Особливості вибору КАСКО

Pavlo
Pavlo N 05.11.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Сьогодні багато автовласників вважають за краще не обмежувати себе ОСАГО й додатково купують КАСКО - це добровільне страхування, яке дозволяє розраховувати на виплату у випадках, не передбачених за автоцивілкою. Величезна кількість страхових компаній пропонують оформити даний поліс. Як же не помилитися з вибором?

Image Description

Що потрібно враховувати при виборі КАСКО?

Плануючи оформити автострахування в Дніпрі, Києві, Одесі, Львові чи будь-якому іншому місті, варто врахувати ряд нюансів:

  • Амортизаційний знос. Коли автомобіль новий з автосалону, його деталі також нові, тому в разі їх заміни в перший рік страхування при настанні страхового випадку їх замінять на відповідні. Але зовсім інша справа, якщо автомобілю більше одного року. За замовчуванням, ваш автомобіль можуть застрахувати з урахуванням амортизаційного зносу, а це загрожує «недоплатою» за страховим відшкодуванням. Так, якщо автомобілю один рік, амортизація може скласти від 10% до 16%. Два роки - 20-26% і т.д. Страхові компанії можуть замовчувати про цей облік, тому перед страхуванням обов'язково поцікавтеся: ваш автомобіль застрахований «з» або «без» обліку амортизаційного зносу (потрібно «без»).
  • Франшиза. Франшиза - це сума грошових коштів, яку компанія не заплатить в будь-якому випадку. Як правило, зі страхування КАСКО франшиза визначається у відсотках від страхової суми (вартості автомобіля). Наприклад, без франшизи (франшиза нуль), 0,5%, 1% і т.д. Як правило, франшиза визначається за кожним ризиком. Переконайтеся, що якщо це нуль, то дана франшиза дорівнює нулю за всіма іншими ризиками.
  • СТО. Заздалегідь поцікавтеся, на яких СТО за умовами договору можна обслуговуватися. Одна справа, якщо це гарантійні СТО, але зовсім інше, якщо це негарантійні СТО за рекомендацією страхової компанії.
  • Допущені особи. У кожному договорі страхування КАСКО є умови щодо допуску осіб. Це означає, що страхове покриття буде поширюватися тільки на тих осіб, які вказані в договорі. Це можуть бути всі особи на законних підставах, а можуть бути тільки особи зі стажем від 2-х років або віком від 30 років.
  • Страхове покриття за місцем і часу доби. Переконайтеся, щоб повне КАСКО поширювалося на всі 24 години на добу в будь-якому місці стоянки й на всій території України.
  • Винятки та обмеження страхового покриття. У кожному договорі страхування КАСКО існує пункт про винятки у виплаті. Це можуть бути грубі порушення правил дорожнього руху, гідроудар, коротке замикання і т.д. Переконайтеся в тому, щоб вас влаштовували ці винятки.
  • Виплати без довідок з компетентних органів. У вигляді лояльності та спрощення процедури врегулювання страхових подій деякі компанії додають в договір деякі випадки, за якими буде спрощена процедура. Це можуть бути незначні пошкодження, наприклад, до 50000 грн. Наявність цих пунктів значно покращує договір страхування КАСКО.
  • Страхове покриття. Класичне страхування за повним КАСКО передбачає страхування автомобіля на його повну ринкову вартість. Переконайтеся, що так і є. Оскільки в іншому випадку ви можете зіткнутися з неприємними «сюрпризами» при настанні страхових подій. Якщо страхова сума (страхове покриття) буде менше, ніж реальна вартість автомобіля, то компанія не доплатить. В даному випадку буде використаний коефіцієнт недострахування і компанія виплатить не всю суму, а лише пропорцію. Якщо ж страхове покриття буде вище, ніж реальна вартість, ви просто переплачуєте, оскільки при настанні страхового випадку компанія буде перевіряти й виплачувати не більше реальної ринкової вартості.
  • Де замовити КАСКО. Обрати КАСКО рекомендується страхової компанії, яка має чинну ліцензію на здійснення добровільного страхування наземного транспорту. Зверніть увагу на стаж роботи на ринку, рейтинги, ділову репутацію, фінансові показники.
  • Ціна. У страхуванні вартість КАСКО онлайн або офлайн - це остаточний річний страховий платіж в гривнях. Мабуть, при всіх інших рівних параметрах ціна КАСКО онлайн - це найвагоміший фактор вибору оптимального страхового рішення.

Найкращі умови для оформлення КАСКО

Можна піти за довгою процедурою відвідування кожної страхової компанії, але це займе дуже багато часу з огляду на той факт, що кожен страховик любить прикрасити переваги й недоговорити про недоліки. Куди краще скористатися послугою нового покоління й замовити КАСКО онлайн. Зробити це можна на агрегаторі Rinokstrahovka, який допоможе вам легко порівняти, вибрати й купити КАСКО онлайн. Оскільки ви вже знайомі з найбільш важливими параметрами при виборі КАСКО, вам буде не складно знайти найкраще страхове рішення.

ПОДІЛИТИСЯ: