9 порад придбання автоцивілки

Pavlo
Pavlo N 25.12.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

9 порад придбання автоцивілки

Той факт, що щорічно в дорожньо-транспортних пригодах гине понад 1 мільйон осіб, викликає тривогу. Тільки в Україні щорічно відбувається понад 100 тис. ДТП в яких гине понад 2000 осіб. Тому обов'язкова страховка на авто - це необхідність.

Щоб бути в більшій безпеці, водії звертають більшу увагу на автострахування. Більш того, в Україні страховка на авто, воно ж страхування відповідальності перед третіми особами ОСАГО, є обов'язковою згідно із законом. Вона ж автоцивілка в народі.

Але чи знаєте ви про те, що ви можете придбати страховий поліс, який не є автентичним або той що не відповідає вашим вимогам? Так звана підроблена автоцивілка.

Що робити, якщо ви витратите свої важко зароблені гроші на поліс ОСАГО, а пізніше виявиться, що поліс не відповідає вашим очікуванням? Безсумнівно, перевіркою полісу потрібно займатися до, а не після укладення угоди, щоб відсутність страхового захисту не стало для вас неприємною несподіванкою.

Тому давайте розглянемо наступні 9 рад з придбання обов'язкової автомобільної страховки ОСАГО в Україні. Що потрібно робити щоб ваша страховка ОСАГО виправдала ваші очікування.

Image Description

Статистика говорить!

Крім переваг наявності полісу автострахування ОСАГО, існують страхові агенти-шахраї, які можуть надавати підроблені страхові поліси тільки для того, щоб заробити гроші. Зростання числа випадків шахрайства при страхуванні став предметом серйозної стурбованості держави й страхових компаній.

Якщо клієнт стане жертвою підробленого полісу автострахування ОСАГО, жодних претензій по страховому покриттю і якісному страховому обслуговуванню - не приймаються. Тому для уникнення цих неприємних ситуацій рекомендуємо ознайомиться з важливими порадами під час придбання полісу автоцивілки.

  1. Уникайте страхових агентів з вулиці

Це може здатися сумно і жорстоко, але вік паперових полісів, які розносять страхові агенти добігає кінця. Гаразд, якби це був знайомий страховий агент, але не в якому разі не впускайте незнайомих агентів собі в будинок або в офіс. По-перше, він може застати вас зненацька, а вам потрібен час на перевірку. По-друге, з впровадженням електронних полісів - бланкові поліси вже ні до чого. Ви самі їх можете роздрукувати якщо потрібно. Автоцивілка оффлайн вмирає. Автоцивілка онлайн - це майбутнє.

  1. Уникайте готівкову оплату за поліс

У сучасному інформаційному просторі, настійно не рекомендуємо сплачувати страхові поліси готівкою. Як ви перевірите чи донесе страховий агент ці гроші до каси? Тим більше що завдяки сучасним безготівковим платіжним системам ви завжди можете уточнити куди і за що ви платили гроші, чого не скажеш про готівку.

  1. В якій страховій компанії ви купуєте поліс

Перш ніж купити страховий поліс автоцивілки, уточніть, поліс якої компанії вам пропонують. Після цього упевніться у страхової компанії, чи працює у них страховий агент який вам пропонує поліс. Поліс повинен містити реквізити компанії і номер полісу ОСАГО. Уточніть в страховій компанії чи числиться за нею цей номер полісу страхування. Кожна страховка на авто - це договір страхування, який має номер!

  1. Перед підписанням обов'язково перевірте поліс

Ось ви вже готові поставити свій підпис і оплатити поліс. Зачекайте. Не поспішайте. А раптом в полісі помилка? Або спеціально або випадково. Не має значення! Дані в полісі повинні бути вірні: як дані вашої страхової компанії і умови страхування за покриттям, франшизою та іншими функціями, так і ваші персональні дані й дані на авто. Більшість людей, чи то з необережності чи через надмірну довіру страховому агенту, купуючи поліс автострахування, взагалі не читають поліс а просто підписують його. Не підписуйте папери в поспіху і не поспішайте, щоб зрозуміти умови полісу ОСАГО. Потім ви будете собі дякувати, коли будете на 100% впевнені в страховому покритті в разі настання страхової події.

  1. Ідентифікація агента

Попросіть у вашого страхового агента документи. Якщо агент без проблем надасть свої персональні дані на перевірку, навряд чи він шахрай. Якщо страховий агент всіляко ухиляється від відповіді - краще не працювати з таким агентом. Чесному страховому агенту нема чого приховувати свої дані.

  1. Купуйте поліс ОСАГО надійної страхової компанії

Навіть якщо ви довіряєте агенту і поліс дійсний - запитайте у страхового агента або у незалежного джерела - надійність страхової компанії. Ви можете знайти цю інформацію на сайті регулятора МТСБУ або порівнявши страхові компанії на сервісі РинокСтраховка. Не варто платити гроші в недобросовісну страхову компанію.

  1. Запитайте квитанцію щодо оплати

Якщо ви оплачуєте страховку готівкою - запитайте у страхового агента квитанцію про оплату. Це буде доказом того, що агент доніс гроші до каси і як наслідок страхове покриття працює і не буде сюрпризів в майбутньому.

  1. Миттєва перевірка поліса

Відразу ж після отримання полісу перевірте його на офіційному сайті МТСБУ. Якщо поліс придбаний за всіма правилами, то він моментально повинен з'явитися в централізованій базі полісів МТСБУ. Перевірити поліс ви можете перейти за посиланням. Миттєва перевірка можлива тільки з осаго онлайн.

  1. Купуйте поліс онлайн на надійних сайтах

Купуйте поліси ОСАГО онлайн. Такі поліси і надійніші і дешевші їх бланкових аналогів. Але перш ніж купити поліс онлайн переконайтеся що сайт має сертифікат SSL, доменне ім'я відповідає назві підприємства, віддавайте перевагу доменним іменам торгової марки ( ".ua" наприклад rinokstrahovka.ua), на сайті можна порівняти варіанти різних страхових компаній за кількома параметрами. Так ви зможете переконатися в правильності вашого рішення і бути впевненим в страховому захисті протягом усього періоду страхування.

Будьте уважні!

Це правда, що кількість випадків шахрайства зростає, і страховий сектор не виняток. Щоб захистити споживачів від шахрайських послуг зі страхування автомобілів, кожен електронний поліс ОСАГО має QR-код, починаючи з 27.03.2019. Як правило поліс цивілка має QR в правому нижньому кутку. Сканування QR-коду в полісі дасть вам впевненість в автентичності полісу цивілка онлайн, оскільки при скануванні ви потрапите на офіційний сайт регулятора з інформацією про ваш транспортному засобі.

Складно уявити, що в 21 столітті інформаційних технологій, люди ведуться на незнайомих страхових агентів-шахраїв. Але як неприємно усвідомлювати, що і ваші знайомі можуть бути просто недостатньо компетентними агентами і пропонують неякісні страхові послуги. Щоб убезпечити себе від всіх непередбачених обставин покупку неякісного ОСАГО, рекомендуємо купувати ОСАГО-цивілку тільки онлайн. А сервіс Ринокстраховка пропонує вам в режимі онлайн, не виходячи з дому, об'єктивно і неупереджено порівняти провідні страхові компанії в одному місці і купити надійний поліс ОСАГО-цивілка з додатковою знижкою від сервісу.

ПОДІЛИТИСЯ: