Нові правила отримання водійських прав

Pavlo
Pavlo N 04.03.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Нові правила отримання водійських прав

Правило "від загального до конкретного" тепер досягло й посвідчення водія. А все тому що тепер згідно проекту від 25.01.2021 Постанови КМУ "Про внесення зміни до деяких постанов КМУ" - права за кермом для різних людей - можуть бути різними!

Відмінності в правах стосуватимуться як конструктивних елементів і функціональних особливостей транспортного засобу (наприклад, їзда тільки на "автоматі" або управління тільки модифікованим рульовим колесом) так і водійських обмежень (управління тільки в окулярах або їзда без пасажирів).

Головна мета нововведень - це зменшення кількості і наслідків ДТП. Автостраховка ОСАГО - це звичайно добре, але Україна як і раніше входить в лідери за показниками ДТП в Європі. Тому передбачається збільшення терміну проходження практичних занять з 3-х місяців до 2-х років. Це дасть можливість без поспіху закріпити всі теоретичні знання й впровадити їх на практиці, адже поспішати в високо ризикованій діяльності немає ніякого сенсу (а як ми знаємо багато ДТП відбуваються саме через недосвідченість водіїв).

Image Description

Спеціалізація й обмеження дають можливість сфокусуватися й краще підготуватися до реального керування авто. Так, кількість автомобілів з автоматичною коробкою передач стає дедалі більше, що створило нове покоління водіїв, які купують автоцивілку тільки онлайн і взагалі не знають що таке "механіка", але в посвідченні водія мають право на керування авто з механічною коробкою передач.

Крім цього передбачається скасування ряд безглуздих документів для підтвердження стажу керування (таких як довідка з роботи або трудова книжка: неначе це як то впливає на стаж керування авто в 21 столітті?).

Передбачається здача практичного іспиту як на майданчику для навчання, так і в умовах дорожнього руху. Водії транспортних засобів А1, A і В1 будуть здавати практичний іспит в умовах майданчика як і раніше (для довідки В1 - це не легковий авто з об'ємом до 1600 куб.см., а трицикли і квадроцикли).

Водії ж транспортних засобів категорії B, C1, C, D1, D зобов'язані будуть підтвердити свої знання в умовах реального дорожнього руху з екзаменатором.

З медичних причин в правах повинна бути відмітка щодо управління транспортного засобу з додатковими умовами: носіння окулярів, лінз, пов'язки на око; носіння слухового апарату; використання протезів верхніх та / або нижніх кінцівок.

Також можливі додаткові обмеження, пов'язані з часом і експлуатаційними можливостями:

  • керування транспортними засобами тільки в світлий час доби;
  • керування транспортними засобами тільки в радіусі "X" км від місця постійного проживання (або в межах певного населеного пункту / регіону);
  • керування транспортними засобами без пасажирів;
  • допустима їзда не більше "X" км / год;
  • управління тільки без причепа;
  • заборона руху на автомагістралях й ін.

Нововведення не стосуватимуться водіїв які вже отримали "універсальні" водійські посвідчення, тому “діючі” водії можуть розслабитися. Але це не привід не підтягнути свої теоретичні та практичні знання ПДР - щоб бути прикладом для "підростаючого покоління" й не псувати статистику ДТП своїми діями! А перший крок перед посадкою в транспортний засіб - це наявність всіх необхідних документів. Техпаспорт є, права - заслужили, а поліс ОСАГО все-таки доведеться придбати онлайн!

Придбати поліс ОСАГО онлайн

У 21 столітті це можна зробити сидячи в водійському кріслі, звичайно ж не під час руху! Заходимо на єдиний сервіс автостраховка осаго онлайн - rinokstrahovka.ua. Вибираємо потрібні параметри свого авто - порівнюємо пропозиції страхових компаній і вибираємо найбільш вигідне, суто індивідуальне страхове рішення ОСАГО.

Придбати осаго онлайн просто в будь-якому місці за 5 хвилин. Але пам'ятайте, без водійських прав автоцивілка онлайн - не працює. Тому що автоцивілка як і дорожній рух - це не тільки права, але й обов'язки.

ПОДІЛИТИСЯ: