Особливості медичного страхування для іноземців

Ashish
Ashish S 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Особливості медичного страхування для іноземців

Медичне страхування при виїзді за кордон

Коли ми плануємо подорож за кордон, нам не обійтися без путівника й медичної страховки. У незнайомій країні, в незвичній ситуації, якщо виникне необхідність у медичній допомозі - кращої підтримкою буде медична страховка на території України. Ось чому, медична страховка туристів є обов'язковою умовою перебування за кордоном. Це додаткова гарантія платоспроможності й благополуччя іноземного гостя в непередбаченій ситуації.

Україна - не виняток. Для того щоб відвідати країну іноземцеві необхідно придбати медичний захист для іноземців, а саме медичний поліс для іноземців. Зараз це особливо актуально, оскільки без медичної страховки (з покриттям covid-19) нерезидента можуть не пустити в країну. Таким чином, для іноземців, медичне страхування в Україні - це та ж страховка виїзджаючих в Україну туристів, тільки на території України.

Image Description

Страхування іноземних працівників і підприємців

Як не дивно, Україна досить приваблива країна для роботи і підприємництва. Хоч рівень життя і не такий високий як в західній Європі, зате досить приваблива загальна обстановка толерантності та рівня цін. А рівень безпеки, освіти та охорони здоров'я, на базовому рівні, часом навіть вище ніж в цивілізованому світі.

Умови роботи і підприємництва в Україні для іноземців дуже лояльні. Вони практично нічим не відрізняються від умов для українців-резидентів. Система спрощеного оподаткування та загального оподаткування в Україні значно перевершує свободою і лояльністю фіскальну політику західноєвропейських країн, де оподаткування досягає 50% і більше. А медичне страхування для іноземних працівників в Україні навіть вигідніше ніж для українців.

Страхування іноземних працівників - це обов'язкова умова перебування в Україні. Але те ж саме можна сказати і для українців, що виїжджають за кордон. Лояльність проявляється в першу чергу вартістю страхового поліса для іноземців.

Для порівняння: річний план медичного страхування для іноземних працівників в Україні дешевше і простіше ніж де б то не було. Для середньостатистичного українця, середня вартість медичного страхування всередині країни з покриттям 100 000 грн. обходиться в 5000 грн. і більше. А медичний поліс для іноземців з покриттям 30 000 євро обійдеться не більше 2000 грн.

Страхування іноземних студентів

Україна є дуже привабливою країною для отримання освіти. Особливо популярним є вища освіту в галузі медицини. Щороку студенти з Близького сходу, Африки і південно східної Азії приїжджають вчиться в вітчизняних ВНЗ. Чим приваблюють іноземних студентів українські університети?

В першу чергу звичайно ж знаннями. Що б хто не говорив, але рівень медичних знань в Україні на досить високому рівні, враховуючи той факт що фінансування галузі залишає бажати кращого. Здобутки та напрацювання радянської медицини ще дещо як допомагають справлятися з поточними питаннями. Цих знань поки досить щоб іноземні студенти поверталися висококласними фахівцями в свої країни.

По-друге, вартість освіти в Україні в рази дешевше ніж в європейських вузах.

По-третє, вартість життя (проживання, продукти харчування, транспорт) також на порядок вигідніше і доступніше ніж в інших країнах Європи.

Важливим моментом благополуччя і безпеки іноземних студентів є медичне страхування студентів в Україні. Ціна на медичний захист для іноземців на порядок дешевше ніж навіть для українців в Україні. Варто зазначити, що іноземні студенти-медики по своїй страховці обслуговуються в тих же клініках де вони проходять практику, що спрощує процес взаємодії і загальну вартість послуги.

А послуга більше ніж комплексна. Іноземний студент може оформити річну медичну страховку всього за 300 грн. на рік (правда покриття від 3000 грн.). А всього за 2000 грн. в рік (максимум) студенти отримують річну медичну страховку з покриттям до 30000 ЄВРО в гривневому еквіваленті. Умови більш ніж прийнятні, особливо на тлі відсутності подібного роду послуг для українців, що робить студентів-нерезидентів більш захищеними в нашій країні.

Постійне проживання в Україні

Постійне проживання в Україні має колосальні переваги для іноземних громадян. По-перше, немає ніяких обмежень пов'язаних з отриманням роботи або занять підприємництвом. По-друге, іноземці отримують всі права, обов'язки, переваги як і резиденти. По-третє, немає ніяких обмежень таі утисків в галузі освіти. По-четверте, в галузі охорони здоров'я існує одна велика перевага: комплексний медичний страховий поліс для іноземців. Доступна медична страховка для іноземців покриває комплекс необхідних медичних послуг практично на всі випадки життя, чого не скажеш про базову "безкоштовну" охорону здоров'я для українців.

Що необхідно надати для отримання страховки

Для того щоб отримати медичний страховий поліс для іноземців, іноземцю не обов'язково відвідувати офіс страхової компанії. Для зручності страховку можна отримати прямо онлайн не виходячи з дому чи офісу. Це можна зробити навіть завчасно, ще до в'їзду в Україну. Таким чином на кордоні у вас вже буде діючий медичний поліс страхування.

Для того щоб оформити медичний поліс нерезидента, досить знати (або мати перед очима документи) такі дані: Прізвище, Ім'я (англійською або українською мовами), серію і / або номер паспорта (закордонного паспорта або будь-якого іншого документа, що посвідчує вашу особу), громадянство, дату народження та адресу реєстрації. Все ці дані можуть бути вказані в вашому цивільному паспорті чи інших реєстраційних документах.

Після введення необхідних даних, вибору необхідного покриття (страхового ліміту / субліміту), зазначення дати вступу в дію полісу медичного страхування - ви можете дистанційно сплатити страховий платіж, за допомогою платіжної системи, і отримати свій електронний поліс прямо на електронну пошту (також можемо продублювати в вайбер, телеграм та ін.). Показувати страховку можна прямо з екрану смартфона або в роздрукованому вигляді.

Особливості страхування іноземців від covid-19

Схема медичного страхування для іноземців видозмінюється у зв'язку з останніми погрозами коронавирусной інфекції. У зв'язку з пандемією на коронавірусну інфекцію covid-19, більшість країн світу ввели обмежувальні заходи щодо перетину кордону. Україна не виняток. Тому обов'язковою умовою в'їзду на територію України є придбання страховки для іноземців на коронавірус covid-19. Тепер іноземні громадяни не повинні хвилюватися про це. Оскільки в тих договорах, які покривають коронавірус covid-19, медичний поліс для іноземців повинен містити наступне:

"Медичні витрати (страхування) на території України, в тому числі страхування витрат пов'язаних з лікуванням COVID-19 та обсервацією відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 12.06.2020 року під номером 480".

Таким чином іноземні громадяни можуть не турбуватися про те, покривається чи ні коронавірусна інфекція за умовами договору. Якщо в договорі згадується про це, як зазначено вище, значить покривається, якщо не вказано точно, краще додатково запитати у онлайн консультанта. Сервіс онлайн страхування RinokStrahovka дає можливість вибрати кращий медичний поліс для іноземців, який включає витрати пов'язані з COVID-19.

Страхування іноземців в Україні: що таке, навіщо і як швидко оформити

Щоб зафіксувати суть і конкретні дії, необхідні для того, щоб придбати медичне страхування для іноземців, давайте підведемо підсумок.

Отже, медичний захист для іноземців в Україні регламентується українським законодавством, і втілюється медичним полісом для іноземців.

Медичний страховий поліс для іноземців - це добровільне страхування, що має обов'язковий характер для іноземців, які тимчасово перебувають на території України. Страховка необхідна, щоб в разі непередбачених обставин, пов'язаних зі здоров'ям, можна було б отримати якісну медичну допомогу за рахунок цього страхування. Це в підсумку заощадить і гроші і час, оскільки вартість страхування іноземців не перевищує 100 USD на рік, і враховує лікування від коронавірусної інфекції covid-19.

Для того щоб купити медичний поліс досить мати доступ в мережу інтернет, оскільки страховку можна оформити онлайн, навіть завчасно до в'їзду на територію України. Після введення персональних даних, періоду страхування та необхідного страхового покриття, ви зможете отримати електронний медичний поліс нерезидента з територією покриття Україна, навіть не виходячи зі свого дому. Оплату можна здійснити за допомогою платіжної системи онлайн. Таким чином, не залишаючи дому, ви можете придбати кращий медичний поліс для іноземців, скориставшись сервісом онлайн страхування RinokStrahovka. Порівняйте і виберіть найкраще страхування для іноземців онлайн. Придбати медичне страхування для іноземців тепер просто. Онлайн. На Ринокстраховка.

ПОДІЛИТИСЯ: