Онлайн автоцивілка ОСАГО для автобусів

Pavlo
Pavlo N 12.02.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Онлайн автоцивілка ОСАГО для автобусів

В Україні найдорожчі страховки ОСАГО встановлені на автобуси. Пов'язано це з тим, що автобуси мають велику масу, і в результаті ДТП вони можуть завдати великої шкоди на дорозі і людям всередині автобуса. Перевезення пасажирів дуже відповідальна робота, тому потрібно завчасно подбати про справність транспортного засобу та про обов'язкову страховку ОСАГО на автобус.

Як правило перевізники влаштовують своєрідний тендер для страхових компаній щоб весь автобусний автопарк застрахувати в одному місці. Для цього виділяється співробітник автопарку, який стежить за своєчасною оплатою і отриманням полісу ОСАГО на конкретний автобус, адже часто терміни закінчення страховок на автобуси відрізняються. А з огляду на те, що весь документообіг, по-старому, відбувається в паперовому вигляді, на ці процедури витрачається дуже багато часу й додаткових коштів.

З метою мінімізації витрат і часу, все більшою популярністю користуються електронні поліси ОСАГО на автобуси. Адже завдяки їм всі процедури можна зробити не виходячи з офісу. В режимі онлайн. Оформити електронний поліс ОСАГО на автобус простіше простого. Це займе не більше 10 хвилин. Але на відміну від онлайн страховок на легкове авто, страховка на автобус онлайн має свої особливості.

Image Description

ОТК на автобус

На відміну від легкових автомобілів або мотоциклів, на автобус потрібно проходити Обов'язковий Технічний Контроль (ОТК). Його потрібно проходити регулярно кожні півроку (раз в 6 місяців).

Особливістю страхування автоцивілки на автобус є те, що страховку ОСАГО на автобус можна робити до дати наступного ОТК. Це означає що якщо ОТК буде менше ніж через 6 місяців, то ОСАГО можна робити тільки на термін менше 6 місяців.

Наприклад, якщо дата наступного ОТК - 01.06.2021, а сьогодні 05.02.2021, то страховку можна робити з 00:00 06.02.2021 до 01.06.2021, тобто на неповних 4 місяці. Мало того що заплатити потрібно буде за повні 4 місяці, так ще й вийде не зовсім вигідно (обов'язкова страховка на автобуса на 4 місяців - це 50% від річної страховки). Через те що страховку на автобус не можна робити на термін більше 6 місяців, у вигляді лояльності деякі страхові компанії застосовують "чесний" коефіцієнт для страхування на 6 місяців в розмірі від "0,5 до 0,7". Для порівняння, у легкових автомобілів цей коефіцієнт дорівнює "0,7" на 6 місяців.

У зв'язку з цим ми рекомендуємо купувати страховку автоцивілку ОСАГО на автобус відразу ж після проходження чергового ОТК. Так ви зможете купити страховку на всі 6 місяців, відразу ж убезпечивши свою відповідальність, і заощадивши при цьому гроші.

Ціноутворення ОСАГО на автобус

Давайте розрахуємо ОСАГО на автобус, на прикладі страхової компанії Євроінс, якщо пасажиромісткість автобуса 30 осіб, на 6 місяців, за умови франшизи 2600 грн. і місця реєстрації власника (юридична особа) в техпаспорті місто Київ, і наступної дати ОТК через 5 місяців і 2 тижні:

180*3*4,8*1*1*1*1,25*0,6*1 = 1944 грн. (ціна як за 6 місяців, а реальный термін дії 5 місяців і 2 тижня).

Також звертаємо увагу, що оформивши ОСАГО онлайн на автобус на страховому сервісі rinokstrahovka.ua, ви гарантовано отримаєте знижку за оформлення в електронному вигляді (10%) і ще додаткову знижку від сервісу (знижки відрізняється в залежності від страхової компанії, франшизи та інших умов). При вищевказаних умовах додаткова знижка складе ще 15%. Тому остаточна ціна осаго на автобус вийде наступна:

180*3*4,8*1*1*1*1,25*0,6*0,9*0,85 = 1487 грн.(ціна як за 6 місяців, а реальный термін дії 5 місяців і 2 тижня + додаткова знижка від сервісу РИНОКСТРАХОВКА).

Тепер давайте перерахуємо ОСАГО в Евроінс на цей же автобус, якщо ОТК через 2 місяці і 2 тижні:

180*3*4,8*1*1*1*1,35*0,4*1 = 1400 грн. (ціна як за 3 місяці, а реальный термін дії 2 місяці і 2 тижні).

І те ж саме на страховка онлайн сервісі:

180*3*4,8*1*1*1*1,35*0,4*1*0,85 = 1190 грн. (ціна як за 3 місяці, а реальный термін дії 2 місяці і 2 тижні + додаткова знижка від сервісу РИНОКСТРАХОВКА).

Якщо ми порівняємо дві страховки на 6 місяців і на 3 місяці то ми побачимо, що в абсолютному вираженні напів-річна страховка онлайн на автобус обійдеться всього на 6% дорожче страховки на 3 місяці, оформленої в офісі страхової компанії.

Тому можемо зробити висновок, що найкраще оформляти страховку ОСАГО на автобус відразу ж після проходження ОТК, і бажано, не виходячи з офісу, і не викликаючи страхового агента, а за допомогою онлайн сервісу оформлення електронних полісів rinokstrahovka.ua. По-перше - це застрахована відповідальність, а по-друге - так дешевше!

ОСАГО автоцивілка онлайн на автобус

Придбати ОСАГО онлайн на автобус тепер можна не виходячи з офісу на страховка онлайн сервісі rinokstrahovka.ua. Просто відвідайте сайт, виберіть ОСАГО, клацніть на значок автобусу, вибираєте пасажиромісткість автобуса (за Законом про Автоцивілку існує тільки два параметри для автобусів: до 20 пасажирів і понад 20 пасажирів), населений пункт реєстрації власника автобуса згідно технічного паспорта і натискаєте РОЗРАХУВАТИ.

Страховий агрегатор rinokstrahovka.ua допоможе вам порівняти всі страхові компанії за ціною, франшизою та іншими опціями, підібрати оптимальну страховку ОСЦПВ на автобус й купити автоцивілку онлайн на автобус з додатковою знижкою від сервісу. В автоматичному режимі можна купити страховку онлайн тільки на 6 місяців. Якщо ж необхідна страховка на автобус на менший термін, в разі якщо черговий ОТК менше ніж через півроку, просто зверніться в онлайн підтримку.  Страховка онлайн на автобус - надійніше, простіше і вигідніше на rinokstrahovka.ua.

ПОДІЛИТИСЯ: