Рейтинг страхових компаній ОСАГО в Україні

Pavlo
Pavlo N 14.07.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Страховиками називають компанії, що відшкодовують збитки при настанні страхових випадків. На жаль, далеко не у всіх є достатньо ресурсів, щоб залишатися «на плаву» і якісно надавати свої послуги. Для початку співпраці з кращими страховими компаніями пропонуємо ознайомитися з найкращими «гравцями» на ринку.

Як перевірити діяльність страхової компанії?

В першу чергу варто ознайомитися з рейтингом МТСБУ, також відомим як «світлофор». Щокварталу на сайті Моторного транспортного страхового бюро України публікуються результати діяльності страховиків. Даний рейтинг служить для відображення аналізу діяльності компаній за 3 показниками:

  • Загальна оцінка діяльності компанії.
  • Якість врегулювання збитків.
  • Рівень скарг від потерпілих і страхувальників.

Для оцінки даних показників використовується не цифровий формат, а колірні індикатори. Зелений колір - хороша оцінка, жовтий - середня, червоний - низька. У разі зміни показників у порівнянні з минулим кварталом в рейтингу в графі з кольором також вказується стрілка вгору або вниз. Якщо всі показники страхової компанії позначаються зеленим протягом останніх 4 кварталів, значить з нею можна сміливо працювати.

Не варто забувати й про інші ознаки, такі як:

  • Стаж роботи по ОСАГО. Компанії, що надають послуги оформлення автоцивілки з 2005 року, з упевненістю можна назвати найбільш стабільними.
  • Міжнародний бренд. Деякі страховики мають підтримку від материнської компанії, головний офіс якої розташований в іншій країні. Серед таких варто виділити КНЯЖА, УСГ, ПЗУ, ARX, Євроінс, Українську страхову групу та інші.
  • Резерви. Йдеться про фонд, який формується за рахунок страхових внесків і необхідний для того, щоб компаніїмогли виконати страхові зобов'язання згідно з умовами, зазначеними у договорі.
  • Ліквідність. Даний показник відображає рівень фінансового стану компанія поряд із загальною структурою вкладень. При наявності достатньої кількості ліквідних коштів компанія завжди зможе забезпечити виплату страхувальникам.
  • Платіж по ОСАГО, виплати по ОСАГО, рівень збитковості. Ці показники потрібно аналізувати в комплексі, а не окремо, щоб зрозуміти, наскільки компанія готова нести відповідальність за клієнтів в майбутньому.
  • Наповнення продукту. Деякі страховики пропонують більш вигідні умови для оформлення автоцивілки, ніж інші. Щоб знайти найкращі пропозиції, можна скористатися агрегатором Rinokstrahovka й порівнявши компанії за однією ознакою, вибрати найбільш оптимальний варіант. Наприклад, при однаковому рейтингу, франшизі у компаній може відрізнятися ціна або бути присутні додаткові послуги, такі як тех. допомога, мед. допомога та інші.

Найкращі компанії для оформлення ОСАГО в Україні

Саме час ознайомитися зі списком страхових компаній, які зарекомендували себе в позитивному ключі та користуються величезною довірою з боку клієнтів.

ІНГО

Страхова ІНГО успішно надає свої послуги протягом 30 років і може «похвалитися» стабільними показниками. ІНГО страхування- це гарантія надійності за рахунок акредитації компанії у величезній кількості банків, а також наявності трьох десятків різних ліцензій.

ОРАНТА

ОРАНТА має столітню історію і є прабатьком страхування в нашій країні. За довгі роки своєї діяльності вона отримала відмінну репутацію і сьогодні успішно залучає банківські інвестиції, що дозволяє їй швидше й простіше виплачувати компенсації за клієнтськими договорами. Таким чином, ОРАНТА автоцивілка стане вашою гарантією фінансової захищеності в разі ДТП.

Євроінс

Євроінс страхова компанія була відкрита у 1992 році - тоді вона називалася "Алькона". З 2008 року, коли відбулися зміни в структурі акціонерів, компанія почала роботу в складі німецького холдингу Talanx International AG, а назва бренду оновилася на "HDI СТРАХУВАННЯ". У 2016 році ЄВРОІНС ІНШУРЕНС ГРУП АТ отримав право власності на акції компанії, в результаті чого вона отримала назву "Євроінс Україна". Завдяки даним змінам в структурі акціонерів компанії вдалося вийти на новий рівень бізнес-можливостей і зберегти гідну якість послуг, що надаються.

Пропонується не тільки Євроінс ОСАГО, але й багато інших страхові продукти. У компанії є всі необхідні ліцензії, щоб надавати послуги з обов'язкового й добровільного страхування. Розвинена регіональна мережа дозволяє взаємодіяти з клієнтами по всій Україні.

ВУСО

Страхова компанія ВУСО зарекомендувала себе в якості одного з лідерів українського страхового ринку - вона почала свою роботу у 2001 році. На сьогоднішній день послугами ВУСО користуються 2 мільйони фізичних і більше тисячі юридичних осіб. У компанії доступні послуги медичного, туристичного, майнового, автострахування. 

Брокбізнес

Уже понад 20 років страхова компанія Брокбізнес надає свої послуги в Україні. У десятках філій компанії реалізується більш ніж 50 страхових продуктів. Брокбізнес регулярно впроваджує сучасні технології у свою роботу, що дозволяє компанії успішно конкурувати на ринку.

ARX

Компанія працює вже більше 25 років і надає страхові послуги в десятках різних країн світу. Вона представлена ​​в переважній більшості українських банків, має високий рейтинг надійності та непогані відгуки. Для покупки доступні не тільки поліси ОСАГО, КАСКО, але й туристичні, медичні, корпоративні та багато інших страховок.

Альфа Страхування

Альфа Страхування є відомим брендом, яким володіє люксембурзька інвестиційна холдингова компанія ABH Holdings SA (ABHH). Українська філія почала свою роботу у 2000 році й за цей час зарекомендувала себе як великий і надійний страховик. У страховому портфелі компанії присутні всі необхідні страхові послуги для задоволення вимог фізичних і юридичних осіб.

Українська страхова група

Українська страхова група працює з 2002 року. Сьогодні це досить успішна й розгалужена, грунтовна, зручна організація зі стабільно високими показниками. Українська страхова група представлена ​​у Львові та багатьох інших містах України. Оформивши ОСАГО або будь-який інший поліс в ній, ви можете бути впевнені в якісному наданні послуг і виконанні всіх зобов'язань.

Універсальна страхова компанія

Страхова компанія Універсальна розпочала свою діяльність у 1991 році й сьогодні представлена ​​у всіх українських регіонах. Скористатися послугами тут можуть як індивідуальні, так і корпоративні клієнти. Крім автоцивілки універсальна страхова компанія пропонує всі найбільш поширені види страхування.

Щоб точно прийняти вірне рішення, рекомендуємо ознайомитися зі статтею Як обрати страхову компанію для оформлення ОСЦПВ?

На сайті сервісу Rinokstrahovka у вас буде можливість детально вивчити умови роботи кожної компанії, дізнатися вартість автоцивілки й після вибору оптимального варіанту в найкоротші терміни оформити документ.

ПОДІЛИТИСЯ: