Як виглядають поліси Автоцивілки

Vishwa
Vishwa S 08.07.2019
ПОДІЛИТИСЯ:

Як виглядають поліси Автоцивілки

Image Description

 

Щоб укласти договір обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників необхідно звернутися до страховика, який має право на здійснення цього виду страхування. Як ми писали раніше, інформацію про це можна дізнатися на офіційному сайті регулятора МТСБУ див. посилання.

Тепер, завдяки сервісу РИНОКСТРАХОВКА не обов'язково йти в офіси кожної страхової компанії і порівнювати їх умови страхування. Відтепер ви можете порівнювати умови кращих страховиків прямо на нашому сайті - без переплати, без посередників, швидко зручно і надійно. Порівняти та вибрати страховка ОСАГО тут, або див. мал. 1:

Мал.1 Зручний пошук, порівняння і вибір ОСЦПВ

Поліс ОСАГО, а точніше правильно було б назвати бланк полісу обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів мають чітку форму. Причому законодавчо затверджено не тільки точне дотримання всіх розділів договору страхування, а й точне і однозначне дотримання формату бланка суворої звітності як Паперового варіанту (де персональні дані клієнта вказуються на спеціальному бланку суворої звітності) так і Електронного варіанту страховка полісу ОСАГО.

Паперовий варіант договору (поліса) обов'язкового страхування оформляється на спеціальному пронумерованому бланку суворої звітності, який складається з двох примірників: перший "зелений" для клієнта-страхувальника-водія і другий "білий" для страхової компанії / агента. Див. Зразки на офіційному сайті регулятора МТСБУ або нижче Мал. 2 зелений, паперовий, клієнтський примірник а на Мал. 3 білий, паперовий примірник страхової компанії:

Мал.2 Примірник клієнта:

Примірник страхової компанії

Мал. 3 Примірник страхової компанії:

Примірник клієнта

Верхній (зелений) примірник передається клієнту. Всі графи/комірки полісу ОСАГО обов'язково повинні бути заповнені. Для того щоб поліс був повністю укомплектований і заповнений необхідні дані з:

П.3 як правило оформляється на 1 рік, причому паперові варіанти полісів оформляються мінімум з 00 годин 00 хвилин наступного дня після оплати страхового поліса. Наприклад, якщо оплата поліса здійснена 07.07.2019, то поліс почне діяти з 00 годин 00 хвилин 08.07.2019. Дати початку і закінчення дії поліса вказуються ВКЛЮЧНО.

П.4 Страхова сума на одного потерпілого (в грн.) За законодавством на 07.07.2019 визначена в розмірі 200 000 грн. по життю і здоров'ю та 100 000 грн. по майну. Франшиза може варіюватися від 0 (нуля) до 2000 (дві тисячі гривень).

Якщо транспортний засіб не використовується в якості таксі, не підлягає обов'язковому технічному контролю, та стаж керування допущених до авто водіїв не перевищує 3-х років - про це вказується односкладово "Ні" або "Так" у відповідних комірках (див. П.8) .

П.9 - це розрахунок страхового платежу з усіма коефіцієнтами. П.10 - розмір страхового платежу. П.11 "Примітки". П.12 Дата оформлення поліса. П.13 - підписи сторін.

У cамом верху поліса в графі КОД СТРАХОВИКА вказується 3-х значний цифровий код страховика (в нашому прикладі це "011" - страхова компанія ІНГО УКРАЇНА)

Див. Мал.4 Зразок заповненого примірника клієнта:

Зразок заповненого поліса

Починаючи з 07.02.2018 з'явилася можливість укладати обов'язкові поліси в Електронної формі. А з 27.03.2019 поліси в Електронній формі вже можна не друкувати. Достатньо просто зберегти Електронний поліс на вашому смартфоні. Причому в смартфоні "нероздрукований" електронний поліс має таку ж легітимність як і паперовий. Просто вибирайте те що вам зручніше, тому що друкувати електронний поліс ОСАГО вже не обов'язково. Національна поліція проводить перевірку Електронних і Паперових полісів ОСАГО в режимі онлайн шляхом сканування QR-коду на полісі з подальшою переадресацією на офіційний сайт МТСБУ або перевіркою поліса за його номером або номером транспортного засобу на офіційному сайті МТСБУ.

На Мал.5 див. зразок неіснуючого Електронного поліса, із заповненими даними страхової компанії Ю.Ес.Ай і неіснуючого клієнта:

Мал.5 Зразок Електронний поліс ОСАГО

Якщо у вас буде легітимний електронний поліс ОСАГО, при скануванні QR-коду в правому нижньому кутку буде переадресація на сайт МТСБУ, де в централізованій базі будуть вказані деталі електронного полісу. Тому друкувати цей поліс ОСАГО - не обов'язково.  

поліс Автоцивілки онлайн: знижки до 30%          

 

ПОДІЛИТИСЯ: