На кого оформлюється і разповсюджується страховка ОСАГО?

26.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Поліс ОСАГО - це страхування відповідальності водіїв перед 3-ми особами. Стандартний (не пільговий) поліс ОСАГО страхує відповідальність всіх можливих водіїв забезпеченого транспортного засобу. Тобто страховка ОСАГО робиться як би "на всіх" водіїв ,хто сяде за кермо автомобіля. Тобто відповідальність всіх водіїв транспортного засобу застрахована перед 3-ми особами за стандартною страховкою ОСАГО в Україні.

Але робиться поліс ОСАГО тільки на одну людину (на страхувальника). Як правило це або власник або фактичний власник або людина, яка найчастіше за кермом авто. Але це не обов'язково: можна робити страховку на будь-яку повнолітню, дієздатну людину. Але незважаючи на це, поширюється поліс на всіх можливих водіїв, які мають законне право на управління ТЗ.

Важливою перевагою електронного полісу ОСАГО над звичайним бланковим, є те що бланковий поліс - тільки в одному екземплярі: це означає що кожен раз при зміні водія потрібно не забувати передавати цей поліс новому водієві. А електронний поліс можна навіть не друкувати, а надіслати ел.поштою або вайбером або роздрукувати кожному водієві окремий поліс.

ПОДІЛИТИСЯ: