Основні переваги міні КАСКО в Україні

Pavlo
Pavlo N 15.10.2020
ПОДІЛИТИСЯ:

Основні переваги міні КАСКО в Україні

Страхування власного автомобіля - корисна послуга для власників автомобілів, особливо якщо автомобіль новий. Покрити збитки внаслідок ДТП або іншої несподіваної ситуації може виявитися непосильним без допомоги страхової компанії. Ми ж не тримаємо гроші про запас на другий автомобіль. Давайте спробуємо розібратися в автомобільному страхуванні більш детально і розберемо особливості КАСКО, ОСАГО і висвітлимо основні переваги міні КАСКО, яке точно зацікавить водіїв з обмеженим бюджетом.

Image Description

ОСАГО не покриє збитки власника автомобіля

Страховка ОСАГО відноситься до категорії обов'язкового страхування, тому бех неї на дорогу не можна. Якщо водій потрапить в ДТП без полісу, то крім зафіксованих порушень і оплати збитку внаслідок дорожньо-транспортної пригоди власнику автомобіля потрібно буде сплатити ще й штраф від 425 грн. до 850 грн. (за ціною середньої річної страховки).

ОСАГО потрібно купити перед першою поїздкою. На вартість ОСАГО впливає тип транспортного засобу, об'єм двигуна і місце реєстрації власника за технічним паспортом. Враховується при цьому й водійських стаж, наявність пільг та термін дії страховки. Людям, що живуть в області, платити значно менше, ніж міським.

Захищає обов'язковий поліс тільки в трьох випадках:

  • якщо ви потрапили в аварію, а автомобіль постраждалої особи пошкодився, з вашої вини, тоді страхова оплатить збиток замість вас потерпілому. Ваш автомобіль при цьому доведеться полагодити власними силами;
  • якщо ваш автомобіль потрапить в аварію і винуватцем опинетесь не ви, то страхова винуватця погасить збитки за ремонт вашого автомобіля;

якщо обидва учасники виявилися однаково винні, то їх страхові компанії відшкодують половину завданих збитків. У цьому правилі можуть бути виключення, а в спірних ситуаціях співвідношення виплат визначається судом.

У ОСАГО також входить відшкодування шкоди, яка була завдана здоров'ю потерпілого. Максимальна сума покриття по життю і здоров'ю обмежується 260000 грн., а по майну 130 000 грн.

На жаль, даний вид поліса не зможе повністю покрити збитки від ДТП (більше 130000 грн., знос, виплата по дорогому гарантійному СТО), незаконного заволодіння автомобіля, стихійних лих і простого пограбування з розбиттям скла машини. Та й за статистикою близько 10% аварій відбувається за участі особи, у якого не було ОСАГО, через що домогтися відшкодування буває не просто. Щоб краще себе убезпечити, можна звернути увагу на КАСКО і на переваги міні КАСКО.

Класичне КАСКО - дороге задоволення

Класичний варіант страхування відрізняється повною безпекою автовласника. Відмінність від обмеженого варіанту в тому, що страхування міні КАСКО онлайн не дає того ж переліку ризиків, хоч і коштує значно менше. При цьому можна бути абсолютно спокійним на дорогах, так як страхова компанія покриє збитки від:

  • стихійних лих;
  • пожежі, вибуху;
  • ДТП, адже навіть якщо ви опинитеся винним, страхова компанія покриє збитки;
  • викрадення або інших протиправних дій третіх осіб.

Таким чином разом з полісом КАСКО ви отримуєте захист вже власного автомобіля від фінансових втрат. Ніхто не може передбачити, коли сусіднє з місцем паркування дерево вирішить впасти на авто, тому авто страховка це не просто витрата грошей, а інвестування в свій спокій.

При цьому основним фактором, який зупиняє власників авто від придбання авто КАСКО, є вартість полісу. Визначається вартість страховки в залежності від вартості автомобіля і стартує від 3%. Наприклад, якщо вартість автомобіля 500000 грн., річний платіж авто каско стартує від 15 000 грн. Ціна КАСКО залежить від різноманітних чинників: від марки, моделі, віку, стажу та інших важливих параметрів.

Крім цього деякі автомобілісти намагаються занизити вартість машини що заплатити менше за страховку. Так можна значно зменшити річний страховий платіж, але в такому випадку автомобіль буде не повністю застрахований і весь збиток не буде покритий, так як він вираховується у відсотковому співвідношенні до суми оцінки.

Таким чином повне КАСКО не завжди доступна власнику автомобіля, тому тим, хто цінує свій бюджет, і не готовий страхувати автомобіль по повній програмі рекомендується вивчити схеми страхування міні каско онлайн.

Міні КАСКО: бюджетна альтернатива повної страховки

Даний поліс захищає максимум від двох ризиків одночасно і найчастіше поширюється тільки на ДТП. При цьому ліміт страхування фіксований і визначається страховиком. Особливості та переваги міні КАСКО в наступному:

  • вартість набагато нижче класичного варіанту і вона фіксована. На нашому сайті ви можете знайти річні платежі від від 400 грн, у страховій Княжа, і до 12 000 грн, в компанії ARX;
  • сума покриття фіксована і не перевищує 130000 грн .;
  • найчастіше можливість придбати міні КАСКО є тільки у власників автомобілів, якщо термін експлуатації авто не перевищує 10 років;
  • деякі страховики пропонують разом з ДТП застрахувати авто також від Викрадення;
  • не можна придбати поліс на авто, які були взяті в оренду, знаходяться в лізингу або працюють в таксі, з технічними несправностями або тимчасового знаходяться на території України.

Щоб застрахувати авто за програмою міні КАСКО необхідно менше вимог, ніж в страхуванні за класичним повним КАСКО. Все завдяки обмеженому числу ризиків, що покриваються. Але фото сесію все одно доведеться провести, так як без цього оформлення поліса неможливо.

Головним плюсом страхування міні КАСКО є доступність, яка дозволяє практично кожному автолюбителю придбати міні КАСКО як доповнення до ОСАГО. На нашому сайті можна порівняти всі варіанти страхування міні КАСКО онлайн в одному місці і вибрати найбільш оптимальний. Важливою особливістю онлайн страхування на сервісі Ринокстраховка є те, що замовити поліс страхування міні КАСКО онлайн можна без відвідування офісу.

Щоб купити страхування міні КАСКО онлайн достатньо заповнити за формою дані з технічного паспорта (свідоцтва про реєстрацію), паспорта та ідентифікаційного коду. Вимоги до фотосесії при міні КАСКО більш спрощені. Поліс страхування міні КАСКО онлайн користується більшою популярністю у власників автомобілів економ і стандарт класів, автомобілів середньої цінової категорії.

Міні КАСКО - це тільки доповнення до ОСАГО

Без ОСАГО “не обов'язковий" страховий поліс міні КАСКО працювати не буде, тому необхідно придбати обидві страховки разом. Найчастіше це зробити можна в одній компанії. У разі такої комплексної покупки, вартість може бути трохи нижче. Незважаючи на це, наш страховий агрегатор міні КАСКО містить варіанти страхування міні КАСКО онлайн, які допускають можливість придбати ОСАГО в одній компанії, а додатковий поліс міні КАСКО - в інший. У будь-якому випадку перед придбанням слід вивчити всі схеми страхування міні КАСКО онлайн на нашому сайті, щоб точно не помилитися у виборі найбільш вигідного комплексного страхового рішення.

Перший агрегатор страхування міні-КАСКО в Україні

Ми є першим агрегатором, який дозволяє заздалегідь розглянути варіанти страхування міні КАСКО онлайн і порівняти різні схеми страхування міні КАСКО онлайн. Це набагато зручніше, ніж дзвонити в кожну окрему компанію або тим більше відвідувати кожен офіс окремо. Ви зможете за кілька хвилин підібрати найкращий поліс страхування міні КАСКО онлайн не залишаючи дому в зручній обстановці!

Пропонуємо прямо зараз подивитися на нашому страховому сервісі всі варіанти міні КАСКО і придбати найбільш оптимальне страхування міні КАСКО онлайн. Пам'ятайте, що страховка дозволить убезпечити себе від можливих фінансових втрат на дорозі.

ПОДІЛИТИСЯ: