Медичне страхування від захворювання covid-19

Alok
Alok S 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Медичне страхування від захворювання covid-19

Що таке медичне страхування

Охорона здоров'я - це важлива складова цивілізованого суспільства. Від рівня медицини і охорони здоров'я залежить стабільність і розвиток людського потенціалу. Кожна поважаюча себе країна повинна піклуватися про здоров'я своїх громадян, оскільки від здоров'я нації залежить все: і демографічне благополуччя й економічне зростання. Ось чому така велика увага уряди розвинених країн приділяють медицині.

Медицина буває державна і приватна. Державна медицина представлена ​​базовою "безкоштовною" медициною, яка фінансується з податкових надходжень або благодійних внесків. Приватна медицина - це платна медицина. Як правило вона реалізується за допомогою страхової медицини.

Страхова медицина здійснюється як правило приватними страховими компаніями (в Україні). Для того, щоб здійснювати медичне страхування, необхідно отримати ліцензію державного зразка. Цю ліцензію можуть отримати тільки ті страхові компанії, які дотримуються ліцензійні умови надання медичного страхування на території України.

Image Description

Суть медичного страхування полягає в наданні медичної допомоги в разі настання непередбачених обставин пов'язаних з погіршенням самопочуття або нещасним випадком. Іншими словами, якщо виникає необхідність у медичній допомозі, страхова компанія погасить витрати пов'язані з лікуванням і одужанням. Схема медичного страхування наступна: якщо потрібна медична допомога, яка покривається медичною страховкою, клієнт-страхувальник телефонує за цілодобовою лінією підтримки клієнтів страхової компанії. Виходячи з самопочуття страхувальника, лікар координатор лінії підтримки здійснює організацію медичної допомоги. Кожен договір медичного страхування містить інформацію про те, що покривається страховкою, а що ні. Лікар-координатор також бачить цю інформацію. На підставі застрахованих медичних опцій і акредитованих в страховій компанії установ, клієнт отримує медичну допомогу "безкоштовно" (тобто оплату застрахованих медичних послуг і процедур робить вже страхова компанія). Перед оформленням поліса медичного страхування, клієнт може ознайомиться зі списком акредитованих установ. Цей список містить ті медичні установи і клініки, в яких клієнт зможе отримати медичну допомогу в разі виникнення страхового випадку.

Таким чином, поліс медичного страхування - це фінансовий і медичний захист в разі непередбачених обставин пов'язаних зі здоров'ям. Поліс медичного страхування - це вже оплачені медичні послуги без блату, без черг, без утисків. Це сучасна міжнародна практика взаємин, коли медичні послуги надаються офіційно, доктор з повагою ставиться до хворого, і не просить оплатити додаткового фонду чи інших неофіційних послуг. Поліс медичного страхування - це незалежна схема сімейної чи особистої охорони здоров'я, коли ви самі контролюєте ситуацію, і не залежите від державної підтримки.

Що покриває медичне страхування

Дуже важливо розуміти різницю між страхуванням від нещасних випадків, страхуванням від захворювань і медичним страхуванням.

Страхування від нещасних випадків - це ризикове страхування, при якому страхова компанія виплачує певну суму грошей (відсоток від ліміту) при настанні нещасного випадку. Тобто страхування від нещасних випадків - це не медичне страхування. Медичне страхування в Україні - це саме організація медичної допомоги та оплата медичних послуг та медикаментів в разі виникнення питань пов'язаних з нездужанням, захворюванням, травмою або розладом. А страхування від захворювання - це окремий випадок медичного страхування, коли ризиком є "популярне" захворювання, наприклад covid-19.

Медичне страхування в Україні може бути оформлено як на фізичних осіб так і на юридичних осіб, як індивідуально так і на всю сім'ю. Сімейне медичне страхування - це медичне страхування всієї родини, коли страхувальником виступає один дорослий, а застрахованими є всі члени сім'ї, включаючи страхувальника-дорослого. Страхування юридичних осіб або групове медичне страхування - це по суті те ж саме що і сімейне медичне страхування, тільки у застрахованих може не бути родинних зв'язків. Для українських підприємств і організацій, групове медичне страхування - це досить вигідна підтримка персоналу: по-перше, співробітники матеріально захищені в разі хвороби, по-друге, страхування може бути враховано у витратах підприємства, по-третє, медичне страхування, як частина соціального пакета співробітника, збільшує лояльність співробітника до компанії, робить більш тісні корпоративні зв'язки і зменшує плинність кадрів.

Класичне медичне страхування, як правило, це певний набір медичних послуг, з урахуванням специфіки державної охорони здоров'я. Якщо коротко, це 6 (шість) основних опцій: невідкладна медична допомога, амбулаторне обслуговування, стаціонарне лікування, лабораторні дослідження і діагностика, медикаментозне забезпечення, консультація лікарів.

Медичні страхові продукти в Україні відрізняються. Середня вартість медичного страхування варіюється від 1500 до 20000 грн. в рік в залежності від кількості послуг, що надаються, рівня клінік, страхового покриття.

Тому перш ніж купувати медичне страхування в Україні, рекомендуємо визначитися в першу чергу з тим, який поліс медичного страхування вам потрібен, на які захворювання він поширюється, які опції він включає і на яку суму він покриває медичні витрати.

Що таке страхування від захворювання covid-19

Страхування від коронавірусу covid-19, або страхування здоров'я на випадок хвороби - це окремий випадок медичного страхування, яке покриває медичні витрати виключно на лікування від коронавіруса covid-19, якщо підтвердження діагнозу сталося в період дії договору страхування. Дана страхова послуга є більше продуктом вимушеного попиту, оскільки вона з'явилася на страховому ринку України лише в березні 2020 року, як реакція на карантин і зростання захворюваності від covid-19. Оскільки карантинні заходи пов'язані зі зменшенням доходів населення, актуальним стає додатковий фінансовий захист в разі інфікування на коронавірус. Для цього і була створена дана страхова послуга.

Згідно з умовами страхування, єдиною страховою подією є інфікування covid-19, що підтверджується лабораторним висновком державного медичного закладу.

З медичними страховими продуктами від захворювання на covid-19 ви може ознайомитись в одному місці на сервісі RinokStrahovka. На сьогодні в режимі онлайн можна придбати дану страхову послугу з покриттям від 10000 грн. до 100000 грн. Допустимий вік застрахованого від 0 до 60 років, а в деяких компаніях і до 75 років включно.

Середня вартість медичного страхування від захворювання на covid-19 - 660 грн. (судячи за пропозиціями страхових компаній на сайті RinokStrahovka ціни варіюються від 135 грн. до 4500 грн., в залежності від страхової компанії, страхового покриття та інших важливих моментів). Завдяки зручному онлайн сервісу, тепер вибрати і придбати медичне страхування в Україні онлайн можна не виходячи з дому. Про це далі.

Особливості страхування іноземців від covid-19

Вищевказана програма страхування від захворювання на covid-19 поширюється також на іноземців. Ніяких надбавок. Ті ж умови. Крім цього, якщо ви бажаєте відвідати Україну і перебуваєте за її межами, то в'їзд буде можливий якщо медична страховка покриває лікування від covid-19. Це нововведення введено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 480 від 12.06.2020. Придбати медичне страхування для іноземців, що покриває лікування від коронавірусної інфекції без проблем можна буде онлайн не виходячи з дому на сервісі Ринокстраховка.

Страхування від covid-19 онлайн

Поліс медичного страхування від covid-19 вже доступний онлайн. Щоб застрахувати себе і своїх близьких від covid-19, досить зайти на страховий сервіс RinokStrahovka, вибрати найбільш прийнятний варіант страхування та придбати страховку онлайн не залишаючи дому. З метою обмеження контактів і поширення інфекції, медичне страхування онлайн від захворювання вже є на сайті RinokStrahovka. Тепер медичне страхування онлайн - це просто і вигідно. Після оформлення замовлення, онлайн поліс медичного страхування автоматично надійде до вас на електронну пошту у вигляді PDF-файлу. Показувати цей поліс можна прямо з екрану телефону в візуальному вигляді. Цей електронний поліс також можна роздрукувати на звичайному аркуші А4, щоб був паперовий варіант.

Порівняйте медичні страхові продукти онлайн в одному місці. Схема медичного страхування онлайн дуже проста: заходьте на сайт, порівнюєте медичні страхові продукти, обираєте найкращий варіант страхування, заповнюєте персональні дані, оплачуєте за допомогою електронної платіжної системи, отримуєте електронний поліс у вигляді PDF-файлу на електронну пошту. Процедура не займе у вас більше 10 хвилин. Таким чином ви зможете заощадити час і гроші, і об'єктивно і неупереджено вибрати ексклюзивне страхове рішення страхування від covid-19.

ПОДІЛИТИСЯ: