10 ознак ідеального водія

Pavlo
Pavlo N 25.01.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

10 ознак ідеального водія

Автомобіль та водій формують на дорозі один цілісний об'єкт дорожнього руху. Цей нероздільний об'єкт дорожнього руху є ризиком підвищеної небезпеки для всіх учасників дорожнього руху. І тільки правильна підготовка і навички "обох" зроблять поїздку безпечною, комфортною і корисною.

За манерою пересування транспортного засобу на дорозі можна визначити хто насправді за кермом: "мажор", "автохам", "блондинка", "лже-шумахер", "таксист", "новачок", "нормальний", або правильний водій. При цьому важливо розуміти, що початок списку - це ганьба на дорозі, а не гідність.

Раз підрізав, два - поїхав на жовтий, три - перетнув суцільну ... Рано чи пізно прилетить бумеранг. Статистику не обдурити. І кількість ДТП в Україні через це не зменшується. Що ж, для того щоб стати правильним водієм досить беззастережне дотримання 10 головних умов "ідеального водія".

Image Description

1. Всі документи при собі

Тільки при наявності всіх необхідних документів можна сідати за кермо автомобіля. Які це документи? Свідоцтво про реєстрацію на авто (технічний паспорт), водійське посвідчення і  страховка на авто поліс ОСАГО . Поліс ОСАГО, він же автоцивілка - це обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності водіїв наземних транспортних засобів перед третіми особами. Поліс ОСЦПВ (ОСАГО) обов'язковий для водіїв в Україні з 2004 року.

Дуже безвідповідально сідати за кермо авто без вищевказаних документів. Щоб спростити процедуру наявності документів всі вони вже доступні в електронному вигляді на сервісах ДІЯ, МТСБУ, rinokstrahovka.ua. Але все таки техпаспорт і водійське краще поки возити в “натуральному” (офлайновому) вигляд. А страховка авто ОСАГО - краща візуальна в електронному вигляді, оскільки вона вже не залежить від роботи інтернету. З 27.03.2019 електронний поліс ОСАГО можна показувати прямо з екрану телефону. Причому саме електронна обов'язкова страховка на авто доступна в двох варіантах: страховка онлайн на екрані і звична страховка на авто в паперовому вигляді (а все тому що якщо роздрукувати електронний поліс ОСАГО на звичайному аркуші А4 - вийде паперова версія поліса).

2. Використання всіх систем безпеки автомобіля

Обов'язково використовуйте всі системи безпеки автомобіля. Це і активна безпека авто у вигляді вбудованих автоматичних систем автомобіля (ABS, ESC, EBD, TCS і ін.) і пасивна безпека, якщо активна безпека - не допомогла (ремені безпеки, подушки безпеки, підголівники і ін.). Не забудьте придбати фінансовий захист у вигляді обов'язкової (автоцивілка осаго) і добровільної (міні каско, каско) страховки авто. Страховка авто - це додатковий стимул і попереднє усвідомлення наслідків аварії. Не нехтуйте цією перевагою.

1. Тільки технічно справний авто допускається в дорогу

Правильна експлуатація та підготовка автомобіля до будь-якого сезону - ось запорука безпеки в дорозі. Особливо відповідально потрібно підходити до зимового сезону: своєчасна заміна гуми, масла, антифризу, гальмівної рідини, колодок, незамерзайки - не дадуть вашому автомобілю "з провалом" зустріти морози. Правильна експлуатація і своєчасна підготовка - найкраща страховка авто від несподіванок з боку автомобіля. Працюйте тільки технічно справний автомобіль, щоб не піддавати ризику себе і оточуючих.

2. Дистанція

Навіть якщо швидкість автомобіля не більше 60 км / год дистанція повинна бути не менше 20 м, за умови що асфальт сухий. Ну а якщо асфальт слизький, то потрібно дистанцію збільшити в 2 а то і в 3 рази, щоб в разі заносу не довелося користуватися послугами полісу автоцивілка. Збільшення швидкості повинно супроводжуватися кратним збільшенням дистанції між автомобілями, тільки так можна зреагувати на раптову зміну ситуації на дорозі.

  1. Швидкість

Допустима швидкість на дорозі була змодельована виходячи з дорожнього покриття, дуги повороту дороги, обстановки, типовою ситуацією та ін. факторів. Слід прислухатися до порад дорожніх знаків і розмітки. На те вони і правила дорожнього руху, щоб їх дотримуватися. На жаль, більше 50% водіїв порушують ці правила, і головною причиною цього є саме перевищення допустимої швидкості на ділянці.

  1. Дзеркала

Дзеркала заднього виду - це не тільки  страховка в режимі онлайн від дурнів, а й головний інструмент оцінки ситуації навколо автомобіля. Оцінка ширини смуги руху, можливість перестроювання, обгону, повороту, парковки - все це неприпустимо без використання дзеркал заднього виду. Від правильного налаштування дзеркал до частоти їх використання залежить безпека водія і пасажирів.

1. Смуга руху, червоне світло, подвійна суцільна

На жаль більшість водіїв часто нехтують "неважливими" як їм здається правилами дорожнього руху, що безумовно є неприпустимим. Але є такі порушення, які є причиною понад 70% аварій. Перше - це бездумний рух не по смузі руху. Друге - їзда на червоне світло. Третє - перетин суцільної лінії розмітки. Деякі страхові компанії навіть відмовляють у відшкодуванні якщо подія настала з цих причин.

2. Навички паркування

На youtube є безліч роликів присвячених правилам паркування. Ви можете з легкістю опанувати теорією і практикою якщо поставите за мету.

3. Навички контраварійного керування

Як правило якщо водій не порушує правила дорожнього руху то навички контраварійного водіння не потрібні. Але бувають випадки коли потрібно не потрапити в аварію через дії інших учасників руху або, наприклад, під час заносів або зносів. Оволодівши базовими навичками контраварійного водіння, ви будете підготовлені до екстреної ситуації.

4. Обидві руки на кермі

Купина або яма на дорозі можуть послужити втратою контролю над автомобілем, якщо водій керує авто однією рукою. А під час заносів або зносів дві руки на кермі - життєво необхідна умова. Тому ніяких мобільних телефонів або легковажного управління. Пам'ятайте - автомобіль в русі й дорога - це ризики підвищеної небезпеки.

Ідеальне керування - це не змагання і не демонстрація талантів, як помилково вважають порушники дорожнього руху. Ідеальне керування - це стабільне дотримання правил і навичок дорожнього руху, правильний догляд і експлуатація автомобіля, шанобливе ставлення до інших учасників дорожнього руху. І ніяка страховка онлайн або оффлайн не допоможе повернути життя і здоров'я людей постраждали в ДТП. Пам'ятайте про це і намагайтеся завжди дуже відповідально підходити до керування автомобіля. Дотримання вищевказаних правил допоможе підтвердити ваш статус на дорозі, статус ідеального водія.

А страховка доступна онлайн

Інформаційні технології спрощують процес взаємодії людей. Так і зі страховкою. Тепер  страховка осаго автоцивілка доступна онлайн. Не виходячи з дому за 5 хвилин.

Все що потрібно це зайти на сайт rinokstrahovka.ua, вибрати необхідні параметри вашого авто і порівняти страхові компанії за ціною і якістю і вибрати найбільш підходящу автоцивілку серед 50+ варіантів в одному місці. А ще отримати додаткову знижку від сервісу rinokstrahovka.ua. Купити поліс ОСАГО онлайн просто на rinokstrahovka.ua.

ПОДІЛИТИСЯ: