Все що потрібно знати про рідини автомобіля взимку

Pavlo
Pavlo N 17.02.2021
ПОДІЛИТИСЯ:

Все що потрібно знати про рідини автомобіля взимку

Ми нечасто замислюємося, наскільки багато технічних рідин циркулюють в наших автомобілях. З приходом холодної пори року кожна з них намагається якщо не повністю замерзнути, то як мінімум стату густою. Це може серйозно вплинути на злагоджену роботу всіх автомобільних вузлів.

Щоб повністю убезпечити себе, рекомендуємо підготувати автомобіль до зими, в тому числі заздалегідь подбавши про автостраховку осаго онлайн - це займе у вас не більше 10 хвилин.

Зараз же пропонуємо вам дізнатися, які рідини слід замінити щоб ретельно підготуватися до морозів.

Image Description

Бензин (диз.паливо, газ)

Під час керування по місту витрата палива середньостатистичного бензинового автомобіля приблизно на 15% вище за -5 ° C, ніж при + 25 ° C. Під час коротких поїздок (від 4 до 6 кілометрів) він може підвищитися на 25%.

Що стосується гібридних машин, то в зимових умовах витрата їх палива може збільшитися приблизно на 30%. Додаткова енергія йде на прогрів автомобіля, підігрів сидінь і стекол, боротьбу з аеродинамічним опором і так далі.

Тому взимку рекомендують бензини з більш високим тиском насичених парів (ДНП), щоб двигуну було легше запускатися "без довгих підготовчих заходів".

Поки ви зігріваєте мотор, якраз саме час купити осаго онлайн - так ви убезпечите свою відповідальність від штрафу і ДТП, адже замети взимку справа звична…

Поки ви оформляєте страховку ОСАГО, заодно подивіться в керівництво користувача вашого авто: якщо виробник допускає різні "вилки" на октанове число допустимого палива, саме час експериментувати з нижньою межею цього числа, заодно проаналізуєте поведінку автомобіля взимку.

Моторне масло

Взимку автомобільні двигуни часто зношуються через те, що їх рухомі деталі покриті недостатньою кількістю масла. Саме масло створює захисну плівку, яка мінімізує тертя.

Автомобільні масла можуть переносити досить широкий діапазон температур. Їх поділяють на літні, зимові та всесезонні. Зимові масла позначені маркуванням SAE W, тобто "Winter".

Всі інші види масел не містять присадок, які покращують індекс в'язкості. Відповідно, вони не компенсують температурні зміни. Якщо ви використовуєте їх взимку, то страховка осаго є першочерговою необхідністю. На оформлення поліса онлайн йде мінімальна кількість часу - як і на перевірку маркування своєї оливи.

Взимку використання неякісних масел, в яких міститься дуже багато парафіну, може призвести до непередбачуваних наслідків. До таких же наслідків може призвести й помилка у виборі страхового партнера. Ви можете витратити кілька днів на вирішення бюрократичних питань, але чи потрібно вам це? Швидке оформлення ОСАГО онлайн збереже ваші гроші і час. Страховка осаго потрібна й новим автомобілям, й старим, але якщо пробіг вашої машини перевищує 100-150 тисяч кілометрів, все-таки переглянете свої запаси масла. Віддавайте перевагу продукції з показником 10W40 або 5W40.

Антифриз

Навіть якщо ви вже прийняли рішення оформити ОСАГО онлайн, це не означає, що потрібно халатно ставитися до рідин свого автомобілю. У радіаторі машини завжди має перебувати достатня кількість охолоджуючої рідини. Взимку етиленгліколь, який в ній міститься, запобігає замерзанню води. Пам'ятайте, що в холодну пору року правильне співвідношення антифризу і води має становити 60% на 40%, а в особливо суворих кліматичних поясах - 70% на 30%. Також можна спробувати використовувати антифриз не на етиленгліколі, а на пропіленгліколі.

Гальмівна рідина

Поєднання підвищеної вологості і сильного тертя в холодну погоду може призвести до серйозних проблем з гальмівною системою. У таких випадках ризик аварії помітно зростає, тому можливість придбати електронний поліс ОСАГО онлайн за кілька хвилин - величезна перевага.

Поки фахівці роблять за вас всю необхідну роботу, обов'язково переконайтеся, що ваша гальмівна рідина зберігає свої антикорозійні властивості. Якщо температура її кипіння нижче 180 ° C, неодмінно замініть її. Звертайте увагу на специфікацію виробника. Як варіант, можете використовувати гальмівну рідину, сумісну з будь-якими рідинами на основі полігліколю.

Рідина омивача

Якщо ви зіткнетеся з холодними погодними умовами, льодом і снігом, вам знадобиться рідина для омивача, яка не замерзає. Зверніть особливу увагу на те, купуєте ви попередньо змішаний розчин або концентрат, що вимагає розведення з водою. Є навіть таблетки, які можна просто опустити в воду, щоб приготувати розчин.

Проте, навіть якщо ви запаслися “незамерзайкою”, купити осаго все одно не завадить. Навіть перевірені рідини омивача не врятують вас від величезних витрат на ремонт в разі аварії. Не користуватися перевагами страховки - те ж саме, що не бачити дорогу за замерзлим лобовим склом й їздити наосліп. Не ускладнюйте собі життя!

Поліс ОСАГО онлайн

Автомобіль - це цінна й бажана покупка для багатьох людей, але при цьому керування  пов'язано з багатьма ризиками, а значить, великими витратами. Щоб уберегтися від непередбачених обставин, автовласник просто зобов'язаний купити автостраховку.

Зараз в Україні є кілька видів автострахування, але оформлення полісу ОСАГО онлайн, без сумніву, є не тільки обов'язковою, але й зручною процедурою. Його неможливо пошкодити або втратити, поліс осаго гарантовано збережеться до кінця свого терміну дії. І йому, на відміну від автомобільних рідин, вже точно не страшні ніякі зимові морози!

ПОДІЛИТИСЯ: