не змінюються: міжнародна система автострахування як і раніше називається Зелена карта, і кожна країна-учасник системи має свого регулятора так зване страхове бюро (в Україні воно називається Моторно-транспортне страхове бюро України (скорочено МТСБУ)), яке у випадку чого приймає звернення учасників ДТП і в цілому регулює цей вид страхування в країні. Але незважаючи на єдину систему, страхове покриття в різних країнах відрізняється. Це залежить від законодавства країни і її розвиненості. Ліміти відповідальності страхових компаній складаються з двох складових: ліміт по життю і здоров'ю та ліміт за матеріальним збитком. Тобто це максимально-можливі суми страхового відшкодування на випадок якщо в результаті ДТП постраждає людина (життя і здоров'я) і автомобіль (матеріальної шкоди). Якщо говорити про цінність людського життя то ТОП-10 країн учасників Зелена карти виглядає наступним чином:

Image Description

ТОП-10 найкращих країн за максимальною сумою відшкодування постраждалим по життю і здоров'ю:

1. Бельгія. По одному полісу Зеленої карти в цій країні максимальне покриття по життю - безлімітно. Може тому що в Брюсселі знаходиться штаб квартира міжнародної організації?

2. Франція. Безлімітно!

3. Фінляндія - безлімітно!

4. Великобританія - безлімітно!

5. Ізраїль - безлімітно!

6. Ірландія - безлімітно!

7. Люксембург - безлімітно!

8. Норвегія - безлімітно!

9. Іспанія - до 70 000 000 ЄВРО

10. Кіпр - до 36 000 000 євро

Так, дивлячись на цей рейтинг мимоволі згадуєш про українську автоцивілку з покриттям до 200 000 грн. по життю і здоров'ю ... Ну да ладно, будемо сподіватися схеми страхування зелена карта в Україні - поліпшуватимуться, враховуючи передовий досвід нашої країни з впровадженням електронної автоцивілки. Але ж поліси зелена карта онлайн в Україні практично реалізовані, на відміну від багатьох інших країн.

Тепер давайте подивимося на рейтинг ТОР-10 за матеріальним збитком. В яких країнах вигідніше всього бити в ДТП своє авто?

  1. Люксембург - безлімітно!
  2. Туніс - безлімітно! Що? Може вони не в курсі?
  3. Бельгія - до 120 000 000 Євро
  4. Андорра - до 50 00 000 Євро
  5. Швеція - до 28 000 000 Євро
  6. Іспанія - до 15 000 000 Євро
  7. Фінляндія - до 5 000 000 Євро
  8. Данія - до 3 200 000 Євро
  9. Ісландія - до 3 150 000 Євро
  10. Угорщина - до 1 500 000 Євро

В Україні поки по обов'язковій страховці виплачують до 130 000 грн. Теж на дорозі не валяються, вірно?

У процесі розвитку і вдосконалення системи Зелена Карта був створений єдиний підхід до визначення терміну дії та які поліси зелена карта оффлайн і онлайн найбільш затребувані.

Так визначено загальний підхід до термінів дії полісів Зелена карта. Схеми страхування зелена карта щодо терміну дії в усіх країнах однакові. Термін дії договору міжнародної системи Зелена карта визначається від 15 днів до 1 року. Найчастіше ми стикаємося з необхідністю разової поїздки за кордон. Для цих цілей існує базова зелена карта з терміном дії 15 днів. Наступна можливість - це термін дії 2 місяці. Така страховка трохи вигідніше попередньої, але дорожче на 30-40% в грошах. Кожна наступна страховка (на 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 і 12 місяців) як правило коштує дорожче за попередню але вигідніше за принципом "оптовості". Розрахувати поліси зелена карта онлайн в залежності від терміну дії поліса ви можете 24 на 7 на нашому ресурсі.

ТОП-3 найбільш затребуваних в Україні за термінами полісів Зелена карта:

  1. 15 днів (оформляється як правило при разових поїздках за кордон)
  2. 1 місяць (оформляється як правило при більш довготривалих поїздках)
  3. Рік (оформляється в разі необхідності тимчасового проживання протягом усього подальшого року за кордоном або в разі частих разових поїздок протягом року)

Що стосується особливостей покриття української Зеленої карти, у нас існує 2 види напрямків за покриттям (по країнах).

Перший тип - чотири країни східної Європи: Азербайджан, Білорусь, Молдова, Росія.Дана Зелена картка називається короткою або малою або АБМР. Український регулятор МТСБУ визначив що ціна на зелену карту цих 4-х країн буде значно менше ніж всієї Європи, в зв'язку зі специфікою поїздок в ці країни, пов'язані як правило з родинними зв'язками. Це прикордонні з Україною країни. Ціни на малу зелену карту не набагато відрізняються від внутрішньої української ОСАГО. І це не дивно, тому що рівень життя і цін в цих країнах приблизно такий же як і в Україні. Наприклад, страхування зелена картка онлайн в Білорусь на сайті https://rinokstrahovka.ua/зелена-картка-онлайн стартує від 495 грн. на 15 днів. На місяць від 727 грн. На рік від 2370 грн. Ціни як правило змінюються в залежності від коливання курсу Євро. Зате ви можете в будь-який момент купити зелену карту онлайн, порівнявши різні варіанти страхування, до офіційного чергового підняття цін (про що регулятор повідомляє як правило завчасно).

Другий тип страхування зелена карта онлайн - це так звана вся система. Сюди входять всі учасники міжнародної Зеленої карти, в тому числі вищевказані чотири країни малої групи. На сьогодні в систему входить більше 40 держав Європи північній Африки і Близького Сходу. Нижче вказані ці країни в алфавітному порядку для зручності:

Австрія (Центральна Європа)

Албанія (Європа, Середземномор'я)

Андорра (Європа)

Азербайджан (Близький Схід)

Бельгія (Європа)

Болгарія (Європа, Чорномор'я)

Боснія і Герцеговина (Європа, Балканські країни)

Білорусь (Східна Європа, Північний сусід)

Угорщина (Центральна Європа)

Великобританія (Західна Європа, острів)

Німеччина (Західна Європа)

Греція (Європа, Середземномор'я)

Данія (Західна Європа, Скандинавські країни)

Ізраїль (Близький Схід)

Іран (Близький Схід)

Ірландія (Західна Європа, острів)

Ісландія (Західна Європа, острів)

Іспанія (Західна Європа)

Італія (Західна Європа, Середземномор'я)

Кіпр (Середземномор'я, острів)

Латвія (Прибалтійські країни)

Литва (Прибалтійські країни)

Ліхтенштейн (Західна Європа)

Люксембург (Західна Європа)

Македонія (Північна Македонія, Європа)

Мальта (Середземномор'я, острів)

Марокко (Північна Африка)

Молдова (Східна Європа, південно-західний сусід)

Нідерланди (Західна Європа)

Норвегія (Північна Європа, Скандинавські країни)

Польща (Центральна Європа, західний сусід)

Португалія (Західна Європа)

Румунія (Центральна Європа, південно-західний сусід)

Росія (Східна Європа, східний сусід)

Сербія (Центральна Європа, Балканські країни)

Словаччина (Центральна Європа)

Словенія (Європа, Середземномор'я)

Туніс (Північна Африка)

Туреччина (Близький Схід)

Фінляндія (Північна Європа, Скандинавські країни)

Франція (Західна Європа)

Хорватія (Балканські країни)

Чорногорія (Середземномор'я)

Чехія (Центральна Європа)

Швейцарія (Західна Європа)

Швеція (Північна Європа, Скандинавські країни)

Естонія (Прибалтійські країни)

І Україна сорок восьма. Але як ми говорили раніше, для українців Зелена карта діє всюди крім України. Так само як, наприклад, для поляка всюди (в т.ч. в Україні), але крім Польщі. Як би там не було, в Україні існують тільки такі варіанти страхування зеленої картки онлайн: вся система (див. вище 47 країн) і малий список з чотирьох країн.

Ціна всієї системи Зелена карта в Україні стартує від 679 грн (за 15 днів), від 1080 грн. (за місяць) і від 5700 грн. (за рік).

Порівняти варіанти зеленої картуи онлайн і придбати зелену картку онлайн за найкращою ціною ви в будь-який момент можете на офіційному сайті компанії Ринокстраховка. Все дуже зручно і доступно в одному місці, не залишаючи домівки чи офісу. Страхування зелена картка онлайн стає все більш затребуваною послугою, із постійною нестачею часу в сучасних умовах життя. Тому де б ви не знаходилися і скільки б вам не вистачало часу, онлайн страхування - рулить. Користуйтеся. Тим більше це дешевше. Варіанти страхування зеленої картки онлайн в одному місці, та ще й зі знижкою - це краще ніж сліпа віра в офіс страхової компанії в центрі міста. Порівнюйте все поліси зеленої картки онлайн, а не тільки однієї страхової компанії: так ви збережете час, гроші і нерви! Комперь, бай, сейвь!

ПОДІЛИТИСЯ: