Що потрібно знати про медичне страхування

Anup
Anup S 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Що потрібно знати про медичне страхування

Медичне страхування в Україні як альтернатива державній охороні здоров'я

Страхування від захворювань

Повний класичне медичне страхування

Медицина без кордонів

Медицина для іноземців

Медичне страхування онлайн

Мірилом якості життя в нашому мінливому суспільстві стало медичне обслуговування. Вже зараз охорона здоров'я - одна з найбільших галузей у світі. Українська модель з безкоштовним медобслуговуванням, на тлі розриву в рівні медицини розвинених країн з рештою світу, виглядала не гірше за інших. Однак самі українці вітчизняною медициною незадоволені. Нам не завжди подобається якість обслуговування, кількість послуг, що надаються, то тут, то там проскакує недбалість персоналу. Незважаючи на те, що все оплачується з зібраних податків, наші люди звикли вважати медицину безкоштовною. Тому начебто і пред'являти претензії за низький рівень послуг - нікому. Дозволити собі платне обслуговування в приватних клініках можуть лише одиниці. Питання: чи існує оптимальне рішення проблеми: як отримати якісне, і в той же час доступне для пересічного громадянина, медичне обслуговування? Відповідь - так, існує, але все одно доведеться платити.

У цій статті ми розглянемо таке поняття, як ДМС - добровільне медичне страхування, як вибрати найбільш підходящі варіанти медичного страхування і чи потрібне воно взагалі.

Image Description

Медичне страхування в Україні як альтернатива державному охороні здоров'я

Незважаючи на те, що з 2017 року в Україні розробляється реформа про обов'язкове медичне страхування (ОМС), всі рішення знаходяться в стадії розробки і, як показують опитування, не викликають великої довіри у громадян. У той же час із наданням послуг ДМС, простежується позитивна динаміка, що збільшується із кожним роком, оскільки досвід приватних зарубіжних страхових компаній, які вже пройшли весь цей шлях, впроваджуючи у себе доступне медичне страхування, доводить: з боку клієнта - обгрунтованість грошових витрат, а з боку страховиків - зацікавленість в тому, щоб клієнт був усім задоволений. Саме якість медичної допомоги є основною перевагою системи ДМС. Також, придбання поліса звільняє людину від:

  1. Виснажливого сидіння в довгих чергах.
  2. Консультацій з фахівцями, кваліфікація яких не завжди відповідає дійсності.
  3. Можливої ​​грубості і неуважного ставлення персоналу.
  4. Обстежень на обладнанні, що не відповідає високим стандартам надійності щодо ймовірності отримання неякісного лікування.
  5. Обов'язкового відвідування терапевта перед записом на прийом до фахівця.

Однак, недоліки у ДМС також існують. По-перше, за страховку все-таки доведеться заплатити. Далеко не кожен може дозволити собі зробити це. Навіть в США, придбати краще медичне страхування, що діє за принципом «все включено», можуть дозволити собі тільки дуже забезпечені громадяни. По-друге, є деякі обмеження, які зазвичай вказуються в договорі. Наприклад, невиліковно хворі люди не можуть скористатися програмами страхування. По-третє, поліс діє обмежений час (як правило, протягом року). Потім його можна пролонгувати. Проте, зваживши всі «за» й «проти», можна зробити висновок, що доступне медичне страхування - все ж варто придбати, воно вигідне для обох сторін. Які ж найбільш популярні варіанти медичного страхування в Україні?

Страхування від захворювань

Якщо ви задасте собі питання, як вибрати медичне страхування, ви усвідомите, що поліси страхування від хвороб - різні. Вам можуть запропонувати застрахуватися як від важких захворювань, з переліком більш ніж 70 діагнозів, так і від доброякісних новоутворень і критичних хвороб, що загрожують життю: інсульт, інфаркт міокарда, онкологія, гостра ниркова недостатність. Також передбачені окремі програми, що передбачають ситуації, які призводять до інвалідності або смерті.

Однак можна вибрати страхування і від одного захворювання. Наприклад, поліс страхування від COVID-19 компенсує витрати в рамках страхової суми в разі госпіталізації або смерті, пов'язаної з даними гострим вірусним захворюванням. Незважаючи на брак покриття по іншиv травмам й захворюванням, під час придбання полісу від covid-19, ви отримуєте таку необхідну для вас і ваших близьких впевненість в завтрашньому дні, а в разі настання страхового випадку - моментальні гарантовані виплати від компанії.

Повне класичне медичне страхування

Класичне медичне страхування включає в себе стаціонарну, невідкладну і поліклінічну допомогу, забезпечення хворого усіма необхідними медикаментами. Ціни на такий пакет починаються від 3000 грн на рік і залежать від багатьох факторів. Наприклад, таких, як кількість застрахованих осіб, стану здоров'я страхувальника на момент укладення договору, регіону проживання клієнта. Максимальний розмір такого страхового покриття не перевищує 150000 грн, що можна скоріше віднести до його недоліків, а ніж до переваг. Ще один істотний мінус - локація поліса охоплює тільки українські медичні установи.

Як правило, стоматологія не входить до переліку можливих послуг для страхувальника. Це пов'язано з тим, що зуби лікують всі, незалежно від стану здоров'я, а покриття таких витрат може обійтися дуже недешево. Тому стоматологічні послуги зазвичай оформляються як додаткова опція до вже існуючих програм. Незважаючи на те, що вартість поліса в цьому випадку збільшується, такий поліс набагато вигідніший, ніж відвідування приватних стоматологій.

Медицина без кордонів

Програма «Медицина без кордонів» покриває витрати на діагностику та лікування захворювань за межами України в міжнародних клініках. Купуючи таке доступне медичне страхування, ви отримуєте лікування у світових фахівців і страховку в разі:

  1. Онкологічних захворювань.
  2. Нейрохірургічних операцій різної складності.
  3. Шунтуванні.
  4. Трансплантації органів.
  5. Заміні серцевого клапану.

При цьому страхова компанія бере на себе покриття всіх витрат, пов'язаних з перельотом, проживанням, лікуванням і поверненням на Батьківщину. Компанія вирішує не тільки грошові, а й організаційні питання, а також забезпечує психологічну підтримку хворому і його близьким. Ціна такого пакету цілком доступна: від 110 євро на рік для дітей та від 270 євро на рік для дорослих. Без сумніву, що краще медичне страхування й впевненість у завтрашньому дні коштує цих грошей.

Медицина для іноземців

Всім без винятку іноземним громадянам, як для оформлення, так і для продовження тимчасової посвідки на проживання в Україні, потрібна медична страховка. Також без цього не зможуть обійтися іноземці, відвідуючи Україну по візі. Якщо в першому випадку страховка підійде будь-яка (наприклад, вартість пакета з покриттям 3000 грн стартує від 300 грн / рік), то в другому - необхідний страховий поліс з покриттям мінімум на 30000 євро. За такий річний страховий поліс іноземному громадянину доведеться віддати всього 1600 грн. Ось такий парадокс: медичне страхування в Україні є більш вигідним для іноземців, ніж для українських громадян, які живуть в рідній країні.

За умови надійності страхової компанії, в разі настання страхового випадку, одноразово і в повному обсязі відшкодовуються всі витрати, в межах обумовленої в договорі страхової суми. Страховка працює по принципу “надання медичної допомоги за потребою”.

Медичне страхування онлайн

Вигоди ДМС очевидні: така послуга значно знижує витрати на лікування і гарантує швидке отримання якісної медичної допомоги. Причому все частіше страхувальники використовують спрощений процес страхування, який скорочує витрати часу й сил, завдяки можливості придбати страховку онлайн, не виходячи за межі дому або офісу. До плюсів такого швидкого і зручного оформлення також відносяться:

  1. Можливість самостійно вибрати найбільш підходящі особисто для вас варіанти медичного страхування і попередньо розрахувати страхову суму та страховий платіж за допомогою онлайн калькулятора на сайті.
  2. Витрати часу і сил значно скорочуються.
  3. В більшості випадків є можливість замовлення полісу без необхідності зустрічей й спілкування з представниками страхових компаній в офісі. Про те, яке і як вибрати медичне страхування, вам розповість консультант на сайті.

Замовте онлайн медичну страховку на єдиному сервісі Ринокстраховка й отримайте цілодобову підтримку клієнтів ДМС лікарем-координатором страхової компанії, швидку організацію процесу лікування амбулаторно або в клініках з кращою репутацією в разі необхідності, постійний контроль на предмет якості послуг, що надаються під час захворювання та й до моменту одужання.

ПОДІЛИТИСЯ: