Купити ОСАГО онлайн і не помилитись

Pavlo
Pavlo N 14.07.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Сівши за кермо машини, будь-який автовласник бере на себе певну відповідальність. У законі України від 01.07.2004 № 1961-IV йдеться про заборону їзди на авто без обов'язкової страховки. ОСАГО, також відоме як «автоцивілка», - це компенсація особам, які постраждали під час аварії. Досвідчені автовласники знають, що дана страховка на машину є одним з перших документів, який потрібно отримати після покупки транспорту. Починаючи з 2018 року в Україні з'явилася можливість оформити ОСАГО онлайн, що позбавило багатьох від необхідності витрачати дорогоцінний час на поїздки в офіс і простоювання в чергах страхових компаній. З березня 2020 року ця послуга стала ще більш актуальною через пандемію коронавіруса.

Захист і профілактика водіїв від коронавірусу

По можливості, МТСБУ та страхові компанії рекомендують користуватися дистанційними послугами оформлення страховок і врегулювання страхових подій. Щоб не наражати на небезпеку себе та співробітників страхових компаній, можна купити ОСАГО онлайн не виходячи з дому. Це стало можливим завдяки внесенню електронного онлайн поліса в норми ПДР (п. 2.1).

Якщо говорити про захист і профілактику від коронавірусу, то водії громадського транспорту й таксі повинні дотримуватися техніки безпеки при контакті з пасажирами. По-перше, не перевищувати допустиму кількість пасажирів в салоні транспортного засобу. По-друге, по можливості не спілкуватися з пасажирами при вході та виході.

По-третє, обов'язково використовувати захисну маску, закриваючи їй рот і ніс. По-четверте, регулярно використовувати засоби дезінфекції для регулярної обробки рук, керма, поручнів. Засоби дезінфекції: обробка водою з милом (правило 30 секунд), спиртові розчини (вміст спирту не менше 60%).

Переваги електронного поліса ОСАГО

Страховка на машину онлайн має масу незаперечних переваг:

  • Електронний поліс автоцивілки моментально вноситься в централізовану базу МТСБУ. Щоб перевірити чинність документа, достатньо буде відвідати сайт policy-web.mtsbu.ua і ввести державний номер авто або номер поліса. Також електронна автоцивілка синхронізується і з'являється в сервісі ДIЯ.
  • Можна показувати з екрану смартфона або планшета. Більше не знадобиться зберігати в авто зайві папери.
  • Роздрукувавши Е-ОСАГО, він стане доступний в паперовому вигляді. Цю перевагу явно оцінять ті, кому незручно показувати документ з екрану телефона або іншого гаджета.
  • Якщо купити поліс ОСАГО в інтернеті, його неможливо буде втратити, тому що він доступний в електронному вигляді та знаходиться в особистому кабінеті страховика, на електронній пошті, а також в пам'яті вашого телефону, планшета.
  • Кожному водієві можна передати свій поліс. Якщо машина використовується різними водіями, потрібно буде відправити кожному PDF-файл електронної автоцивілки або зробити кілька роздруківок.
  • Можна швидко порівняти всі страхові компанії. На агрегаторі Rinokstrahovka, наприклад, не важко порівняти пропозиції за кількома параметрами (ціна, франшиза, рейтинг, інші опції), вивчити умови роботи компаній і вибрати для себе підходящий варіант.

Особливості покупки ОСАГО не виходячи з дому

Все, що вам потрібно для розрахунку, - це обрати тип транспортного засобу («легковий» за замовчуванням), об'єм двигуна (або електромобіль), населений пункт реєстрації власника (саме адреса власника з техпаспорта) й натиснути кнопку «Розрахувати».

Вашій увазі буде представлений вибір з кількох десятків різних страхових продуктів. Ви побачите ціну страховки на машину, зможете вибрати оптимальний поліс ОСАГО в залежності від страхової компанії, франшизи, інших опцій і переваг. Серед безлічі варіантів визначитесь зі своєю автоцивілкою і натисніть кнопку «Купити».

Заповнивши ПІБ, телефон, e-mail, дані транспортного засобу з техпаспорта (марку, модель, держ. номер, номер кузова, рік випуску), дані з паспорта (або id-паспорта), адресу та ідентифікаційний код, вам буде надана можливість перевірити введені дані перед оплатою.

Після оплати ваш електронний поліс «приходить» на вказаний e-mail. Документ можна миттєво перевірити в МТСБУ

Як це зробити, читайте в статті Автоцивілка: як перевіри ти чинність?

Вся операція з придбання онлайн автостраховки займе не більше 5 хвилин. Як бачите, страхування - це просто, а вільний час ви зможете витратити на улюблені справи!

ПОДІЛИТИСЯ: