Як замовити поліс страхування авто каско

Umesh
Umesh K 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Як замовити поліс страхування авто каско

Інтенсивність руху в сучасному світі просто зашкалює. Наші графіки, справи, плани сприймають швидке переміщення з точки А в точку Б як само собою зрозумілу процедуру, на яку навіть не потрібно звертати увагу. Важко навіть уявити скільки взаємозалежностей виникає в нашому житті, про які ми навіть і не підозрювали. Ми знецінюємо ці, на перший погляд незначні залежності, але від них, в першу чергу, залежать наші досягнення. Звичайно ж мова йде про автомобільний транспорт і про те наскільки швидке і якісне пересування для нас є важливим. Часом ми навіть недооцінюємо унікальну можливість переміщення настільки, що при настанні непередбачених обставин пов'язаних з порушеннями правил дорожнього руху або ДТП, не надаємо належного значення цінності під назвою автомобіль. Але ж при настанні навіть незначного ДТП, у нас повністю руйнуються плани на день, зводячи нанівець виконання денних, а то і місячних або навіть річних цілей. У зв'язку з цим ми хочемо звернути увагу на перевагу швидкого переміщення, і звернути увагу на ту важливу роль яку відіграє транспорт, в цілому, і автомобіль, зокрема, в нашому житті. Мабуть це не тільки засіб пересування, а просто необхідний засіб пересування для досягнення повсякденних завдань. А враховуючи ще й те, що ціна цього засобу - недешева, напрошується висновок, що його потрібно оберігати, і як мінімум захистити фінансово на випадок якщо з ним (автомобілем) щось трапиться. А кращого засобу фінансового захисту від непередбачених обставин, окрім як страхування, поки не придумали. Сьогодні мова піде про страхування авто КАСКО - це повне (або часткове) страхування автомобілю від будь-яких ризиків. Вигоди авто каско далі.

Image Description

КАСКО - це неофіційна назва добровільного страхування автомобільного транспорту. На відміну від обов'язкового, теж автомобільного страхування ОСАГО, КАСКО - це добровільне страхування, хоча в ряді випадків воно є обов'язковим. Наприклад, якщо автомобіль є заставою автокредиту (або іншого кредиту), то як і будь-яке інше заставне майно воно повинно бути застраховане. Також, на відміну від ОСАГО, КАСКО - це дійсно страхування автомобіля. Тому що багато хто помилково під ОСАГО теж розуміють страхування автомобіля, хоча це не так. ОСАГО - це страхування відповідальності водія, хоча дуже часто під "страхуванням автомобіля" люди помилково представляють саме ОСАГО. Можливо тому що ОСАГО більш популярний страховий продукт. Тому справжнє страхування автомобіля - це КАСКО.

Від яких же несприятливих обставин можна застрахувати свій автомобіль? В першу чергу це звичайно ж ДТП. Статистика ДТП просто вражає. Кожен день в Україні відбувається понад 500 ДТП, більше 10 ДТП щодня з летальним результатом. Все це говорить про те, що автомобіль і транспортна система - це ризики підвищеної небезпеки. І, на жаль, дуже часто ДТП відбувається не з вини учасника ДТП. У зв'язку з цим актуальність страхування автомобілю від ДТП стає явним фінансовим інструментом насамперед фінансового захисту.

ПДТО - протиправні дії третіх осіб. Це другий важливий ризик, який може засмутити автолюбителів. Від неадекватної поведінки оточуючих ніхто не застрахований. Але принаймні фінансово від цього можна застрахувати свій автомобіль.

Незаконне заволодіння (або викрадення). Кожен день в Україні викрадають більше 10 автомобілів. І з кожним роком ця жалюгідна статистика зростає, в тому числі із-за постійного збільшення автомобілів на дорогах України. Більшість нічних авто стоянок працюють без договору, що зводить нанівець будь-яку відповідальність за викрадення автомобіля зі стоянки або парковки. Тому безпека автомобіля в ваших руках.

Стихійні лиха. Це і повені, бурі, урагани, смерчі, шторм, злива, град, обвал, лавини, зсуви, вихід ґрунтових вод, паводок, удар блискавки, падіння дерев і ін.

Пожежа, вибух, самозаймання, підпал - вогневі ризики, від яких також можна застрахувати автомобіль по КАСКО.

Страхування автомобіля від цих п'яти важливих ризиків прийнято називати страхуванням по повному КАСКО. Дуже важливо не переплутати просто КАСКО від повного КАСКО. Вигоди авто каско по повному КАСКО очевидні. Тому що на цьому прийнято спекулювати. Наприклад, не можна порівнювати умови КАСКО двох компаній, якщо в одному КАСКО тільки один ризик, а в іншому всі 5 ризиків. Це неправильно. Тому, відтепер, ви знаєте, що повне КАСКО у всіх компаніях - це набір як мінімум з п'яти ризиків.

Крім страхових ризиків існують й інші важливі параметри, які дуже важливі для страхування КАСКО. Як замовити КАСКО, якщо не розумієш що й до чого? Де замовити КАСКО, якщо не спеціаліст в страхових поняттях? Давайте розбиратися в важливих параметрах КАСКО.

1. Облік амортизаційного зносу. Коли автомобіль новий з автосалону, його деталі також нові, тому в разі заміни цих деталей в перший рік страхування їх замінять також на нові, в разі настання страхової події. Але зовсім інша справа якщо автомобілю більше одного року. За замовчуванням, ваш автомобіль можуть застрахувати з урахуванням амортизаційного зносу, а це загрожує "недоплатою" по страховому відшкодуванню. Так, якщо автомобілю один рік - амортизація може скласти від 10% до 16%. Два роки - 20-26% і т.д. Страхові компанії можуть замовчувати про цей облік, тому перед страхуванням обов'язково поцікавтеся: ваш автомобіль застрахований "з" або "без" обліку амортизаційного зносу (потрібно "без").

2. Франшиза. Франшиза - це сума грошових коштів яку компанія не заплатить в будь-якому випадку. Як правило зі страхування КАСКО франшиза визначається у відсотках від страхової суми (вартості автомобіля). Наприклад: без франшизи (франшиза нуль), 0,5%, 1% і т.д. Як правило франшиза визначається по кожному ризику. Переконайтеся що якщо нуль, то ця франшиза дорівнює нулю за всіма ризиками: і по ДТП і по викраденню.

3. СТО. Переконайтеся заздалегідь на яких СТО за умовами договору можна обслуговуватися. Одна справа якщо це гарантійні СТО, але зовсім інша справа якщо це не гарантійне СТО за рекомендацією страхової компанії.

4. Допущені особи. У кожному договорі страхування КАСКО є умови щодо допуску осіб. Це означає що страхове покриття буде поширюватися тільки на тих осіб, які вказані в договорі. Це можуть бути всі особи на законних підставах, а можуть бути тільки особи зі стажем від 2-х років, або особи віком від 30 років.

5. Страхове покриття за місцем і часом. Переконайтеся щоб страхове покриття поширювалося на всі 24 години на добу, в будь-якому місці стоянки, на всій території України.

6. Виключення та обмеження страхового покриття. У кожному договорі страхування КАСКО існує пункт про винятки щодо виплати. Це можуть бути грубі порушення правил дорожнього руху, гідроудар, коротке замикання і т.д. Переконайтеся в тому, щоб вас влаштовували ці винятки.

7. Виплати без довідок з компетентних органів. У вигляді лояльності й спрощення процедури врегулювання страхових подій, деякі компанії додають в договір деякі випадки, при яких буде спрощена процедура врегулювання. Це можуть бути незначні пошкодження наприклад до 50000 грн. або до 5% або пошкодження пов'язані зі склом. Наявність цих пунктів значно покращує договір страхування КАСКО.

ПОДІЛИТИСЯ: