Страхування від нещасних випадків: що це таке і як вибрати краще

15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Страхування від нещасних випадків: що це таке і як вибрати найкраще

Людство завжди прагнуло щось відкривати, досягати, підкорювати. На зорі цивілізації, людина робила це на свій страх і ризик. Імперії руйнувалися і створювалися знову і знову - але більшість людей контролювалися страхом: не було підприємництва і новаторства, і тому не було альтернативи страху і покірності. Ще не з'явився кредит і страхування. Але вони змінили все. Ось чому з'явилися експедиції і нові розробки: гроші видавали в кредит й страхували від провалу. Так вдалося побороти страх страхуванням. Так ми навчилися фіксувати досягнення і відчувати щастя від впевненості в завтрашньому дні.

Страхування від нещасних випадків - це особисте страхування, яке допомагає застрахувати себе і своїх близьких на випадок несприятливих і непередбачених обставин пов'язаних з життям, втратою працездатності або травмою. Переваги страхування від нещасних випадків очевидні. Це фінансовий захист себе і своїх близьких від непередбаченої постійної або тимчасової втрати годувальника. Щоб зафіксувати фінансову підтримку і не залишитися ні з чим і був створений цей вид страхування. Поліс страхування від нещасних випадків - це базис для досягнення успіхів і в бізнесі і в спорті. Про це далі.

Image Description

Групи ризику

Чи були травми на виробництві або під час спортивних змагань? Скільки років застрахованій особі? На який термін страхуєтеся? Страховку буде діяти всі 24 години на добу або тільки під час змагань? Ці та інші питання дають зрозуміти з яким ризиком ми маємо справу. Або це малоактивна людина, яка не займається спортом і працює в офісі. Або ж це екстремальний спортсмен, який працює каскадером. Ціна страховки буде різна, оскільки ризик настання травми, скажімо у спортсмена, набагато вище ніж у людини, який взагалі спортом не займається.

Тепер давайте уявимо будівельника, який працює на висоті. І архіваріуса. Очевидно, що ризик настання травми у цих людей також різний. Безумовно, робота на будівництві - це високоризикована робота.

Або інша ситуація: спорт під час змагань і спорт на тренуванні. На змаганнях отримати травму вище, оскільки спортсмен викладається на всі 100% щоб проявити всі свої найкращі сторони. Але не потрібно недооцінювати навантаження під час тренувань: ймовірність настання травми там теж велика. Тому, поліс страхування від нещасних випадків з урахуванням спорту 24 на 7 - дорожче, ніж просто під час змагань.

А тепер давайте згадаємо наші дитячі садна і забиті місця. Ми ніби не відчували болю і страху. Рани гоїлися швидше, травми були не такі болючі. Так і зі страхуванням від нещасних випадків для дітей: вона дешевше ніж для літніх людей, які входять в потенційну групу ризику.

Таким чином можна умовно розділити страхування від нещасних випадків в залежності від:

  1. Професійної діяльності застрахованого
  2. Спортивної активності застрахованого і виду спорту
  3. Страхового покриття за часом й за територією
  4. Віком
  5. Застрахованими ризиками

Поліс страхування від нещасних випадків дозволяє в індивідуальному порядку убезпечити ризики своєї діяльності і тим самим застрахувати себе і своїх близьких на випадок втрати працездатності, незалежно від вашої діяльності, виду спорту і віку. Тому схема страхування від нещасного випадку полягає в точному визначенні кожної групи ризику застрахованого.

Професія застрахованого

Професійну діяльність або роботу застрахованої особи можна умовно поділити на 4 групи: робота не пов'язана з ризиком травм, робота пов'язана з невеликим ризиком травм, робота пов'язана з ризиком травм і робота пов'язана з підвищеним ризиком травм.

До першої групи можна віднести: роботу в офісах, в державних установах, пов'язана з документацією і / або офісною технікою. Друга група - це продавці, касири, та ін. Там де праця пов'язана з незначними механічними рухами. Третя група - це працівники виробництв, фабрик, видобувної промисловості. Ну і нарешті умовна четверта група - це працівники поліції, цирку, каскадери та ін. Спеціалізації підвищеного ризику.

Залежно від того, наскільки ризикова професійна спеціалізація у застрахованого, вартість страховки може відрізнятися. Чим вище група ризику за професією - тим дорожче страховка. Краще про це повідомити заздалегідь, тому що при настанні страхової події все стане явним. Професійне страхування від нещасних випадків - це додаткова фінансова підтримка застрахованого і його сім'ї в разі настання страхової події.

Спорт застрахованого

Спорт за своєю суттю також можна поділити на менш і більш ризикований. Звичайно шахи, шашки в даній темі не розглядаються (оскільки вони взагалі не мають будь-якого ризику отримання травми). Варіанти страхування від нещасних випадків в залежності від спорту можна поділити на три умовні групи.

Умовно в першу - менш ризиковану групу спорту відноситься гольф, теніс, плавання, сквош, стрільба, вітрильний спорт, танці та інші відносно менш ризикові види спорту.

Друга група - це легка атлетика, баскетбол, волейбол, фехтування, кінний спорт, гімнастика і ін. Третя група - це бейсбол, футбол, рафтинг, регбі, американський футбол, бойові види спорту, автоспорт, мотоспорт, акробатика, зимові види спорту та інші. Як бачимо, чим більше контактний спорт - тим він більш ризикований і травмонебезпечний. Але яким би спортом не займався застрахований, головний суперник - це сам застрахований, адже головна мета бути краще себе самого. Страхування від нещасних випадків - це свого роду втішна підтримка в разі невдачі. Випадки бувають різні. А спортсмени тим більше дуже часто отримують травми, оскільки їх діяльність часто на межі людських можливостей. Тому страхування в даному випадку допомагає відчути додаткову підтримку в разі плану Б, а знаючи це спортсмени викладаються на повну для досягнення результату. Таким чином страхування від нещасних випадком - виступає додатковим стимулом досягнення спортивних результатів.

Страхове покриття від нещасних випадків

Як правило, за територіальним покриттям, страховки бувають українські, міжнародні та універсальні. Українські страховки покриваються тільки на території України (для внутрішніх змагань або повсякденної роботи). Міжнародне страхування від нещасних випадків поширюються на країни в яких проходять змагання або на закордонні відрядження. Змішані поширюються і по Україні і на все світ (крім спірних територій і зон військових конфліктів).

За часом, страхування від нещасних випадків буває цілодобове (24 на 7), на час роботи, на час змагань, на час навчання. Не важко здогадатися що цілодобове страхування - це найдорожче страхування від нещасних випадків. Але такий поліс страхування від нещасних випадків більш надійний.

Вік застрахованого

За віком застрахованих страховки можна умовно поділити на 5 груп: для самих маленьких (до 3-х років) страховки дорожче ніж більш доступне страхування від нещасних випадків для дітей. Стандартні страховки (від 25 до 45) дешевше ніж для людей більш старшого віку (46-59 років). Від 60 до 70 років. І більше 70 років. Поділ по вікових групах чисто умовне: кожна страхова компанія має своє бачення щодо ризикованості того чи іншого віку. Ми надали найбільш поширений розподіл на групи за віком, для загального уявлення про страхування від нещасного випадку.

Застраховані ризики

Якщо в результаті нещасного випадку настане та чи інша подія, страхова компанія виплатить визначений у договорі відсоток від страхового покриття. Як правило у всіх компаніях ці ризики однакові: смерть в результаті нещасного випадку (як правило 100% від страхової суми), інвалідність в результаті нещасного випадку (виплата від 40% до 100% від страхової суми), тимчасова непрацездатність у результаті нещасного випадку (певний відсоток за кожен день непрацездатності) і травми в результаті нещасного випадку (певний відсоток за конкретну травму). Для більш повного страхування, рекомендуємо страхуватися від повного пакету ризиків.

Страхування від нещасних випадків онлайн

Ми вже розглянули переваги страхування від нещасних випадків. Але безумовно головна перевага сьогодні - це страхування від нещасних випадків онлайн.

Щоб заощадити свій час і гроші, рекомендуємо придбати доступне страхування від нещасних випадків онлайн не виходячи з дому. Схема страхування від нещасних випадків онлайн досить проста. Для цього ви можете скористатися унікальним страховим сервісом RinokStrahovka, де ви можете порівняти варіанти страхування від нещасних випадків в Україні, провідних страхових компаній в одному місці. Ви вже озброєні і підковані в страхуванні від нещасний випадків, тому ви зможете легко вибрати найбільш підходящі для вас варіанти страхування від нещасних випадків, якщо ви знаєте період страхування, групу ризику за професією, спортивну групу ризику, застраховані ризики, вік й необхідне страхове покриття. Страхування від нещасних випадків онлайн буде зручним сервісом тут і зараз без втрати якості. Більш того, оскільки сервіс неупереджений і об'єктивний, онлайн сервіс дозволяє придбати страхування від нещасних випадків онлайн правильно і усвідомлено. Вводимо необхідні параметри, шукаємо всі можливі варіанти страхування, порівнюємо всі варіанти, вибираємо найкращий страховий продукт, вводимо персональні дані, оплачуємо і отримуємо онлайн поліс на свою електронну скриньку. У будь-якій ситуації 24 на 7, перед відрядженням, перед змаганнями - можете на нас розраховувати. Придбати страхування від нещасних випадків онлайн краще на страховому ринку України в одному місці на RinokStrahovka.

ПОДІЛИТИСЯ: