7 причин, чому страховики відмовляються виплачувати страхове відшкодування з Автоцивілки

Pavlo
Pavlo N 10.12.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Відмова ніколи не буває приємною. Авто страхування - не виняток. Коли мова йде про відмову у виплаті страхового відшкодування по авто страхуванню, це ще гірше, оскільки це дестабілізує вашу фінансову й духовну рівновагу. Тому ми рекомендуємо триматися подалі від ситуацій, які можуть призвести до відмови страхової компанії платити за своїми зобов'язаннями. Далі ми розглянемо найбільш поширені причини відмови страхової компанії у виплаті страхового відшкодування з авто страхування (автоцивілка). Уникайте цих ситуацій, щоб для вас це не було несподіваним сюрпризом.

Відмова ніколи не буває приємною. Авто страхування - не виняток. Коли мова йде про відмову у виплаті страхового відшкодування по авто страхуванню, це ще гірше, оскільки це дестабілізує вашу фінансову й духовну рівновагу. Тому ми рекомендуємо триматися подалі від ситуацій, які можуть призвести до відмови страхової компанії платити за своїми зобов'язаннями. Далі ми розглянемо найбільш поширені причини відмови страхової компанії у виплаті страхового відшкодування з авто страхування (автоцивілка). Уникайте цих ситуацій, щоб для вас це не було несподіваним сюрпризом.

Image Description

1. Неправдива інформація про страхову подію

Якщо ви надаєте заяву про страхову подію, обов'язково внесіть всю необхідну інформацію про подію, але ні в якому разі не перебільшуйте розмір збитку, і не вказуйте неперевірену або помилкову інформацію, щоб уникнути юридичних наслідків шахрайства.

Заповнення неправдивої інформації в заяві не тільки призводить до відмови у виплаті, але також може мати серйозні юридичні наслідки. Більш того, страхова компанія може скористатися регресною вимогою, щоб відшкодувати свої витрати, що пов'язані з розслідуванням шахрайства.

2. Ваші дані в полісі страхування повинні бути вірними

За умовами страхування, по автоцивілці застрахована відповідальність всіх водіїв хто буде керувати автомобілем на законних підставах. Тому дані забезпеченого транспортного засобу повинні бути внесені правильно, без помилок, з технічного паспорту. Уважно перевірте введені дані: номерний знак, номер кузову, рік випуску, правильний тип транспортного засобу, населений пункт реєстрації власника з техпаспорту. У разі виявлення помилки - ви завжди можете звернутися в страхову компанію, для того щоб переоформити поліс. Але якщо помилка виявиться вже після настання страхової події, і виникне невідповідність даних, страхова компанія буде мати привід для відмови у виплаті або привід для зменшення відшкодування. Для того щоб цього уникнути, під час оформлення обов'язкового полісу ОСАГО уважно перевірте відповідність внесених даних полісу й реальних даних у вашому свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. Підписуйте поліс зі свого боку тільки якщо внесені дані вірні.

Якщо протягом дії договору страхування у вас зміняться дані в документах, зверніться до свого консультанта (страхового агрегатора РИНОКСТРАХОВКА) для переоформлення або розірвання полісу, з метою внесення вірних даних. Авто страхування завжди має містити вірну інформацію про реальний автомобіль за документами.

3. Не порушуйте умови використання

Якщо ви використовуєте транспортний засіб в якості таксі, але придбали поліс "для особистого користування" (стандартний, без застосування надбавки за "таксі"), у страховій компанії з'являється привід відмовити або зменшити розмір страхового відшкодування, що спричинить за собою матеріальну відповідальність перед постраждалими. Якщо ви придбали персональний пільговий поліс для пільговика-водія, але керують автомобілем інші особи, відповідальність цих осіб також не застрахована. Тому щоб уникнути "неякісне обслуговування" рекомендуємо купувати якісні ОСАГО за призначенням.

4. Несвоєчасне оповіщення про страхову подію

При настанні страхових подій по ОСАГО (автоцивілка) необхідно відразу ж з місця події сповістити страхову компанію винуватця про подію, і на протязі 3-х робочих днів подати заяву в цю компанію. Якщо протягом 3-х робочих днів не буде подано заяву в компанію, у страховій компанії з'являється підстава відмовити у виплаті. Це одне з головних умов страхування ОСАГО, про нього бажано знати заздалегідь як "техніка безпеки" для уникнення непередбачених проблем. Звичайно, ситуації бувають різні, тому ви можете письмово повідомити страхову компанію про причини "перенесення" подачі заяви. Але для цього потрібні вагомі причини (хвороба, травма і т.д.).

5. Не діючий поліс

Якщо ви за кермом практично кожен день - не допускайте закінчення дії полісу ОСАГО. Визначити “недіючий” поліс дуже просто. Поліція може скористатися сервісом "МТСБУ перевірка полісу" на офіційному сайті регулятора. Тому не допускайте припинення дії свого полісу ОСАГО (автоцивілка). Якщо поліс припинить свою дію - страхова компанія відмовить у виплаті страхового відшкодування. Також пам'ятайте, страхування ОСЦПВ як і будь-який інший договір страхування мінімум діє з 00:00 наступного дня після оплати. Тому рекомендуємо придбати поліси ОСАГО завчасно, у запобігання відсутності страхового покриття. Повідомте своєму консультанту (страховому агрегатору) щоб вам завчасно нагадали про закінчення дії полісу ОСАГО. Також рекомендуємо скористатися сайтом МТСБУ перевірка полісу. МТСБУ перевірка полісу дозволяє перевірити справжність полісу в режимі реального часу.

6. Непідкорення поліції та втеча з місця події

Якщо ДТП відбувається в результаті непокори поліції - це підстава для відмови у виплаті страхового відшкодування по ОСАГО (автоцивілка). Тому всякого роду "погоні" та "переслідування" є причиною відмови у страховому відшкодуванні. Така ж ситуація і з "втікачами". Ні в якому разі не залишайте місце ДТП без вагомої причини. Це може послужити відмовою у виплаті страхового відшкодування.

7. Алкогольне сп'яніння

Тут без коментарів. У стані алкогольного сп'яніння водій піддає ризику не тільки себе але і всіх оточуючих учасників дорожнього рух. Ні в якому разі не можна сідати за кермо авто в стані сп'яніння. Це 100% відмова у виплаті. Відповідальність нетверезого водія - не застрахована перед 3-ми особами!

Уникайте відмов 

Уникайте відмов страхових компаній завчасно! Ну і звичайно трохи по темі онлайн страховка. Онлайн страховка допоможе уникнути як мінімум трьох винятків, бо поліс завжди доступний вам 24 на 7. А оформлення полісу відбувається під вашим особистим контролем. Тому онлайн страховка ОСАГО - це перш за все надійність та безпека. Якісне авто страхування - це перш за все відповідальне ставлення як до прав, так і до обов'язків. Авто страхування ОСАГО - це не засіб від усього. Це тільки страхування відповідальності при дотриманні певних правил. Якщо діяти за Законом - авто страховка ОСАГО буде корисним і дієвим інструментом фінансової підтримки в непередбачених обставинах.

А як придбати якісне ОСАГО ми вам допоможемо. Для того щоб порівняти поліси ОСАГО в одному місці досить відвідати сайт страхового агрегатора РИНОКСТРАХОВКА. На сайті, не виходячи їх вдома, ви зможете розрахувати і порівняти поліси ОСАГО серед більш ніж 25 страхових компаній України в одному місці. Порівняти поліси ОСАГО ви зможете за компанією, ціною, франшизою та іншими важливими опціями. Після порівняння ви зможете підібрати найбільш оптимальне ОСАГО на ваш розсуд і отримати додаткову знижку від сервісу.

ПОДІЛИТИСЯ: