6 причин чому не можна обманювати страхову компанію

Pavlo
Pavlo N 24.12.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Страховка авто

Страховка авто - це найкраще фінансове рішення з фінансового захисту вашого автомобіля від непередбачених обставин. З автострахуванням ви отримуєте фінансову гарантію захисту транспорту від пошкоджень й викрадень, що може статися з будь-яким автомобілем в разі надзвичайних і непередбачених ситуацій.

Image Description

Страхові компанії України пропонують широкий асортимент страхового покриття яке ви можете придбати крім звичайної обов'язкової автоцивілки ОСАГО. Крім ОСАГО, існує добровільна автоцивілка, міні-КАСКО, КАСКО, медичне страхування водія. Ось чому важливо розуміти що це таке і як їх порівняти перш ніж купувати страховку у першого зустрічного страхового агента.

Принцип автострахування досить простий. Вже зараз ви можете в режимі онлайн оформити страхування вашого автомобіля, що безумовно і зручно, і швидко, і дешевше. Будь-то ОСАГО або КАСКО, страховка авто на сьогодні це єдиний фінансовий інструмент, який здатний захистити транспортний засіб від будь-яких ризиків, і в разі чого оперативно врегулювати страхову подію й виплатити клієнту страхове відшкодування.

Ви як власник автомобіля також покладаєтеся на надійність страхової компанії, чекаючи що ваш страховий партнер вчасно прийде вам на допомогу в непередбачених ситуаціях.

Так само і страхова компанія довіряє клієнту, вважаючи що вся інформація надана їй під час покупки полісу автострахування - вірна й достовірна.

Якщо одна зі сторін надає невірну, брехливу, недостовірну інформацію - автостраховка працює неякісно або зовсім не працює. Ось чому у запобігання неякісного обслуговування важливо бути чесним зі страховою компанією ще на старті.

Поширений обман, який люди розповідають страховим компаніям

Хоча надзвичайно важливо не брехати і не приховувати жодної інформації від вашої страхової компанії, проте, деякі люди часто не говорять правду. Ось деякі речі, про які власники автомобілів зазвичай брешуть своїм страховим компаніям:

Стан автомобіля

Більшість людей не чесно кажуть про стан свого автомобіля при покупці полісу страхування транспортного засобу. Вони часто обманюють про вік своїх автомобілів, щоб знизити амортизацію вартості своїх чотири колісних транспортних засобів. Деякі люди також схильні приховувати будь-які недавні пошкодження, завдані їхнім автомобілям, при пред'явленні претензії або під час перевірки. Вони вказують старі пошкодження як частина останньої аварії, за яким пред'являється претензія.

Історія претензій

Деякі люди також брешуть про свою історію страхових подій і аварій в минулому зі страхування автомобілів. Історія ваших претензій важлива для створення вашого безаварійного "бонусу" в деяких страхових компаніях і для застосування більшої знижки до вашого страхового платежу з комплексного страхування авто.

Отже, люди часто приховують будь-які претензії, зроблені в минулому, і заявляють про "безаварійний" стаж зі страхування автомобіля при продовженні полісу або зміні страховика.

Використання автомобіля

Багато людей обманюють про використання своїх автомобілів при покупці полісу в одній із компаній по страхуванню автомобілів в Україні. Є спеціальні варіанти страхування автомобілів, що використовуються в особистих або комерційних цілях. Наприклад, замовчування використання авто в якості таксі або оренди. Деякі люди використовують свої автомобілі не за призначенням, і приховують про це від страхової компанії.

Чому власники автомобілів брешуть своїм страховим компаніям?

Може бути кілька причин, за якими хтось бреше своїм автостраховикам. Деякі можуть брехати навмисно, щоб отримати "прибуток" від свого страховика, інші можуть брехати ненавмисно. Більш того, деякі люди не говорять правду просто через незнання. Ось деякі з поширених причин, за якими автовласники брешуть своїм страховим компаніям:

Щоб отримати велику суму відшкодування на ремонт

Найпоширеніша причина, за якою люди обманюють своїх страховиків, - це отримання більшої суми відшкодування. Люди приховують попередні ушкодження, нанесені їхнім автомобілям в минулому, і маркують це як частина пошкоджень, що виникли в результаті нинішньої аварії, через яку був поданий позов. Вони роблять це в надії отримати більшу суму відшкодування, яка покриє вартість ремонту як попередніх, так і останніх пошкоджень.

Щоб знизити платіж по страхуванню

Ще одна поширена причина, по якій люди брешуть своїм страховим компаніям, - це зниження страхових внесків. Страховий платіж по комплексному страхуванню автомобілів залежить від різних факторів, таких як марка, модель автомобіля, рік випуску, пробіг, коробка передач, історія аварій в минулому і т.д.

Внесок зі страхування автомобіля може виявитися дуже дорогим для автомобілів класу люкс або для людей з "поганою" історією аварій в минулому. Отже, люди брешуть своїм страховим компаніям при покупці або поновленні полісу автострахування в надії знизити свої страхові внески.

Щоб отримати більше грошей за тотальну загибель або викрадення авто

Страхова сума - це максимальний ліміт відповідальності, який ви можете отримати в разі повної загибелі вашого автомобіля або викрадення. Зі страхування автомобіля він встановлюється в розмірі реальної ринкової вартості автомобіля на момент страхування. В результаті люди часто брешуть про реальну вартість, роблячи її значно вище ринкової, тим самим сподіваючись отримати більше відшкодування в разі викрадення.

Щоб заплатити за страховку менше, страхуючи авто на неповну вартість

Бувають випадки що люди навпаки хочуть застрахувати авто не на повну вартість, щоб заощадити на страховому платежі. Вони сподіваються що страхова компанія буде також в повному обсязі нести відповідальність за неповністю застрахований автомобіль.

6 причин, чому ви ніколи не повинні обманювати свою страхову компанію

Поліс автострахування - це юридичний договір між вами і вашою страховою компанією. Страховка авто - це довіра між страховиком і страхувальником. Обман може призвести до багатьох несприятливих наслідків, а також до юридичних наслідків. Крім того, абсолютно неетично брехати, коли ви поділяєте з кимось професійні відносини. Щоб отримати більш чітку картину, подивіться, що може трапитися, якщо ви обманюєте свою страхову компанію:

Анулювання полісу автострахування

Якщо ви надасте неправдиву інформацію при покупці або оновленні полісу автострахування, ваша страхова компанія може анулювати ваш поліс, коли дізнається правду. Це відбудеться тому, що дані, які ви ввели в форму заявки, невірні, що робить цей поліс недійсним. В результаті ваш автомобіль буде позбавлений страхового захисту, якщо ви не купите інший поліс. Використання незастрахованого автомобіля може призвести до непередбачених ризиків, так як керувати автомобілем без страховки - ризиковано.

Відмова у відшкодуванні збитків

Більшість компаній зі страхування автомобілів перевіряють автомобіль при пред'явленні претензії, щоб дізнатися розмір пошкоджень. Страховик відправляє аварійного комісара та ліцензованого оцінювача, який уважно оглядає різні частини вашого автомобіля. Якщо ви раніше збрехали своєму страховику про щось або подали позов про подію, якої не було, фахівець дізнається правду під час огляду вашого автомобіля. Як наслідок, ваш страховик може повністю відхилити вашу вимогу, і вам доведеться самостійно виплачувати збиток за ремонтом авто.

Виплата штрафів

Якщо ваша страхова компанія виявить обман, який ви розповіли про свою машину при покупці або поновленні автостраховки, вона може накласти на вас штраф. Від вас можуть зажадати сплатити штраф, щоб продовжити страхове покриття і запобігти подачу страховиком юридичної скарги.

Правові наслідки

Як згадувалося раніше, автострахування - це юридичний договір між страховою компанією і автовласником. Будь-яке порушення умов контракту може призвести до неприємностей з законом. Страховик може подати скаргу за шахрайство або обман. Якщо це буде доведено, клієнт може заплатити пристойну компенсацію або навіть потрапити до в'язниці.

Підвищення страхового платежу

Внесок за автострахування обчислюється на основі інформації, яку ви надаєте своїй страховій компанії. Якщо ви збрехали своєму страховику, щоб зменшити розмір страхового внеску на автомобіль, все пропаде даром, якщо ваш страховик дізнається правду. Отже, страхова компанія може стягувати вищу суму страхового внеску при покупці або поновленні вашого полісу страхування авто в майбутньому.

Відмова в страхуванні авто в майбутньому

Якщо ваша страхова дізнається про неправдиву інформацію, яку ви надали при покупці автострахування, вона може анулювати ваш поліс у зв'язку з шахрайством і маніпуляціями. Страхова компанія може занести клієнта в чорний список для позбавлення можливості отримання будь-якого виду страхування від компанії в майбутньому. Більш того, анулювання полісу через маніпулювання інформацією може ускладнити отримання полісу автострахування навіть в інших компаніях зі страхування автомобілів в Україні.

Тому закликаємо вас звернути увагу на те що будь-то страховка онлайн або придбана у страхового агента оффлайн, кожна страхова послуга передбачає не тільки права - а й обов'язки. Якщо поважати свого партнера і говорити правду, то вдасться виключити відмови у виплатах. Але крім цього ви отримаєте надійного і довгострокового страхового партнера, який буде вірним помічником в непередбачених обставинах. А страховка онлайн допоможе вам заощадити час і гроші, адже завдяки онлайн сервісам ви можете замовити автостраховку не виходячи з дому. Страховка онлайн доступна в Україні з 27.03.2019. А сервіс Ринокстраховка - забезпечує порівняння понад 20 страхових компаній з автоцивілки в одному місці. Страховий сервіс дозволяє порівняти, вибрати і придбати вигідну автоцивілку з додатковою знижкою від сервісу. Страховка онлайн - це не тільки швидко, а й вигідно та надійно.

ПОДІЛИТИСЯ: