Як змінити страхову компанію з автоцивілки

Pavlo
Pavlo N 10.12.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Немає нічого неможливого. Навіть якщо ви не задоволені якістю або ціною своєї страхової компанії з обов'язкової автоцивілки - ви завжди можете її замінити. Для цього ми пропонуємо ознайомиться з основними рекомендаціями по зміні страхового партнера. Причини зміни страхової компанії можуть бути різними: можливо ви захотіли знайти більш вигідне й дешеве ОСАГО, або навпаки, автоцивілка ціна для вас не важлива, а головне висока якість обслуговування. Порівнюючи автострахування онлайн, ви можете знайти більш вигідну угоду, а це допоможе заощадити більше не втрачаючи в якості. Порівняти поліси ОСАГО важливо для себе. Вигідна страховка на авто - це не тільки вигідна ціна. Страховка осаго на авто - це вигідна ціна за високою якістю.

Хоча це звучить просто, але зміна страхової компанії має бути усвідомленим рішенням. Ось чому ми зібрали кілька порад, які допоможуть вам прийняти правильне рішення при зміні страховика з автоцивілки. Адже автоцивілка - це і ціна і якість і швидкість обслуговування.

Image Description

Навіщо міняти?

Багато хто хоче змінити страховика, не замислюючись про справжню причину. Це може бути погане обслуговування клієнтів, інтерфейс веб-сайту, через який він вам не сподобався, відсутність нульової франшизи, низький рейтинг МТСБУ, або інші додаткові, але важливі для вас, опції. А можливо ваша страховка на авто - це низька ціна. Що б це не було, повинна бути усвідомлена й вагома причина.

Вибір нового страхового партнера

Важливе, але не просте завдання. Однак за допомогою інтернету ви можете в одну мить знайти різні варіанти страхових продуктів. В онлайні доступні різні сайти порівняння, де ви можете отримати розцінки на страхування від різних страхових компаній. Однак переконайтеся, що ви шукаєте варіанти страхування реального страхового покриття. Це або сайти страхових компаній або єдині платформи порівняння страхових компаній в одному місці, наприклад, такі як РИНОКСТРАХОВКА. Такі сервіси порівнюють для вас варіанти страхування в залежності від ціни, рейтингу, франшизи та інших опцій, в залежності від ваших уподобань. Це найпростіший і безпроблемний спосіб, при якому вам не потрібно відвідувати страхову компанію оффлайн.

Врегулювання страхових подій

Потрібно шукати страховика з високим рівнем врегулювання страхових подій. Якщо страховик не виконує свої зобов'язання вчасно і в повному обсязі, то навіщо платити страхові внески в цю компанію? Для того, щоб переконатися у високій якості врегулювання страхової компанії, ознайомтеся з абсолютними фінансовими показниками виплат цієї компанії за останній час, а також скористайтеся рейтингом-світлофором від МТСБУ "якість врегулювання збитків" за останні 1-3 роки. Якщо компанія за всіма показниками врегулювання й виплат має високий рейтинг, це означає, що цій страховій компанії можна довірити страхування на майбутній рік. Але навіть якщо у компанії низька ціна, не рекомендуємо співпрацювати з нею, якщо у компанії також і низька якість врегулювання страхових подій.

Ціна - має значення

Обов'язковий поліс ОСАГО, як і будь-який інший договір страхування, передбачає своєчасну оплату страхового внеску. Страхувальнику необхідно вчасно продовжувати й оплачувати страхові поліси, у запобігання припинення страхового покриття. Однак бувають непередбачувані ситуації, такі як втрата роботи або тимчасова непрацездатність, коли клієнт економить кожну гривню, щоб вчасно платити за обов'язковими платежами, і в такому випадку ціна автоцивілки здається завищеною або занадто високою. У такому випадку варто розглянути варіанти ОСАГО інших страхових компаній для перевірки й альтернативи. Якщо ваша страхова компанія не зможе зробити дешевше, вибирайте іншу страхову компанію при такому ж рівні обслуговування з врегулювання страхових випадків. Тому що автоцивілка - це перш за все вигідна ціна. Ціна автоцивілки - найважливіший індикатор порівняння.

Обирайте страхову з додатковими опціями

Коли ви шукаєте нового страховика, вам слід проаналізувати додаткові переваги, запропоновані конкретною страховою компанією. Це може бути страхування без франшизи, або безкоштовна цілодобова лінія підтримки клієнтів, або технічна допомога в дорозі, або пряме врегулювання, або збільшений ліміт відповідальності перед 3-ми особами. Навіть якщо з цими додатковими опціями страховка вийде трохи дорожче, з точки зору якості й обслуговування протягом усього періоду страхування - це все одно краще оптимальне рішення. Іноді страховики надають опції навіть безкоштовно (наприклад пакет "2 в 1").

Тримайте свою страхову компанію в курсі

Коли ваші пошуки йдуть повним ходом, не забувайте тримати існуючого страховика в курсі кожного рішення, яке ви приймаєте щодо зміни полісу автоцивілки в іншій компанії. Будьте чесні і об'єктивні: можливо ваша страхова компанія піде вам назустріч, щоб застосувати додаткову знижку за лояльність. А якщо навіть ваша компанія не застосує додаткову знижку, ви без докорів сумління зможете поміняти вашого страхового партнера.

Поради щодо анулювання, переоформлення та відновлення полісів

  1. Якщо вам потрібно анулювати (розірвати поліс ОСАГО) на протязі дії поліса з вашої ініціативи, то будьте готові до утримання 20% (норматив на ведення справи по ОСАГО за Законом) від залишкової суми. Тому анулюйте поліси тільки в разі виняткової важливості. Але якщо до кінця терміну дії полісу не більше 90 днів, ці 20% перетворюються в 5% - що є вже не значною втратою.
  1. Якщо вам потрібно анулювати поліс, в зв'язку з продажем авто, в вашій страховій компанії, ви можете це зробити без втрати 20%, якщо ви купите новий поліс в цій же компанії (деякі страхові компанії застосовують таку систему лояльності для підтримки своїх клієнтів).
  1. Перед тим як анулювати старий поліс, переконайтеся щоб ваш новий поліс вже вступив в дію. Навіть якщо ваш страховик не закликає вас до цього. Це кращий спосіб уникнути непередбачених ситуацій на дорозі, в період коли старий поліс вже розірвано а новий ще не діє. В цей час відповідальність перед третіми особами лягає повністю на вас.
  1. Не вірте в слова. Переконайтеся що обіцяні новим страховиком умови вказані в полісі страхування (ціна, франшиза та ін.). Буде дуже неприємною несподіванкою дізнатися, що все насправді не так як говорив вам ваш новий консультант за телефоном. Перевірка осаго - важлива дія перед оплатою. Так ви будете впевнені у високій якості обслуговування протягом періоду страхування. Перевірка ОСАГО здійснюється за даними з техпаспорта і вашого паспорта та ідентифікаційного коду.
  1. Якщо вам потрібно змінити дані в полісі (змінилася адреса, номер авто або номер паспорту) - немає необхідності анулювати поліс. Досить його переоформити. Якщо ваша страхова компанія цінує вас, обов'язково проконсультує як це зробити без доплат.
  1. Поліси автоцивілки вступають в дію мінімум з 00:00 наступного дня після дня оплати. А діють до 24:00. Це означає що дата закінчення в полісі буде вказана "мінус один день" через рік. Будьте уважні при поновленні полісу автоцивілки, щоб не вийшло дії двох полісів в один день або відсутності страхового покриття взагалі.

На закінчення

Страхова компанія з автоцивілки не має права змушувати страхуватися в одній і тій же компанії. Це ваш вибір - з ким співпрацювати. Ви можете анулювати поліс ОСАГО або змінити страхову компанію коли захочете. Перевірка полісу ОСАГО самостійно - також в ваших силах. Порівнюйте компанії за ціною і якістю. Але щоб це було правильним рішенням, прийміть до відома інформацію з цієї статті.

Бажаємо вам обирати тільки кращі страхові компанії за мінімальною ціною. А порівняти поліси ОСАГО ви можете на страховому сервісі Ринокстраховка в режимі онлайн.

Нет ничего невозможного. Даже если вы не удовлетворены качеством или ценой своей страховой компании по обязательной автостраховке - вы всегда можете ее заменить.  Для этого мы предлагаем ознакомится с основными рекомендациями по смене страхового партнера. Причины смены страховой компании могут быть разными: возможно вы захотели найти более выгодное и дешевое ОСАГО, или наоборот, автоцивилка цена для вас не важна, а главное высокое качество обслуживания. Сравнивая автострахование онлайн, вы можете найти более выгодную сделку, а это поможет сэкономить больше не теряя в качестве. Сравнить полисы ОСАГО важно для себя. Выгодная страховка на авто - это не только выгодная цена. Страховка осаго на авто - это выгодная цена при высоким качестве. 

Хотя это звучит просто, но смена страховой компании должно быть осознанным решением. Вот почему мы собрали несколько советов, которые помогут вам принять правильное решение при смене страховщика по автоцивилке. Ведь автоцивилка - это и цена и качество и скорость обслуживания. 

ПОДІЛИТИСЯ: