Нацкомфінпослуг рекомендує страховикам інформувати клієнтів про страховий захист від COVID-19

Vishwa
Vishwa S 31.03.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Нацкомфінпослуг рекомендує страховикам інформувати клієнтів про страховий захист від COVID-19

Image Description

Нацкомфінпослуг рекомендує страховим компаніям, консультантам, агентам і брокерам при укладанні договорів страхування інформувати клієнтів про наявність чи відсутність страхового захисту на період пандемії COVID-19 від коронавірусу і оприлюднити цю інформацію в інтернет, а також в інших доступних для клієнтів місцях, повідомляється на сайті Нацкомфінпослуг.

Оскільки, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) 11 березня 2020 року визнала ситуацію з коронавірусом COVID-19 пандемією, а в міжнародній практиці страхові випадки захворювань, пов'язаних з масовими епідеміями або пандеміями які вимагають застосування комплексу карантинних заходів, як правило, є форс-мажорними і не покриваються страхуванням, то страхові компанії мають законні підстави для відмови у страховій виплаті!

У зв'язку з цим Нацкомфінпослуг рекомендує споживачам фінансових послуг зі страхування переконатися про наявність страхового  захисту за договорами страхування під час пандемії від коронавірусу covid-19.

Про це можна переконатися в розділі «Виключення із страхових випадків і обмеження страхування» договору страхування. Особливо це важливо не тільки для резидентів України на території України, а й для туристів, які відвідують країни, в яких зафіксовані випадки захворювання коронавірусом COVID-19.

У разі якщо ви не знайшли в договорі інформацію, яка обмежує покриття від захворювання коронавірусом Covid-19, на всяк випадок запитайте додатково у фахівця, консультанта, агента або брокера - про можливе обмеження.

У свою чергу, сервіс онлайн страхування Ринокстраховка.ua нагадує про запуск екстреної соціальної страхової послуги від страхової групи Оберіг "Стоп-коронавірус". Тепер страхування від коронавірусу можна придбати онлайн на сайті за мінімально-можливою ціною.

страхування від коронавірусу covid-19                                       

ПОДІЛИТИСЯ: