Страхування КАСКО: покриття, ціноутворення й переваги

Vishwa
Vishwa S 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Страхування КАСКО: покриття, ціноутворення й переваги

Автомобіль - це ризик підвищеної небезпеки, особливо якщо у водія немає страховки. Але звичайна обов'язкова страховка ОСАГО покриває збитки тільки постраждалим в ДТП. Але хто покриє збитки за свій автомобіль? Згідно поширеній думці авто страховка покриває все. Але по факту під авто страховкою часто ховається звичайна автоцивілка, по якій не можливо відшкодувати збитки за свій автомобіль. Як тоді убезпечити саме свій автомобіль від будь-яких ризиків? У страхуванні це рішення називається страхування авто КАСКО, або повне страхування автомобіля.

Image Description

Повне КАСКО

Страхування КАСКО - це комплексне страхування автомобіля від будь-яких ризиків, зокрема від пошкоджень або викрадення. Страхування КАСКО в Україні має свої особливості. Існує поняття повного КАСКО і часткового (або неповного) КАСКО.

Повне КАСКО - це класичне страхування автомобіля на повну вартість від 5 головних ризиків: Дорожньо транспортних пригод (далі ДТП), Викрадення, Протиправних дій третіх осіб (ПДТО), Стихійних лих, Пожежі (вибуху).

Неповне КАСКО

Поліс страхування КАСКО в Україні буває неповним. Часткове КАСКО або неповне КАСКО - це страхування або на неповну вартість або на заявлений ліміт відповідальності від обмеженої кількості ризиків. Часткове страхування КАСКО стає все більш популярним, тому що повне каско може виявитися дорогим задоволенням, в той час як неповне каско стартує від 900 грн. на рік. Його ще називають міні КАСКО. Або економне каско.

Найпопулярнішим варіантом неповного каско - є страхування на 100 000 грн. від ДТП. Ризиком є ​​і ДТП з вини та ДТП без вини. От саме таке часткове каско є важливим доповненням до обов'язкової автоцивілки, збільшуючи покриття так званим прямим врегулюванням. Але пряме врегулювання за допомогою міні КАСКО працює з усіма компаніями, на відміну від прямого врегулювання по ОСАГО, яке працює тільки в рамках 15 страхових компаній, і то тільки в разі наявності другої винної сторони. Тому останнім часом міні КАСКО стає все більш популярним додатком до ОСАГО, через свою доступність. У деяких компаніях з'являються продукти каско з покриттям до 130000 грн. і з додатковим ризиком викрадення.

Бувають також неповні продукти КАСКО, коли автомобіль страхується на повну вартість, але не від усіх ризиків. Також бувають продукти страхування 50 на 50. Це коли вноситься тільки 50% від вартості страховки і т.д.

Покриття по КАСКО

Як правило ми цінуємо автомобіль за його вартість. І як правило вартість автомобіля досить велика, щоб його цінувати. Ми не відкладаємо про запас ще таку ж кількість грошей, на випадок якщо щось станеться з автомобілем. Це було б недоцільно, оскільки існує зручний інструмент під назвою КАСКО. Страхування КАСКО в Україні дозволяє застрахувати автомобіль на повну вартість (або заявлену вартість). При цьому страхування на повну вартість автомобіля буде поширюватися по всій території України (можна збільшити на всю Європу), всі 24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік. Поліс страхування КАСКО діє в будь-якому місці стоянки і зберігання авто.

Ціноутворення по КАСКО

Страхування авто КАСКО має свою ціну. Ціна в страхуванні називається страховий платіж. Страховий платіж по КАСКО визначається множенням страхової суми на остаточний страховий тариф. Про страхову суму (вона ж вартість автомобіля або заявлена ​​вартість на яку страхують) ми вже говорили раніше. Це абсолютна цифра в гривнях. А ось остаточний страховий тариф залежить від різних чинників встановлених в кожній окремій страховій компанії. Таким чином ми отримуємо різні варіанти страхування КАСКО на один і той же автомобіль.

Як вже говорилося раніше, поліс страхування КАСКО в Україні може бути неповним. Якщо мова йде про неповну каско або міні каско, ціна страхової послуги виражена в абсолютному вираженні в гривні. Ця ціна різна, залежно від ліміту страхування, ризиків і франшизи.

А якщо мова йде про повне каско, то потрібно визначитися з усіма факторами ризику. Всі ці фактори схожі в різних страхових компаніях, але зі своїми відмінностями. Причому остаточний поліс страхування КАСКО повинен містити в собі ці дані. Нижче найбільш поширені фактори, що впливають на вартість повного каско:

  1. Марка і модель автомобіля. Існує статистика ДТП і викрадень, по якій визначають найбільш "ризикові" автомобілі. Страхові компанії також використовують цю статистика для тарифікації каско. Так, наприклад, каско для автомобілів марки HONDA або BMW традиційного дорожче, тому що ці марка славляться "швидкої" їздою і великою аварійністю, що збільшує страховий платіж.
  2. Вартість автомобіля. Тут застосовується принцип оптової ціни. Чим дорожче вартість авто - тим дешевше страховка каско.
  3. Місце реєстрації власника згідно техпаспорта. Чим більше місто - тим більша інтенсивність руху автомобілів. Тому Київ - найдорожчий щодо КАСКО.
  4. Рік випуску автомобіля. Чим новіший автомобіль - тим страховий платіж дешевше. Пов'язано це в більшій мірі зі зносом транспортного засобу.
  5. Вік допущених водіїв. Чим старше водій - тим він більш досвідчений.
  6. Стаж керування допущених водіїв. Більш досвідчені водії скоюють менше помилок, принаймні такої логіки дотримуються страховики.
  7. Облік амортизаційного зносу. Як тільки автомобіль виїжджає з автосалону, він втрачає у вартості 10%. За кожен рік авто втрачає в середньому від 10 до 16%. Тому чим старше авто - тим вище страховий тариф. Це пов'язано з тим, що у старого автомобіля необхідно зношені деталі “міняти” на нові.
  8. Франшиза. Франшиза - це грошова сума, яку страхова компанія проігнорує. Не розраховуйте на неї. Тому чим вище франшиза - тим дешевша страховка КАСКО.
  9. Станції Технічного Обслуговування. Залежно від того, де буде відбуватися відновлювальний ремонт, страхування може бути дешевше. Наприклад, якщо авто ремонтується на гарантійному СТО - це більш дорога історія, якщо ж розрахунок відшкодування проводиться страховою компанією за допомогою спеціальної програми - це більш дешева історія.

Від кожного з цих факторів залежить остаточний страховий тариф по КАСКО. Ось чому варіанти страхування КАСКО за ціною можуть відрізнятися в два і більше разів! Вся справа в факторах. Тому страхування КАСКО - це індивідуальне страхування.

Ціна каско

Таким чином ціна КАСКО визначається добутком вартості авто на остаточний страховий тариф. Так як остаточний страховий тариф залежить від всіляких факторів, вартість КАСКО - це досить індивідуальне страхування. Але все ж КАСКО - це дуже вигідне страхування. За допомогою нашого сервісу ви можете придбати страхування КАСКО за 3-4% від вартості авто.

Переваги КАСКО

Страхування авто КАСКО - це добровільне страхування вже свого автомобіля незалежно від того, хто правий, а хто винен. Але страхування КАСКО не обмежується одним лише ДТП, як, наприклад, по обов'язковому полісу Автоцивілки. Але на відміну від ОСАГО (коли шкода покривається тільки при ДТП без вини), КАСКО покриває збитки по ДТП і з вини, і по викраденню, і з пошкоджень в результаті протиправних дій, стихійних лих, падіння дерев та інших предметів, пожежі, вибуху й інших випадкових подій.

Страхування КАСКО - це вигідне страхування автомобіля від усіляких непередбачених ризиків. Особливо КАСКО актуально для нових автомобілів, тому що остаточний страховий тариф для нових авто найнижчий.

Страхування КАСКО онлайн

Придбати страхування КАСКО можна як і раніше в офісі страхової компанії. Але завдяки онлайн сервісу RinokStrahovka, вже зараз можна отримати консультацію з питань страхування КАСКО онлайн не виходячи з дому. А міні КАСКО можна придбати онлайн. Схема страхування КАСКО онлайн: порівняйте, виберіть і придбайте онлайн, отримавши максимально можливу знижку від сервісу RinokStrahovka. Порівнявши пропозиції провідних страхових компаній з міні КАСКО в одному місці на сервісі RinokStrahovka, ви можете бути впевнені в справедливій ціні й надійності страхової послуги.

Важливою особливістю страхування міні КАСКО є його зв'язок з обов'язковим страхуванням ОСАГО. Тому перш ніж купувати міні КАСКО онлайн, рекомендуємо переконатися в тому, чи у вас є обов'язкове ОСАГО, і в якій страховій компанії. Що важливо ще знати для визначення вартості міні КАСКО онлайн? Об'єм двигуна авто, рік випуску авто, орієнтовна вартість авто і адреса реєстрації власника авто. Знаючи ці дані, натиснувши кнопку "Розрахувати" на сервісі RinokStrahovka, ви можете знайти найбільш підходящий варіант страхування доступного міні КАСКО для вашого автомобіля. Далі схема страхування КАСКО дуже проста: заповнюємо персональні дані, дані автомобіля, онлайн оплата і все! Поліс надішлемо в електронному вигляді й відправимо на нову пошту паперовий варіант. Страхування КАСКО онлайн нічим не відрізняється від КАСКО оффлайн. Онлайн навіть краще. Оскільки ви економите і час і гроші. Найвигідніше придбати страхування КАСКО на єдиному страховому сервісі RinokStrahovka. Весь страховий ринок міні КАСКО в одному місці. На RinokStrahovka.

ПОДІЛИТИСЯ: