Навіщо вам потрібен поліс страхування життя

Pavlo
Pavlo N 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Навіщо вам потрібен поліс страхування життя

Життя складне і насичена непередбачуваними подіями, поворотами. Зміни далеко не завжди приводять до кращого. Тому так важливо дбати про власне майбутнє, цілеспрямовано і планомірно вибудовуючи його. На випадок як непередбачених неприємних ситуацій, так і очікуваних важливих подій в житті завжди варто володіти надійними «подушками безпеки». Наприклад, завчасно придбати страхування життя онлайн.

Image Description

Як вибрати страхову компанію

Вибирати ділового партнера, мабуть, також непросто, як і супутника в житті. Доводиться покладатися на весь накопичений досвід, довіряти інтуїції, ретельно перевіряти зібрану інформацію. Імовірність припуститися помилки присутній завжди, але убезпечити себе від найбільш грубих прорахунків, вибираючи, наприклад, накопичувальне страхування життя онлайн, цілком можливо.

За оцінкою надійності страхової компанії і вигідності співпраці з нею першочергова увага приділяється таким параметрам:

  • діяльність компанії повинна бути ліцензованої, бажано по значній кількості страхових послуг. В іншому випадку на всі інші переваги просто не варто звертати уваги. Ризики переважують всі можливі вигоди;
  • тарифна політика страховика в достатній мірі враховує інтереси клієнтів, а не служить виключно для власного збагачення. Надмірне випинання турботи про клієнтів на шкоду інтересам страхової компанії також має насторожувати. Ведення бізнесу має вкрай малого спільного з благодійністю;
  • досвід діяльності страхової компанії, у якій ви маєте намір придбати страхування життя онлайн, повинен бути настільки значним, щоб викликати довіру;
  • надійність підтверджується рейтингами, платоспроможністю, солідним статутним фондом, відкритістю діяльності. Інформації про страхову компанію в публічному доступі повинно бути стільки, щоб можна було зробити обґрунтовані висновки;
  •  клієнти і партнери дають позитивні відгуки, в тому числі, на тематичних сайтах. Особливо, за реалізованими страховими випадками, що дозволяє переконатися, що пропоновані варіанти страхування життя онлайн дійсно вигідні;
  • рівень сервісу - хороша підказка, коли потрібно вибирати. Для клієнта також важлива наявність якісного супроводу поліса, яке буде забезпечувати територіальний підрозділ або асистуюча компанія.

Що важливо при підписанні полісів страхування життя онлайн

Коли вибір зроблений, наступним етапом стає ретельне вивчення умов договору. Особливо важливий момент для тих, хто підписує поліси страхування життя онлайн, полягає в правильному підході до інформування страхувальника про стан свого здоров'я. Тут бажання заощадити на страхових внесках не повинно переважувати перевагу принципу: чесність - найкраща політика. Приховування відомостей щодо захворювань, особливо, хронічних, спадкових, небезпечних, може призвести до відмови страхової компанії від виплат. Юридично її позиція виявиться бездоганною, так як клієнтом навмисно ховалися важливі дані.



При вивченні умов запропонованої схеми страхування життя онлайн слід зосередитися на вивченні:

  • термінів;
  • платежів і періодичності, з якою слід вносити страховку;
  • порядку, що визначає як розподілені ризикова і накопичувальна частини;
  • списку винятків, тому, що (не) визнається підставою для виплати;
  • можливості розірвати угоду достроково;
  • підстав, що дозволяють відмовити у виплаті.

Не потрібно соромитися задавати питання, адже мова йде про ваші гроші. Це може допомогти уникнути деяких підводних каменів, про які ви раніше не мали уявлення.

Які варіанти страхування життя онлайн можна використовувати

Залежно від того, з якою метою укладається договір, використовуються різні види страхових програм, можливий вибір страхування:

  • ризикового;
  • накопичувального;
  • добровільного пенсійного;
  • інвестиційного.

Який з варіантів страхування життя онлайн вибрати, вирішується кожним з нас самостійно, виходячи з життєвих обставин і фінансових можливостей.

Особливості ризикового або змішаного страхування

Родичі застрахованого громадянина отримують виплати, якщо він помре. Застосування ризикового страхування (з разовим внеском або регулярними платежами) можливо не тільки на випадок смерті, але і при зверненні за кредитом. При настанні нещасного випадку з позичальником виплати кредиторам будуть здійснюватися страховою компанією, а не стануть важким тягарем для родичів.

При виборі схеми страхування життя онлайн змішаної, заснованої на ризиковій, здійснення накопичень не передбачається. Але тим не менш виплати будуть здійснені при настанні хвороби або отриманні травми. Клієнту надається вибір щодо:

  • розміру виплати;
  • переліку страхових віпадків;
  • терміну дії угоди, як мінімум, річної.

Який виявиться величина страхових внесків, розрахує страховик, приймаючи до уваги розмір виплати та інші чинники, значущі для компанії.

Безпека або прибутковість - варіанти вигоди при накопичувальному страхуванні

Накопичувальне страхування життя онлайн забезпечує:

  • повернення заощаджень, якщо період страхування завершився без шкоди для вашого життя або здоров'я;
  • отримання доходу при настанні страхового випадку. Розмір виплати зростає відповідно збільшенню тривалості дії договору. При цьому скорочується і величина регулярних страхових внесків.

При виборі такого варіанту клієнт сам визначає:

  • на який термін укласти договір (як правило, на 5-20 років);
  • яку встановити суму виплат.

Як забезпечити собі додаткову пенсію

Вибираючи поліси страхування життя онлайн, можна потурбуватися про своє майбутнє, яке настане після припинення трудової діяльності. Пенсійне страхування схоже з накопичувальним. Страховий випадок настає при досягненні пенсійного віку. Можливий вибір на користь виплати додаткової пенсії:

  • термінової. Виплати будуть проводитися протягом зазначеного періоду, наприклад, з 68 до 73 років;
  • довічної. Такий варіант передбачає продовження виплат накопиченого залишку пенсії особі, яка була зазначена в договорі як вигодонабувач.

   

При підписанні договору варто подбати про включення в нього додаткових умов пенсійного страхування. Це дозволить забезпечити, наприклад:

  • звільнення від сплати страхових внесків та призначення додаткових страхових виплат, якщо встановлюється інвалідність (I або II групи);
  • надання одноразових страхових виплат, якщо отримання травми, наступ інвалідності або смерті було викликано нещасним випадком.

Як знизити ризики інвестиційного страхування

При наявності певних фінансових накопичень можна спробувати уберегти їх від інфляції та примножити. Такі можливості виникають, якщо придбати страхування життя онлайн. Ризики при цьому вище, ніж при використанні банківських вкладів. Це пов'язано з відсутністю державних гарантій для інвестиційних вкладень в разі банкрутства страхової компанії. Однак і рівень отриманого прибутку виявляється значно вищим. Він зростає ще більшою мірою, якщо пропозиція страхової компанії передбачає використання нею агресивної, а не консервативної стратегії.

У переданих в розпорядження страхової компанії коштах виділяють дві частини:

1. Гарантійну (як правило 4% в гривні), яку повернуть клієнту навіть при несприятливому становищі справ на фондових ринках. В умовах договору прописується, яка частина капіталу буде захищена, якщо становище на ринку складеться в гіршу сторону. На це слід звернути найпильнішу увагу.

2. Інвестиційну, призначену для отримання доходів.

Щоб скористатися перевагами інвестиційного страхування, потрібно:

  • ретельно підходити до вибору компанії, якій довіряються кошти;
  • стежити за загальною ситуацією на ринку;
  •  вивчити умови, запропоновані страхувальником.

Які вигоди можуть принести різні схеми страхування життя онлайн

Крім отримання страхових виплат (або часткового, повного збереження коштів), укладення договору добровільного страхування життя дозволяє розраховувати ще на деякі переваги:

  • надання податкового відрахування при не менше ніж п'ятирічному терміні дії договору. На підставі заяви повинні вивести з бази оподаткування суму страхових внесків, що не перевищує розміру ПДФО;
  • можливість використання адресного характеру виплат, які не належать до спадщини. Що дозволяє розпорядитися ними з метою захисту інтересів близьких вам людей;
  • виведення з-під загрози арешту, конфіскації, розділу в разі розірвання шлюбу, коштів, вкладених у придбання полісу страхування, тому що він не відноситься до майна;
  • відсутність оподаткування виплат. Вони підтверджуються. При призначенні прибуткового податку, якщо виплата здійснюється «по дожиттю», віднімається розмір ставки рефінансування. Базою оподаткування стане різниця між сумами виплати і здійснених внесків.

За певних життєвих обставин придбати страхування життя онлайн виявляється раціонально ще й в силу цих причин. Це непогана можливість самостійно розпорядитися власними коштами, забезпечуючи себе і близьких майбутнім.

ПОДІЛИТИСЯ: