Чому страхування авто КАСКО таке необхідне

Umesh
Umesh K 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Чому страхування авто КАСКО таке необхідне

Ми дуже хочемо купити автомобіль якщо його у нас немає, і прагнемо швидше його продати коли він у нас є. Звичайно це жарт, але в жарті є частка правди: в сучасному світі автомобіль став загальним еквівалентом, засобом обміну і критерієм оцінки добробуту. Точно так само як і за зовнішнім виглядом, по автомобілю можна оцінити людину, його статус, цілі, амбіції. Станом автомобіля можна оцінити охайність, порядність, дисципліну. Але перш за все автомобіль - це не тільки засіб пересування, але і комфорт. Важко відмовитися від засобу пересування, коли воно є 24 години на добу 7 днів на тиждень, незалежно від графіку пересування громадського транспорту, трафіку на дорогах або тарифів таксі. Ви вільні рухатися в будь-якому напрямку, де є дорога. Звичайно автомобіль потрібно заправляти, стежити за його справністю, відповідально управляти і не наражати на небезпеку себе, оточуючих і сам автомобіль. Захистити оточуючих допоможе ваше відповідальне управління і поліс відповідальності перед третіми особами. А для автомобіля потрібна особлива страхова послуга, така як авто КАСКО. Щоб орієнтуватися в перевагах і недоліках страхування КАСКО, вміти вибрати кращі варіанти страхування КАСКО - необхідно розібратися в суті КАСКО. Переваги страхування КАСКО зрозумілі в першу чергу водіям, оскільки авто - це в першу чергу ризик підвищеної небезпеки. Вигоди авто КАСКО далі

Image Description

Що таке авто КАСКО

Авто КАСКО - це страхування транспортного засобу від пошкодження і викрадення. Авто КАСКО - це добровільне страхування, на відміну від ОСАГО (обов'язкового страхування відповідальності власників транспортних засобів). У разі, якщо автомобіль є заставою по кредиту, страховка авто КАСКО є обов'язковим до виконання. Але це не настільки важливо. Важливо інше: незалежно від того добровільне КАСКО або обов'язкове, цінність даної страхової послуги - не зменшується. Переваги страхування КАСКО у фінансовій захисті не дешевого засобу пересування. КАСКО дозволяє покрити можливі фінансові втрати, пов'язані з пошкодженням транспортного засобу при ДТП, протиправні дії третіх осіб, стихійних лихах, при пожежі, вибуху або викрадення. Особливо актуальними вигоди авто КАСКО стають при покупці нового автомобіля, коли цінність автомобіля досягає найвищої точки! Адже прикро по дорозі з автосалону додому потрапити в пригоду, навіть незначну ... Як подейкують старожили-водії: "це закон підлості". Не будемо налаштовувати себе на поганий лад, але підстрахуватися не завадить: страхування авто КАСКО - це ознака хорошого тону і повний фінансовий захист автомобіля від будь-яких ризиків.

На яку вартість застраховані по авто КАСКО

Дороге чи ні авто КАСКО? Чи висока ціна страхування КАСКО? Це все відносно. Оскільки авто КАСКО - це добровільне страхування, то теоретично можна застрахувати авто на будь-яку відповідну вартість. Але практично бажано страхувати на реальну ринкову вартість. Або реальну вартість в договорі купівлі-продажу. Особливо хитрі клієнти захочуть застрахувати свій авто за завищеною вартістю - але в цьому немає ніякого сенсу. Оскільки при настанні страхової події страхова компанія буде виплачувати згідно унікальних пошкоджень за конкретною подією, а в разі викрадення - виплатять не більш реальної вартості автомобіля на момент страхування. А все тому що в майнових видах страхування, яким і є автотранспортне страхування, немає коефіцієнта "перестрахування". Є коефіцієнт недострахування, а перестрахування - немає. Що таке коефіцієнт "перестрахування"? Це коли транспортний засіб застрахований на більшу суму, ніж є насправді. Наприклад, якщо реальна вартість автомобіля 500 000 грн., а його застрахували на 1 000 000 грн., коефіцієнт перестрахування дорівнює "2" (тобто 500 000 * 2 = 1 000 000). Якщо станеться викрадення - виплатять в межах 500 000 грн. Це означає що при страхуванні клієнт заплатив в два рази більше зайвих грошей, які взагалі ніяк не поліпшують страховку.

Зовсім інша справа - коефіцієнт недострахування. Саме цей коефіцієнт враховується страховими компаніями при настанні страхових подій. Це означає, що не варто страхувати автомобіль по повному КАСКО на 200 000 грн. якщо його реальна вартість 500 000 грн. Це загрожує неякісним врегулюванням, і як ми вже розуміємо - зовсім не з вини страхової компанії. Що ж виплатить компанія в такому випадку? Виплатить суму відшкодування скориговану на коефіцієнт недострахування. Тобто, якщо реальний збиток 50 000 грн., то реально вийде тільки 20 000 грн. ((200 000/500 000 грн.) * 50 000). Тому перед укладенням договору обов'язково поцікавтеся: чи не буде застосовуватися коефіцієнт недострахування при настанні страхової події. В іншому випадку у вас будуть всі варіанти страхування КАСКО з різними покриттями і відповідно різною вартістю страхування. Але як ви вже розумієте - це некоректне порівняння.

Тому, щоб все було добре з покриттям, страхувати транспортний засіб потрібно на повну реальну ринкову вартість. Як визначити ринкову вартість? Для цього можна звернутися до ліцензованого експерта оцінювача або просто самостійно знайти на сайтах авто-продажу 3 (три) автомобіля, аналогічних вашому. Так можна перевірити страхову компанію і заодно запропонувати страховику свій варіант покриття, якщо він вам більше подобається. Саме тоді, коли клієнт сам зацікавлений у страхуванні - визначаються вигоди авто КАСКО.

Як визначається платіж зі страхування авто КАСКО

Отже ми знаємо що таке страхове покриття. Це вартість автомобіля. Що ж таке ціна страхування КАСКО? Як же визначити тепер страховий платіж, який нам потрібно оплатити в страхову компанію, для того щоб застрахувати автомобіль? Для цього нам потрібно дізнатися остаточний, індивідуальний страховий тариф. Цей розрахунковий, індивідуальний страховий тариф - різний в кожній окремій страховій компанії. Це пов'язано з тим, що кожна страхова компанія має свою власну тарифну політику, ситуацію на ринку, ситуацію зі збитками і іншими чинниками що впливають на ціну авто КАСКО. Завдяки методу агрегування, який використовує наш страховий сервіс, ви можете запитати умови страхування в кожній окремій страховій компанії - одним розрахунком (наприклад на нашому сайті). У тому числі переваги страхування КАСКО визначаються за цими параметрами. Для цього вам необхідно знати наступні параметри:

1. Марка автомобіля. Страхові компанії ранжируют ступінь ризику по маркам в залежності від кількості та "якості" страхових подій саме цієї марки.

2. Модель автомобіля. Існують особливі моделі, які показують велику "результативність" збитків.

3. Рік випуску авто. Чим новіший автомобіль - тим нижче страховий тариф, тому що у нового автомобіля деталі нові, які вже враховані у вартості автомобіля, на яку і застрахували автомобіль.

4. Стаж керування допущених осіб. Чим більший стаж керування - тим дешевше страховка, оскільки у досвідчених водіїв менше аварій.

5. Вік допущених осіб. Чим старше водії - тим вони більш розсудливі, і менш ризикові, принаймні так вважають страхові компанії.

6. СТО. На яких станціях технічного обслуговування хочете обслуговуватися? Не секрет що гарантійні СТО - дорожче в обслуговуванні, тому то і страховка на них дорожча.

7. Франшиза. Ні в якому разі не купуйте франшизу кав'ярні, це вам не зробить знижки на авто КАСКО: мова йде про страхову франшизу. Чим вище франшиза за пошкодженнями тим нижче страховий тариф по авто КАСКО.

8. Винятки. Покриваються чи грубі порушення ПДР? Або гідроудар? Колеса? Від цього також залежить остаточний страховий тариф.

Ми тепер знаємо всі фактори визначення страхового тарифа за авто КАСКО. Тепер справа за малим: просто помножте страхове покриття (страхову суму) на остаточний страховий тариф. У підсумку ми отримаємо остаточний річний страховий платіж по авто КАСКО. Вам потрібно не на рік? Але так не зовсім вигідно: по-перше, багато компаній не страхують авто КАСКО на термін менше року. Але ті хто страхує застосовують не вигідні коефіцієнти терміну дії договору: наприклад, на пів-року 0,7 (тобто 70% від річної страховки) і т.д.

Нормальний, ринковий, річний страховий тариф варіюється в коридорі від 3% до 7% від вартості автомобіля.

Таким чином якщо вартість нашого автомобіля 500 000 грн а розрахунковий остаточний тариф 3,8% то річний страховий платіж буде 19 000 грн. (500000 * 3,8%). Це і є точна ціна страхування КАСКО. Остаточний страховий платіж - це річна плата за страхування вона ж ціна страхування КАСКО. Іноді під ціною в страхуванні розуміють страховий тариф (у разі якщо всім зрозуміло що остаточна вартість в гривнях залежить ще від страхової суми).

Тепер ви знаєте основні переваги страхування КАСКО. Завдяки цьому ви тепер зможете порівняти варіанти страхування КАСКО з безліччю пропозицій на страховому ринку України. Більш того, тепер ви можете замовити каско страхування онлайн.

КАСКО страхування онлайн

Замовити КАСКО страхування онлайн просто. На страховому ринку України з'явився сервіс онлайн страхування Ринокстраховка, саме тут ви зможете замовити КАСКО страхування онлайн. Оскільки з основними параметрами страхування КАСКО ви вже знайомі, вам не складе особливих труднощів розібратися з ними на єдиному страховому сервісі авто КАСКО в Україні. Порівнюйте, вибирайте, купуйте вигідне авто КАСКО на Ринокстраховка.

ПОДІЛИТИСЯ: