Як порівняти ОСАЦВ в різних компаніях

Pavlo
Pavlo N 05.05.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Як порівняти ОСАЦВ в різних компаніях

ОСАЦВ – обов'язкове страхування автоцивільної відповідальності для власників транспортних засобів. Поліс покриває витрати, завдані власником транспортного засобу здоров'ю та майну третіх осіб в разі ДТП. Кожен автовласник зобов'язаний оформити страховку ОСАЦВ. При управлінні транспортним засобом без чинного страхового поліса передбачений штраф у розмірі від 425 до 850 грн. 

Оформити страховку ОСАЦВ в Україні пропонують численні страхові компанії. Вибрати ОСАЦВ на перший погляд дуже легко: достатньо звернутися в компанію з високим рейтингом фінансової надійності. Але на практиці автовласників часто цікавить не тільки популярність страхувальника. Важливу роль відіграє вартість страхування, а також відгуки інших автовласників, на підставі яких можна вибрати краще ОСАЦВ. 

Image Description

Як вибрати ОСАЦВ 

На ринку страхування України присутня велика конкуренція між страховими компаніями. Тому слід вивчити всі плюси і мінуси кожного страхувальника. Розглядаючи варіанти ОСАЦВ від різних страхових компаній, враховуйте кілька важливих параметрів перш ніж приймати остаточне рішення: 

  • Тариф. Вартість ОСАЦВ у різних страхувальників відрізняється в межах законодавчо допустимих мінімальних і максимальних значень. Наприклад, багато страхувальників істотно підвищують ціну, якщо клієнт має невеликий водійський стаж, хоча деякі компанії не звертають уваги на цей параметр. 
  • Експертний рейтинг надійності складається незалежними професійними агентствами, які аналізують безліч важливих параметрів. На основі проведеного аналізу кожна страхова компанія отримує оцінку. Чим вищий рейтинг, тим більше ймовірності, що страхувальник оперативно відшкодує збитки при настанні страхового випадку без зайвих бюрократичних процедур. 
  • Клієнтський рейтинг. Відгуки клієнтів відіграють важливу роль. Але рейтинг, отриманий на підставі думок автовласників, часто відрізняється від оцінок експертів. Це пов'язано з тим, що на невеликі компанії надходить менше негативних відгуків, тому вони потрапляють в топ. 
  • Відсоток виплат. Коефіцієнт виплат – показник, що зображає наскільки часто компанія відшкодовує збитки. 
  • Наявність офісів. Бажано, щоб у вашому місті було офіційне представництво страхової компанії. Це дозволить звернутися до страхувальника безпосередньо при виникненні проблем.

Як порівняти ОСАЦВ в різних компаніях 

Щоб порівняти ОСАЦВ в різних компаніях, слід скористатися онлайн калькулятором. За допомогою калькулятора можна заздалегідь розрахувати ціну полісів у кожної компанії, щоб підібрати оптимальний варіант. 

Базова ціна ОСАЦВ визначається державою на законодавчому рівні. Тому поліс не може бути занадто дешевим або дорогим. Але страхувальники застосовують базову ставку в межах мінімального і максимального значень по-різному, використовуючи коригувальні коефіцієнти і пропонуючи додаткові послуги. 

Щоб порівняти ОСАЦВ в різних компаніях, необхідно заповнити поля калькулятора, вказавши тип і рік випуску ТЗ, місто прописки власника, наявність пільг, безаварійний стаж водіння. Після введення інформації здійснюється розрахунок, на підставі якого можна отримати і порівняти пропозиції страхових організацій. 

Перш ніж вибрати ОСАЦВ, важливо звернути увагу не тільки на цінову політику страхувальників. Багато компаній пропонують додаткові опції, різні терміни оформлення поліса, мають власні пункти техогляду. Всі ці нюанси слід врахувати, щоб купити краще ОСАЦВ. 

Де оформити страховку ОСАЦВ на найвигідніших умовах 

Якщо вам необхідно оформити автоцивілку, розглянути варіанти ОСАЦВ від різних компаній в інтернеті – правильне рішення, яке допоможе заощадити багато вільного часу. Замість того, щоб особисто відвідувати кожну страхову компанію для уточнення умов, розрахунок автострахування можна зробити за допомогою калькулятора, швидко отримавши необхідну інформацію. 

Порівнявши ОСАЦВ в різних компаніях, ви можете вибрати оптимальний варіант серед списку перевірених страхувальників з високим рейтингом і оформити страховий поліс онлайн. При оформленні обов'язково враховуються коефіцієнти безаварійного водіння, наявність пільг, тому можна не хвилюватися щодо переплат. 

Оплата поліса здійснюється зручним способом через захищені канали. Страховий поліс після оплати приходить на вказану адресу електронної пошти клієнта. Перевірити справжність оформленої страховки можна за її номером на сайті Моторно-транспортного бюро України, в базі якого вона з'явиться відразу після оформлення.

ПОДІЛИТИСЯ: