Що потрібно знати про страхування орендованного майна

Pavlo
Pavlo N 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Що потрібно знати про страхування орендованого майна

Бізнесменами не народжуються, бізнесменами стають. Освіта, постійне навчання, вдосконалення, робота з ризиками. Методом проб і помилок відбувається становлення підприємця. Проте, підприємництво - це ризикова діяльність. Ніхто не застрахований від невдачі. Але є виправдана і невиправдана невдача. Або іншими словами виправданий і невиправданий ризик. Взяти в оренду аварійне приміщення терміном на 5 років - це невиправданий ризик. Або орендувати приміщення без документів. Або взяти в довгострокову оренду дерев'яне приміщення без страховки. Ось чому існує законодавча обов'язкова норма страхування орендованого приміщення, особливо якщо оренда береться у держави.

Image Description

Обов'язковість страхування орендованого приміщення

Обов'язкове страхування орендованого приміщення закріплена законодавчо згідно статей 10 і 24 Закону України "Про оренду державного та комунального майна". Стаття 10 говорить, що істотною умовою договору оренди є страхування орендарем взятого ним майна на користь орендодавця. У статті 24 зазначено що орендар відповідальний за ризик випадкового пошкодження об'єкта оренди. Тому і виникає необхідність перекласти цю відповідальність на страхову компанію, шляхом укладення договору страхування орендованого майна.

Але незважаючи на те, що страхування орендованого майна є обов'язковою мірою, існують вагомі переваги страхування орендованого майна. По-перше, одним підприємницьким ризиком стає менше. Поліси страхування орендованого майна онлайн або офлайн здійснюють передачу відповідальності за ризики пов'язані з майном на страхову компанію. По-друге, з орендодавця знімається левова частка відповідальності за майно під час передачі його в оренду. Тепер орендодавцю не потрібно турбуватися за збереження приміщення, оскільки за це буде нести відповідальність страхова компанія. По-третє, обмеження і виключення страхування стимулюють клієнтів-орендарів все одно дбайливо ставиться до об'єкта оренди. По-четверте, завдяки цьому тристороннього договору виникає довгострокова і стратегічна зацікавленість працювати на долгосрок. Ну і нарешті, найголовніше, поліси страхування орендованого майна онлайн або офлайн - це перш за все страхування, яке покликане допомогти фінансово і покриває велику частину збитків в разі виникнення страхових подій. А з огляду на те що ціни на варіанти страхування орендованого майна онлайн досить низькі (від 0,06 до 0,3%), - це варто того щоб перекласти відповідальність.

Невже обов'язковість невиправдана?

Умовно обов'язкові варіанти страхування орендованого майна онлайн повністю вигідні і виправдовують свою вартість щоб убезпечити свій бізнес хоча б в розрізі нерухомості. Якщо порівняти поліси страхування орендованого майна онлайн і вибрати середньостатистичне рішення, то це буде не більше 0,12% від вартості об'єкта оренди. Це навіть не похибка. І що говорити про середній відсоток браку (від 0,2 до 1%) який також оцінюється значно дорожче. І тепер ми розуміємо що страхування повністю відповідає бізнес моделі будь-якого підприємства, з огляду на те, що ми можемо застрахувати не тільки нерухоме майно, а й рухоме майно і навіть товари на складі. Схеми страхування орендованого майна онлайн і офлайн включають в себе страхування як самих стін так і рухомої власності всередині чужих стін. Це означає що саму нерухомість можна страхувати на користь власника нерухомості (орендодавця) а все внутрішнє майно як майна орендаря - на користь самого орендаря. Таким чином схеми страхування орендованого майна онлайн і офлайн виходять далеко за рамки обов'язкової папірці і є корисним доповненням планування і організації бізнес процесів будь-якого підприємства або підприємництва.

Від чого страхують орендоване приміщення

Звичайно вибрати кращі варіанти страхування орендованого майна онлайн - це дуже добре, але навіщо і від чого воно потрібно? Головним фактором ризику для цілісності нерухомого приміщення звичайно ж є науково-технічний прогрес, електрика та газопостачання і як наслідок вогневі ризики пов'язані з пожежею й вибухом. Але цим не обмежуються взяті зобов'язання страхових компаній. Стихійні лиха в вигляді гроз, блискавок, землетрусів, зсувів і т.д. Протиправні дії третіх осіб, будь-то розбій пограбування або просто вандалізм. І звичайно ж дія води у вигляді затоплення з природних водойм або водопровідних систем. Все це в комплексі, а не від окремого ризику і формує основні переваги страхування орендованого майна. Оптом виходить дешевше, особливо якщо ви страхуєте не тільки стіни, але і внутрішнє оздоблення і рухомі предмети всередині приміщень.

Але для стимулювання орендарів існує маленька ложечка дьогтю у вигляді так званої франшизи в відносному вираженні (наприклад 1% від вартості майна) або в абсолютному вираженні (наприклад 2000 грн.). Вона трохи перекладає відповідальність на орендаря тим самим стимулює його дбайливо і превентивно відноситься до об'єкту страхування. Було не цікаво якби переваги страхування орендованого майна супроводжувалися відсутністю недоліків. До них можна віднести також виключення з правил, з якими можна ознайомитись в кожному конкретному договорі страхування орендованого майна.

Вартість страхування орендованого приміщення

Ціна на страхування оренди онлайн як правило - це відносна величина. Вона визначається у вигляді відсотка від вартості об'єкта. Ціною називають страховий платіж за страхування орендованого приміщення. Вона визначається множенням вартості об'єкта (або заявленої вартості) на страховий тариф. Страховий тариф по страхуванню орендованого приміщення - це розрахунковий показник кожної окремої страхової компанії. Але порівнювати ціни тільки за тарифом - не зовсім коректно. Ось наприклад, пожежники вимагають щоб договір покривав як мінімум вогневі ризики. А стандартний договір покриває весь пакет ризиків (вогневі, стихійні лиха, протиправні дії і т.д.). А ще є поняття франшиза. Тому важливо порівнювати ціни на страхування по всіх параметрах - щоб точно визначити найбільш підходяще страхування за ціною й якістю.

Окремо важливо зрозуміти сутність поняття "вартість об'єкту". Кожен може по різному трактувати це поняття. Хтось розуміє це як "ринкова вартість". Хтось балансова. Хтось залишкова. Тому важливо зрозуміти наслідки, недоліки та переваги використання поняття "вартість" ще до укладення договору страхування, щоб не зіткнутися з неприємними несподіванками при настанні страхових подій. Важливо розуміти, що в страхуванні майна, будь-то схеми страхування орендованого майна онлайн або страхування приватної квартири - виникає так званий коефіцієнт недострахування. А виникає він тоді, коли об'єкт "недострахований". Тому якщо навіть вам потрібно страхування орендованого майна онлайн для галочки, знайте, що об'єкт може бути неякісно застрахований або недостатньо застрахований.

Тепер давайте про ціни на страхування оренди. Страхування орендованого майна онлайн - набагато вигідніше оффлайн. Так, наприклад, за допомогою онлайн сервісу РИНОКСТРАХОВКА ви зможете вибрати найбільш вигідні та зручні схеми страхування орендованого майна онлайн від 0,07% від вартості орендованого майна. На ціну впливає в першу чергу ступінь ризику об'єкта (рік побудови, розташування, вид діяльності) і вартість приміщення (чим вище оцінка - тим нижче страховий тариф).

Наприклад, офісний об'єкт вартістю 1000000 грн., сучасного офісного приміщення, де здійснюється консалтингова діяльність, можна застрахувати за 1000 грн. на рік (всі ризики на стіни).

Страхування оренди онлайн

Ось тому ми і запустили онлайн сервіс страхування оренди онлайн. Схеми страхування орендованого приміщення стандартизовані, що дозволяє зібрати всі провідні страхові компанії в одному місці і об'єктивно порівняти умови страхування за ціною й якістю не витрачаючи на це зайвий час в режимі онлайн. 24 на 7. Не виходячи з дому. За найкращими цінами. Без бюрократії. Для пожежників. Для фонду державного майна. У смартфоні. Страхування орендованого майна онлайн вперше на Ринокстраховка. Порівнюйте всі компанії за ціною і якістю, вибирайте найбільш привабливе рішення і оплачуйте онлайн до або навіть після отримання полісу страхування на rinokstrahovka.ua.

ПОДІЛИТИСЯ: