Випереджаємо недоліки ОСАГО

Vishwa
Vishwa S 28.10.2019
ПОДІЛИТИСЯ:
Image Description

На жаль, поліс ОСАГО - не вирішує всіх проблем по страховці. І дуже часто буває так, що виплати по ОСАГО не вистачає щоб полагодити авто... За допомогою роз'яснення МТСБУ розглянемо всі варіанти і причини таких "недоплат" і з'ясуємо - як вирішити і запобігти ци[ недоплат в майбутньому!


1. Максимальна сума виплат по ОСАГО з 21 вересня 2019 - 130 000 грн. по майну і 260 000 грн. по життю і здоров'ю. За статистикою МТСБУ - тільки 2% подій перевищують цей ліміт. Але ці 2% ДТП - складають 7% відшкодувань в абсолютному грошовому вираженні! Це означає, що постраждалих, яким не вистачає цього ліміту - не багато, але їм "значно" не вистачає цього ліміту... Можливо ліміту в 1 000 000 грн. було б достатньо. Саме тому в новому проекті закону «Про ОСЦПВ» передбачається поступове підвищення максимальних сум виплат за шкоду майну до мільйону гривень. Але поки це проект, а зараз рішення: придбати до ОСАГО - ДГО! Придбати ОСАГО з підвищеним лімітом просто: обирайте не стандартне покриття по майну - а збільшене (до 1130000 грн.)

 

2. Франшиза за законодавством не може перевищувати 2% страхової суми по майну. Після 21 вересня - це 2600 грн. Різні страховики пропонують різні варіанти франшизи (2600 грн., 2500 грн., 2000 грн., 1500 грн., 1300 грн., 1000 грн., 500 грн. і НУЛЬ) за принципом: чим менше - тим дорожче. Як потерпілому в ДТП отримати компенсанцію за франшизу? Тільки звернутися до винуватця ДТП з вимогою компенсації збитку (добровільно або через суд). Інших варіантів немає. У новому законі «Про ОСЦПВ», над яким зараз йде робота, передбачений перехід до оформлення полісу ОСАГО виключно без франшизи. Але поки це проект, а зараз рішення: купити ОСАГО онлайн з франшизою нуль!

3. Виплата відбувається з урахуванням «зносу» автомобіля. Так цей нюанс дуже неприємний. Це одна з "темних" сторін полісу ОСАГО, і часта причина скарг клієнтів страхових компаній. Однак страхові компанії строго дотримуються норм чинного закону «Про ОСАГО» і Методики товарознавчої експертизи: знос нараховується як виходячи з термінів експлуатації автомобіля (5 років - для легкових автомобілів виробництва країн СНД; 7 років - для легкових авто інших країн), так і особливостей експлуатації і стану автомобіля, які позначені в Методиці.

Знос нараховується, якщо:

1) автомобіль експлуатується в інтенсивному режимі (фактичний пробіг перевищує нормативний в два і більше разів);

2) складові частини кузова, кабіни, рами відновлювали шляхом ремонту або вони мають корозійні руйнування або пошкодження у вигляді деформації;

3) автомобіль використовувався в режимі таксі або автомобіля спеціального призначення. Компенсацію суми зносу потерпілий може отримати з винуватця ДТП добровільно або в судовому порядку.

Норма про виплату з урахуванням зносу є відверто застарілою й несправедливою. Зараз обговорюється можливість зміни принципу компенсації за таку шкоду автомобілям в новому законі «Про ОСАГО». У разі якщо законопроект буде прийнятий, потерпілому буде виплачуватися вся сума, необхідна для ремонту авто. Але поки це проект, а зараз рішення: страхування КАСКО або міні-КАСКО. Але перш ніж придбати КАСКО обов'язково треба придбати ОСАГО. Можна онлайн не виходячи з дому.


4. В одному ДТП постраждало кілька автомобілів. Згідно із законом, загальна сума за шкоду майну всім постраждалим в одному ДТП дорівнює п'ятикратної сумі максимальної виплати, тобто зараз вона становить 5 * 130 тис. = 650 тис. грн. Однак в законі «Про ОСЦПВ» прописано: у разі, якщо загальний розмір шкоди за одним страховим випадком перевищує п'ятикратну страхову суму (650 тис. грн.), відшкодування кожному потерпілому пропорційно зменшується. Так що в ряді випадків ДТП з великою кількістю пошкоджених авто або декількома автомобілями з істотним ушкодженнями, кожному потерпілому може бути виплачена компенсація, що не покриває всю суму збитку ... Рішення: купуйте додаткове покриття до ОСАГО!

Поліс ОСАГО онлайн - це просто!

Придбати поліс ОСАГО онлайн просто на онлайн сервісі страхування РИНОКСТРАХОВКА. Для цього введіть параметри свого авто, дані з техпаспорта і натисніть кнопку "Розрахувати". Порівняйте всі варіанти ОСАГО в одному місці і виберіть найбільш підходящий поліс ОСАГО за ціною і якістю. І отримаєте додаткову знижку від сервісу РИНОКСТРАХОВКА.

Придбати ОСАГО онлайн не виходячи з дому                      

ПОДІЛИТИСЯ: