Схеми накопичувального страхування життя в Україні

Pavlo
Pavlo N 25.11.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Страхування життя - це подушка безпеки в грошовому еквіваленті до певного життєвого епізоду. Застрахувати можна, як себе, так і членів сім'ї від непередбачених ситуацій, або у вигляді накопичення коштів до дати або події. Такий вид заощаджень є одним з основних фінансових інструментів у розвинутих країнах.

Image Description

Найкращі схеми страхування життя допоможуть вийти на безбідну пенсію, накопичити гроші до повноліття онука, дитини, убезпечити себе і рідних в разі хвороби, смерті. Крім того, для тих, хто не вміє збирати кошти - це альтернатива контрольованих заощаджень, захист від ризиків, необдуманих витрат. Купівля машини, квартири, подорожі, солідна сума на рахунку, з мрії стають реальністю завдяки раціональному підходу до страхового накопичення.

Схеми страхування життя:

  • накопичувальна;
  • ризикові програми;
  • змішані види.

Накопичувальне страхування життя передбачає акумулювання коштів протягом тривалого терміну, наприклад, 5, 10, 20 років і більше. Накопичувальний договір включає в себе, як ризикове страхування життя, так і інвестиційне страхування. Кошти можна збирати на дожиття до певного терміну, наприклад, до повноліття, виходу на пенсію; або настання страхового випадку (смерть, інвалідність, смерть в результаті нещасного випадку).

Ризикові програми створені, як захисно-фінансове регулювання на випадок настання хвороби або нещасного випадку, що призвів до розладу здоров'я та життя застрахованого. Як правило, оформляються на нетривалий термін (півроку, рік) і оплачуються невеликими внесками або одноразово.

Змішані види складаються з кілька вигод. Наприклад, довгострокова страховка, може також включати інвестиційне страхування життя, що дасть додатковий прибуток завдяки вкладенням в фінансові активи і страхування життя клієнта. Таку схему часто порівнюють з альтернативою депозитам. Невеликі ризики, а додатковий дохід залежить від обраної інвестиційної стратегії.

Виходячи з переваг клієнта, компанія запропонує клієнтові вкладення коштів у високоприбуткові, але більш ризикові інструменти, або в низькодохідні з мінімальним ризиком втрати частини своїх заощаджень.

Страхування життя онлайн в Україні з кожним роком збільшується в процентній частці. До 2020 року понад 3 мільйонів українців стали клієнтами компаній. У порівнянні з 2017 роком, ця цифра зросла майже вдвічі. Відкриті кордони, оформлення роботодавцями для співробітників страховок, все більше зміцнюють довіру клієнта до такого фінансового інструменту.

Один з найпоширеніших питань, що станеться з грошима в разі смерті застрахованого? Схеми страхування життя, передбачають, що якщо страхувальник піде з життя, всі заощадження отримає визначений в договорі вигодонабувач, або спадкоємці. Гроші не тільки не пропадуть, а й стануть інвестиційним заповітом.

Накопичувальне страхування життя.

Подорожуючи по світу, або зустрічаючи туристів з інших країн, в пенсійному віці, в Україні вважають, що чудовий рівень життя забезпечують високі пенсії. Насправді, в першу чергу, це заслуга накопичувального страхування.

Аналогічно, як і дороге навчання, покупка автомобілів і житла для дітей - не показник космічних заробітних плат за кордоном, а скоріше кропотлива праця щодо їх збереження.

Накопичувальне страхування життя - це довгострокова інвестиція і гарантія захищеності, як застрахованої особи, так і його родичів у будь-якій життєвій ситуації.

Давайте, розглянемо схеми страхування життя накопичувального виду. В якій ситуації це вигідно для клієнта?

  • По досягненню певного віку. Наприклад, батьки можуть зібрати гроші для дитини до повноліття. Ви можете запланувати «розбити скарбничку» до ювілею, або запланувати певний вік дожиття для виплати. Наприклад, ви хочете 10 років відкладати кошти. За підрахунками через такий проміжок часу ви заробите на покупку автомобіля або навіть житла. Довгострокове страхування, як найкраще підійде в цьому випадку.
  • По досягненню страхувальником пенсійного віку. На жаль, мінімальна пенсія в Україні мало кого потішить. Така схема накопичувального страхування стане в нагоді для тих, хто турбується про гідне існування в літньому віці вже сьогодні.
  • Специфічні програми. Найчастіше, такі програми передбачають накопичення коштів на випадок захворювання онкологією. З огляду на дороге лікування, такий внесок допоможе зняти фінансовий тягар у випадку лиха.
  • Збільшення капіталу. Для тих, хто хоче не тільки накопичити, а й примножити. Для цього використовуються додаткові опції, в вигляді інвестиційного доходу.

Страхування життя онлайн це по суті конструктор, який можна змінювати і доповнювати залежно від побажань клієнта. Як не крути, це куди більш надійний спосіб, ніж сподіватися на заощадження під подушкою.

Як працює довгострокове страхування життя?

Укласти договір зі страховою компанією не складає труднощів. Страхування життя онлайн в Україні, зручна можливість витратити максимум часу на вивчення матеріалів і мінімум на підписання.

Вибравши одну з схем, ми переходимо до наступного алгоритму дій. Після підписання договору клієнт платить страховій компанії кошти. Компанія, в свою чергу, накопичує ці фінанси і при настанні страхового випадку, або досягнення терміну закінчення договору, виплачує компенсацію або повну суму накопичених коштів.

Отримати гроші перераховані страховому агенту можна не тільки в повній мірі, а й додатково отримавши дохід від 4 до 10% від суми. При настанні смерті бенефіціара, як ми згадували раніше, суму отримає зазначена особа в договорі, або родичі, якщо такого не було.

Крім класичного накопичення коштів, клієнт може скористатися додатковим інвестиційним доходом. 85% доходу отриманого від такого виду прибутку, отримує в першу чергу власник полісу за законодавством України (а 15% страхова компанія). За неофіційними даними, додатковий дохід від інвестицій в ряді компаній, що працюють з іноземним капіталом складає в середньому 12-20%.

Передбачено також передчасне розірвання договору. Як правило, клієнт отримує "викупну суму" в повному розмірі на шостий рік дії договору. Але без причини цього робити не варто, так як можна зіткнутися з адміністративними витратами і штрафними санкціями.

Які переваги накопичувального страхування і до кого звернутися?

Найкращі схеми страхування життя за рейтингом в України показують такі фірми: МетЛайф, ТАС, Уніка, ВУСО, Аска, Інго Україна, ARX, Княжа, МетЛайф, КД-Життя, PZU Україна, Універсальна.

Страхування життя онлайн зручно не тільки тим, що зникла необхідність відвідування офісу для укладення договору, а й тим, що численну інформацію можна вивчити без поспіху. Матеріали, для ознайомлення, висилають на електронну пошту, або месенджер. Ніяких поспішних дій під тиском страховика. Ніяких втрачених підводних каменів в документах і нав'язаних непотрібних продуктів.

З 2020 року страхування життя онлайн в Україні стало невід'ємною частиною. Коронавірус вніс свої правки і корективи. Навіть найбільші скептики оцінили страхування життя онлайн, переглянули вигоди.

Серед безперечних переваг накопичувального страхування:

  • фінансовий захист життя і здоров'я. Накопичені кошти допоможуть отримати необхідну медичну або фінансову допомогу, зустріти безбідну старість, побороти страшний недуг;
  • страхові виплати в рази перевищують внески і дозволять покрити незаплановані витрати;
  • зручна форма інвестицій. Страхувальник може самостійно вибрати валюту страхового договору;
  • найкращі схеми страхування життя подбають про фінансове майбутнє дитини з першого дня народження. До повноліття накопичена сума дозволить не тільки оплатити навчання, а й почати самостійне життя;
  • за договором на добровільне накопичувальне страхування, строком не менше 5 років, законодавство України передбачає повернення податкової знижки в розмірі 18%;
  • страховка, єдиний з видів фінансового накопичення в Україні при якому, отримання страхової виплати не конфіскується, не ділиться при розлученні, не підлягає арешту.

В завершення, хочемо додати, що страхування життя це не тільки фінансовий інструмент для отримання прибутку, а й турбота про власне здоров'я, інтереси рідних, моральне й фінансове благополуччя.

ПОДІЛИТИСЯ: