Які переваги медичного страхування

Umesh
Umesh K 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Які переваги медичного страхування

Життя людини - це мабуть найбільша цінність в світі. Принаймні для людей. Важко оцінити цінність людського життя, оскільки воно безцінне, але в умовах товарно-грошових відносин життю повинно бути надана найдорожча і ключова роль. А все тому, що ми ретельно оберігаємо матеріальні цінності, такі як квартири, машини, заводи, пароплави, але часто забуваємо, що життя теж вимагає страховки, адже воно набагато тендітніше "сталі". Тому питання безпеки і страхування життя слід віднести на перший план. Перша і головна задача щасливого життя просто неможлива без здоров'я, тому медичне страхування - це не розкіш, а необхідність досягнення гармонійного та якісного життя. Переваги медичного страхування - далі, але як ми переконаємося, ці переваги починаються з якісного життя і здоров'я.

По суті, в сучасних реаліях, з медичним страхуванням ми стикаємося завжди. Вигоди медичного страхування очевидні. Будь-то аптеки або поліклініки, лікарні або лабораторії - всі вони вже зараз поліпшують якість людського життя, чого не можна було сказати років 100 так тому. Зараз такі дріб'язкові проблеми як головний біль, зубний біль, підвищений тиск, рани, забої - були серйозною проблемою в минулі часи. Це дає підстави вважати, що людське життя сьогодні довше ніж раніше. І все завдяки покращенням у сфері медицини.

А завдяки медичному страхуванню в будь-яких його проявах (будь-то безкоштовне державне медичне обслуговування або приватна страхова медицина) якість життя стає ще кращою. А все тому, що в результаті медичного страхування ми купуємо можливі майбутні ризики, пов'язані з медициною. Вигоди медичного страхування зводяться до планування можливих майбутніх витрат, таких як вартість покупки можливих медичних проблем, які є абсолютно доступними. І в разі виникнення непередбачених медичних витрат не доведеться перерозподіляти більшу частину бюджету на медицину. Медицина стає абсолютно прогнозованою і не б'є по кишені. Вона допомагає стати на ноги і продовжувати рухатися далі без форс-мажорних потрясінь.

Image Description

Безкоштовна державна медицина або Страхова медицина?

Звичайно все що безкоштовне - завжди вітається! Особливо якщо це закріплено законодавчо. Але давайте спробуємо розібратися - чи можливо це в нинішніх умовах і чи добре це для споживачів медичних послуг?

Безкоштовна медицина означає, що вона фінансується з державного бюджету. У післявоєнний радянський період часу завдяки плановій економіці вдалося створити більш менш повний «безкоштовний» набір медичних послуг в кожному населеному пункті. Це стало можливим в тому числі завдяки вітчизняному виробництву медикаментів. З огляду на те, що в період з 40 по 70-е роки операції проводилися в більшості своїй за допомогою місцевого наркозу, хірурга, скальпеля і витратних матеріалів - ці витрати були під силу державі. Але революція у світовій медицині 80-90-х років призвела до розвитку загального наркозу, дихальних, наркозних, дослідницьких та інших допоміжних високо технологічних апаратів, що призвело до різкого подорожчання світової медицини в десятки а то і в сотні разів. Для безкоштовного повного медичного забезпечення треба було б більше 100% державного бюджету на ці потреби. Звичайно, не всі пацієнти потребують нейрохірургічні втручанні, лікування онкології або інші дорогі види лікування, але тим не менше від цього ніхто не застрахований і комплексне медичне обслуговування має на увазі покриття всіх можливих витрат пов'язаних з медичними витратами.

Для наочності давайте розглянемо найбільш відомі медичні апарати і їх вартість.

1. МРТ. Вартість магнітно-резонансного томографа варіюється від 500 000 грн. до 40 000 000 грн. Вартість проведення МРТ однієї області тіла  в Україні від 1000 до 5000 грн. В Ізраїлі від 500 дол до 3000 дол.США.

2. АШВЛ. Вартість апарату штучної вентиляції легенів варіюється від 300 000 грн. до 3 000 000 грн.

3. Апарат Гастрофіброскопії. Від 100 000 грн. до 1 000 000 грн. Процедура Відеогастроскоп стартує від 1000 грн. в Україні.

4. УЗД. Вартість апарату стартує від 150 000 грн. до 2 000 000 грн.

5. Операційні мікроскопи. Вартість від 80 000 грн. до 1 000 000 грн.

6. Наркозно-дихальні апарати від 300 000 грн ...

Це неповна частина медичного обладнання, яке повинно знаходитися в кожній більш-менш нормальній медичній клініці. І це не рахуючи медикаментозного забезпечення, забезпечення витратними матеріалами та ін.

Для того, щоб забезпечити клініки всим цим обладнанням потрібні великі інвестиції. А це можливо тільки за допомогою приватного бізнесу. Тому приватна медицина на сьогодні - це єдиний шлях інноваційного розвитку медичної галузі та як наслідок єдиний шлях покращення здоров'я людини.

За фактом, медичні витрати - це досить дорого. Консультація лікаря, медикаментозне забезпечення, діагностика, стаціонар. Якщо виникає необхідність в серйозному лікуванням - це тягне чималі гроші. Тому краще всього зайнятися превентивною медициною, парамедициною або страхуванням, що безумовно є головним методом фінансового захисту здоров'я від всіляких захворювань. Ось чому вигоди медичного страхування очевидні.

Переваги медичного страхування в бізнес моделі. Страхова медицина - це стійка бізнес модель взаємодії медичних клінік, страхових компаній і пацієнтів, де медичні установи і страхові компанії отримують стабільні доходи навіть в разі поліпшення показників захворюваності, а клієнти - доступне оплачене лікуванні в разі непередбачених обставин. Завдяки страховій медицині пацієнти із середнім достатком здатні забезпечити себе й своїх близьких повним і якісним медичним обслуговуванням.

Вартість медичного страхування в Україні

В Україні є всі можливі варіанти медичного страхування. Але в цілому, їх можна узагальнити. Ціна медичного страхування в Україні варіюється між 2% і 20% від медичного страхового покриття. Це означає що при настанні страхового випадку тобто настання певного захворювання, умовному пацієнту вже не потрібно буде платити за медичне обслуговування (він заплатив всього 2% -20% заздалегідь). Це спрощує як процес планування, бюджетування так і покращує прогнозну функцію як пацієнта так і страхової компанії. Для страхування своїх ризиків страхові компанії обмежують медичні витрати. Так наприклад, максимальне медичне покриття на сьогодні не перевищує 300 000 грн. за класичним добровільним медичним страхуванням в Україні. Цих витрат достатньо для лікування захворювань легкої та середньої тяжкості, лабораторних досліджень, медикаментозного забезпечення. Але якщо пацієнт стикається з більш серйозними захворюваннями, коли необхідно хірургічне втручання - цього вже недостатньо. Далі ми розглянемо кращі в Україні варіанти медичного страхування, такі як в США і Європі.

Загальна ситуація в країні, рівень життя українців і велика збитковість страхових компаній з медицини - не дозволяють запустити страхові програми як в західній Європі, Ізраїлі чи США, щоб покриття досягало 1 000 000 Євро і більше. Але незважаючи на це вже зараз в Україні з'явилося унікальне альтернативне ризикове страхування «Медицина без кордонів». Дана програма вже працює більш ніж в 5 (п'яти) страхових компаніях України. Програма покликана допомогти пацієнтам, у разі настання таких критичних захворювань як, наприклад, онкологія. Для більшості громадян України річне лікування в розмірі 50 000 євро стає просто непідйомною ношею, а програма Медицина без кордонів дозволяє застрахуватися від критичних захворювань на 1 000 000 ЄВРО. Але найприємніша новина - це ціна. Ціна медичного страхування "Медицина без кордонів" на сьогодні - це просто подарунок! В середньому послуга на один рік з покриттям 1 000 000 ЄВРО від критичних захворювань обійдеться в 150-200 ЄВРО. Замовити медичне страхування онлайн - просто за допомогою Ринокстраховка, в розділі "Медицина без кордонів".

Майбутнє медичного страхування

Варіанти медичного страхування поліпшуються. Технології не стоять на місці. І медицина є однією з найбільш затребуваних галузей розвитку технологій. Уже зараз вам доступні онлайн консультації медичних фахівців. Щоб оформити поліс медичного страхування вам вже не потрібно нікуди їхати - все доступно онлайн прямо на нашому сервісі. Ціна медичного страхування від провідних страхових компаній в одному місці в режимі онлайн. Це страхування нового покоління - страхові агрегатори. Медична телематика і інтернет речей також поступово входять в наше життя. Крокомір, пульсометр, персональний термометр, глюкометр та ін. Електронні датчики вже зараз можуть дистанційно передавати миттєво інформацію вашому доктору. А такі дослідження на постійній основі допоможуть виявити захворювання до його загострення що безумовно зробить наше життя більш якісним і довгим. Переваги медичного страхування - це відносно малі постійні витрати. Зробивши фокус на превентивні заходи збереження здоров'я і безумовно на страхування - ви перейдете на більш якісний рівень життя, де успіх, розвиток і здоров'я можна і потрібно прогнозувати.

Замовити медичне страхування онлайн

За допомогою передового українського онлайн сервісу страхування Ринокстраховка ви вже зараз можете замовити медичне страхування онлайн не виходячи з дому. Для цього вам достатньо скористатися розділами "Медицина" або "Медицина без кордонів". Порівнявши різні варіанти медичного страхування в одному місці ви зможете підібрати найбільш оптимальне страхове рішення. А ми бажаємо вам завжди бути здоровими та успішними!

ПОДІЛИТИСЯ: